Οι σύγχρονες Κλοπ(ες): Liverpool – Middlesbrough 3-0 (pics, vid)

Η σειρά του LiverpoolFans.gr με αξέχαστα παιχνίδια επί εποχής Klopp συνεχίζεται σήμερα με το τελευταίο ματς της σεζόν 2016/17, εκεί όπου η Liverpool «έκλεψε» την 4η θέση κόντρα σε όλους και επέστρεψε στα σαλόνια.

Μάιος 2017, τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Premier League και η Liverpool υποδέχεται τη Middlesbrough στο Anfield.

Την τελευταία αγωνιστική τρεις ομάδες διεκδικούν την έξοδο στο Champions League, με τις θέσεις, όμως, να είναι μόνο δύο. Manchester City με 75 βαθμούς, Liverpool με 73 και Arsenal με 72.

Έτσι λοιπόν, οι «Reds» θέλουν μόνο νίκη για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στα προκριματικά του Champions League, για μα μην τους ενδιαφέρει τι θα γίνει στο Arsenal – Everton.

Πρέπει απλά, δηλαδή, να κάνει το καθήκον της και να «λιώσει» την υποβιβασμένη Middlesbrough στο «κάστρο» του Anfield.

Εάν αυτό συμβεί, θα είναι η επιστροφή στα «αστέρια» έπειτα από απουσία τριών ετών, ενώ θα ήταν η πρώτη φορά επί εποχής Jürgen Klopp που θα συνέβαινε αυτό.

Η ώρα του αγώνα σιγά-σιγά πλησιάζει και οι οπαδοί της ομάδας έχουν δημιουργήσει μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, όπως πάντα άλλοστε, περιμένοντας την ομάδα να κάνει το καθήκον της.

Βέβαια, με τις αυτοκαταστροφικές τάσεις που είχε η Liverpool όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι και λίγοι που περιμένουν να… χαλάσει το πάρτι.

Σέντρα στο ματς, στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Ο Klopp και οι παίκτες του είναι έτοιμοι, με τον Γερμανό τεχνικό να επιλέγει τους: Mignolet, Milner, Lovren, Matip, Clyne, Can, Wijnaldum, Coutinho, Lallana, Firmino και Sturridge.

Karius, Klavan, Moreno, Alexander-Arnold, Lucas Leiva, Grujić και Origi καθονται στον «κόκκινο» πάγκο, αποτελώντας τους αναπληρωματικούς της ομάδας.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα περνούν με τη Liverpool να πιέζει προσπαθώντας να βρει την τρόπο να διασπάσει την άμυνα των αντιπάλων, αλλά να μη μπορεί, και την υποβαβιασμένη Middlesbrough να… κρατάει γερά.

Το άγχος έχει πάρει τη θέση της αισιοδοξίας και το μόνο απλά που χρειαζόμαστε για να φύγει αυτό, είναι απλα να μπει η… «κοιμισμένη» η μπάλα στο πλεκτό.

Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβαινε και ο… μονόλογός μου είχε ξεκινήσει:

«Ρε λες να τα κάνουμε πάλι μαντάρα;»

«Σιγά. Έχουμε και δεύτερο ημίχρονο, όλα θα γίνουν!»

Φτάνουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, σε μια από τις τελευταίες προσπάθειες της Liverpool να πάρει «κεφάλι» στο σκορ πριν το ημίχρονο.

Ο Nathaniel Clyne έχει την μπάλα στα δεξιά, αναζητώντας κάποιο στήριγμα. Το βρίσκει στα πόδια του Firmino, με τον Βραζιλιάνο να βλέπει αμέσως τον Wijnaldum και να του περνάει τη μπάλα.

Ο Ολλανδός θα σουτάρει ευθύβολα προς την εστία του Guzan, με τον goalkeeper της Boro να μην μπορεί να κάνει τίποτα και το Anfield να «εκρήγνυται». 

«So far, so good», σκέφτηκα στη λήξη του ημιχρόνου. Προβάδισμα στο ημίχρονο και πάμε να κλειδώσουμε τη νίκη στο δεύτερο.

Το δεύτερο μέρος αρχίζει με τη Liverpool να πλησιάσει την εστία των φιλοξενούμενων με στόχο ένα ακόμη γκολ, έτσι ώστε να «καθαρίσει» το παιχνίδι και την πρόκριση στα play-offs του Champions League της επόμενης χρονιάς.

Κερδίζουμε φάουλ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον τότε «Θεό» μας, τον Phillipe Coutinho, να αναλαμβάνει την εκτέλεση.

Ο Βραζιλιάνος εκτελεί αριστουργηματικά και o Guzan ψάχνει να βρει που είναι η μπάλα. Το 2-0 είναι γεγονός και το πάρτι τόσο στο Anfield, όσο και στο… σπίτι μου, έχει αρχίσει.

«We are Liverpool, tra la la la, we are the best football team in the land, YES WE ARE…»

Έχοντας να δω την αγαπημένη μου ομάδα στα αστέρια από τη σεζόν 2014/15, και έχοντας ζήσει δύσκολα προηγούμενα χρόνια με τη Liverpool να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αυτό που έζησα στο 2-0 δεν ήταν μια απλά ένα γκολ.

Ήταν η αισιοδοξία ότι κάτι καλό συμβαίνει εδώ και γι’ αυτό «ευθύνεται» ο Jürgen Klopp.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν τα πανηγύρια από το 2-0, πέντε λεπτά αργότερα οι Reds εκδηλώνουν μια ωραία επίθεση, ο Sturridge δίνει στον Lallana, με τον διεθνή Άγγλο μέσο να πλασάρει εύστοχα τον Guzan, και τον Αμερικανό να μαζεύει τη μπάλα για τρίτη φορά από την εστία του μέσα στη μέρα.

Το 3-0 είναι γεγονός και τα play-offs του Champions League δεν χάνονται.

«Επιστρέφουμε εκεί που ανήκουμε!»

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά και με το σφύριγμα της λήξης το πάρτυ στο γεμάτο Anfield είναι πιο έντονο από ποτέ.

Συνθήματα, μπύρες και αποθέωση από τους fans.

Όλοι οι Liverpudlians ανά τον κόσμο πανηγυρίζουμε την επιστροφή στα αστέρια με μια πολύ καλύτερη ομάδα από την προηγούμενη φορά.

Να θυμίσουμε ότι την επόμενη χρονιά η ομάδα μας πέρασε εύκολα το «εμπόδιο» της γερμανικής Hoffenheim στα play-offs και έφτασε μέχρι τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, χάνοντας από τη Real Madrid, σε εκείνη την απίστευτα τρελή χρόνια.

Θυμηθείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από το Liverpool – Middlesbrough:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *