Οι πιθανοί αντίπαλοι της Liverpool στους ομίλους του Champions League

Η σεζόν τελείωσε και ήδη ετοιμαζόμαστε για την επόμενη. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στους πιθανούς αντιπάλους της ομάδας του Klopp στους ομίλους του Champions League!

Τη σεζόν 2019/20, η Liverpool καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και – γιατί όχι – να φτάσει σε έναν τρίτο διαδοχικό τελικό Champions League!

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει σε πρώτη φάση να περάσει από τον όμιλο των τεσσάρων ομάδων στον οποίο θα συμμετάσχει το φθινόπωρο και το LiverpoolFans.gr σάς παρουσιάζει τους πιθανούς της αντιπάλους.

Καταρχάς, αξίζει να σημειωθεί πως οι 32 ομάδες που θα προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης θα χωριστούν σε 4 γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο θα απαρτίζεται από τους κατόχους των περυσινών Champions League και Europa League (δηλαδή τη Liverpool και την Chelsea), καθώς και τους πρωταθλητές των έξι ανώτερων στη λίστα της UEFA ομοσπονδιών. 
Στα υπόλοιπα γκρουπ, η σειρά των ομάδων καθορίζεται από την κατάταξη τους στη λίστα της UEFA.

Αυτήν τη στιγμή, με τα πρωταθλήματα να έχουν ολοκληρωθεί και τα προκριματικά να μην έχουν αρχίσει, είναι γνωστές οι 26 ομάδες, ενώ περιμένουμε άλλες έξι από τα προκριματικά. Από αυτά, οι τέσσερις θα μπουν στους ομίλους από το μονοπάτι των πρωταθλητών (εκεί και ο ΠΑΟΚ), ενώ οι άλλες δύο από το μονοπάτι του «πρωταθλήματος» (εκεί και ο Ολυμπιακός).

Αναλυτικά λοιπόν…

(*Με bold οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί / Με πράσινο όσες παίζουν προκριματικά (επιλέξαμε ενδεικτικά τις πιθανότερες να προκριθούν) / Κάτω από τις οριζόντιες γραμμές όσες μπορούν υπό προϋποθέσεις να μπουν στο εκάστοτε γκρουπ δυναμικότητας)

Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, με ομάδες που αποφεύγει η Liverpool:

Liverpool
Chelsea
Barcelona
Manchester City
Juventus
Bayern Μονάχου
Paris SG
Zenit

Τα υπόλοιπα γκρουπ δυναμικότητας, καθένα από τα οποία θα φέρει και έναν αντίπαλο στον όμιλο της Liverpool:

Γ.Δ. 2

Real Μαδρίτης
Atletico Μαδρίτης
Porto
Borussia Dortmund
Napoli
Shakhtar Donetsk
Tottenham
Ajax
————————
Benfica
Dynamo Κιέβου
Lyon

Γ.Δ. 3

Benfica
Dynamo Κιέβου
LyonBayern Leverkuzen
Red Bull Salzburg
Ολυμπιακός
Valencia
PSV Eidhoven
———————–
Inter
Celtic
Dinamo Zagreb
Lokomotiv Μόσχας
BATE Borisov
Astana
Young Boys
ΑΠΟΕΛ
Genk
ΠΑΟΚ
Galatasaray
RB Leipzig

Γ.Δ. 4

Qarabag
Ερυθρός Αστέρας
Atalanta
Lille

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *