Οι σύγχρονες Κλοπ(ες): Liverpool-Dortmund 4-3

Ο πιο ιδανικός τρόπος να αρχίσουμε τη νέα μας σειρά με αξέχαστα παιχνίδια επί εποχής Klopp δε θα μπορούσε να είναι μία ανατροπή. Και τι ανατροπή! Liverpool – Dortmund 4-3 (0-2 ημίχρονο). Ή μήπως το ξεχάσατε;

Ήταν Πέμπτη 14  Απριλίου 2016 όταν η ομάδα έκανε μία ανατροπή που έμειναν στην ιστορία όσο λίγες. Ένα ακόμα ποδοσφαιρικό έπος γράφτηκε στη λαμπρή ιστορία της Liverpool μόλις στο πρώτο χρόνο του Jurgen Klopp στον πάγκο της ομάδας. 

Αλλά ας πιάσουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της Dortmund ήταν μοιρασμένο και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Η Liverpool προηγήθηκε με όμορφη προσπάθεια και πλασέ του Divock Origi, ενώ στην αρχή της επανάληψης οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Hummels. Το τελικό αποτέλεσμα έδινε ένα μικρό προβάδισμα στους Reds αλλά όλα θα κρινόντουσαν στη ρεβάνς του Anfield.

Ας αρχίσουμε με τις ενδεκάδες των δύο ομάδων:

LIVERPOOL: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Αλμπέρτο Μορένο, Μίλνερ, Εμρέ Τζαν (80′ Λούκας Λέιβα), Λαλάνα (62′ Τζο Άλεν), Κοουτίνιο, Φιρμίνο (62′ Στάριτζ), Ορίγκι.

DORTMUND: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκονσάλο Κάστρο (82′ Γκιουντογάν), Βάιγκλ, Καγκάουα (77′ Γκίντερ), Μχιταριάν, Ρόις (83′ Αντριάν Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ.

Το ματς αρχίζει στο κατάμεστο Anfield. Οι βεστφαλοί μπαίνουν δυνατά και ανοίγουν το σκορ μόλις στο 5′ με τον Mkhitaryan, ενώ 4′ μετά διπλασιάζουν το προβάδισμα τους με τον Aubameyang. Το σκορ είναι ήδη 0-2 στο 9′ και με αυτό θα λήξει και το πρώτο ημίχρονο. Ο Tuchel έχει κερδίσει κατά κράτος τον Klopp και όλα δείχνουν πως μόνο με θαύμα η Liverpool θα γλιτώσει τον αποκλεισμό. 

Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου όμως, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 με τον Divock Origi δείχνοντας διορθωμένοι και έτοιμη να παλέψουν για το ακατόρθωτο. Κάπου εκεί όμως ήρθε ο Reus ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη κακη τοποθέτηση του Clyne και με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτια του Mignolet. 1-3 στο 57′. Κάπου εκεί το ματς φαίνεται να έχει κριθεί και οι Γερμανοί να είναι στα ημιτελικά του Europa League. 

Liverpool player ratings: 4-3 (5-4) Dortmund - Page 12

Όμως οι Reds δεν ήταν αποφασισμένοι να καταθέσουν τα όπλα, ήθελαν να το κάνουν με τον δικό τους, παραδοσιακό τρόπο. Όπως μόνο αυτοί ξέρουν άλλωστε..

Στο 66′ ο Coutinho μειώνει πάλι τη διαφορά στο ένα γκολ με φοβερο σουτ εκτός περιοχής και 10′ μετά ο Sakho ισοφάρισε σε 3-3. Το θαύμα πλησίαζε όλο και πιο κοντά φέρνοντας μαζί του μνήμες Κωνσταντινούπολης. Στις έμελλε να συμβεί το ακατόρθωτο. Ο Sturridge, που είχε περάσει σαν αλλαγή στη θέση του Firmino, περνάει μία πάσα κάτω από τα πόδια του Mkhitaryan, ο Milner βγάζει τη σέντρα και ο Lovren κερδίζει όλη την άμυνα της Dortmund για να ολοκληρώσει μία επική ανατροπή!

Liverpool 4-3 Borussia Dortmund (agg: 5-4) - BBC Sport

Βέβαια, η καρδιά όλων των οπαδών των Reds μπήκε στη θέση της μόλις είδαν το φάουλ του Gundogan να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Mignolet στη τελευταία φάση του αγώνα.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που η ομάδα του Liverpool ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Και ήρθε για να μείνει. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *