Οι λύκοι… δεν τρόμαξαν τους «κόκκινους»! | Wolves – Liverpool 0-2 (Match Review)

Μια άκρως σημαντική νίκη σε μια έδρα που όλοι οι «μεγάλοι» γκέλαραν, πήρε η Liverpool. Με τους Salah και Van Dijk να σκοράρουν και τον Alisson να κρατάει το μηδέν οι Reds παραμένουν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία.

Σε ένα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας η ομάδα του Klopp στάθηκε στο ύψος της. Αν και δεν απέφυγαν κάποια εύκολα λάθη κυρίως στο 1ο μέρος, το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε βάζοντας 3 ακόμα βαθμούς στο «σακούλι».

Η έντονη βροχή δεν έδειχνε να δυσκολεύει τους παίκτες με τον αγωνιστικό χώρο να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι πρώτες επιθέσεις ήταν για τη Liverpool, χωρίς ωστόσο να δημουργηθεί κάποια φάση. Αντίθετα οι γηπεδούχοι απείλησαν νωρίς νωρίς (4′) εκμεταλευόμενοι το λάθος του Fabinho, αλλά το τελείωμα της φάσης από τον Traore έφυγε άουτ.

6 λεπτά αργότερα οι Wolves απείλησαν ξανά με τον ίδιο χωρίς τύχη. Σε μια καλή ιδέα του Doherty ο Alisson διάβασε σωστά τη φάση στη συνέχεια και κάπου εκεί ήρθε το γκολ του Salah.

Στο 19′ η Liverpool κέρδισε φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Fabinho που έπαιξε το ένα-δύο με τον Mane, σερβίροντας με μια παράλληλη μπαλιά στην περιοχή και τον Salah να μην αστοχεί με όμορφη προβολή. 2ο σερί ματς και ασίστ για τον Βραζιλιάνο χαφ.

Η Liverpool έπεσε από τη στιγμή του γκολ και μετά αφήνοντας πολύ χώρο στους Wolves που έδειξαν μερικές από τις αρετές του επιθετικού τους παιχνιδιού. Με κύριο πρωταγωνιστή τον Jimenez αλλά και τον Traore προσπαθούσε να βρει διεξόδους έχοντας μερικές φάσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Η ανάπαυλα βρήκε τους Reds να προηγούνται με 0-1 μετά από μια μέτρια εμφάνιση, αλλά στο 2ο ημίχρονο η κατάσταση άλλαξε.

Η κατάσταση άρχισε πλέον να γέρνει αρκετά υπερ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας που είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα για το 2ο 45λεπτο. Ένας τραυματισμός του Keita ανάγκασε τον Klopp να περάσει τον Lallana στο ματς (58′).

Με κύριο εκφραστή τον Salah που είχε βοήθειες από Firmino και Mane η Liverpool έβγαλε κάποιες καλές προϋποθέσεις για γκολ με αποκορύφωμα τη φάση του 67′ όπου συνεργάστηκαν εξαιρετικά.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα οι προσπάθειες απέδωσαν με τον Salah να σεντράρει και τον Van DIjk σε ρόλο φορ για τη φάση να τελειώνει υποδειγματικά για το 0-2. Το γκολ αυτό ήταν το παρθενικό του Van Dijk με τη φανέλα της Liverpool στην Premier League.

Οι Wolves απάντησαν με ευκαιρία στο 72′ αλλά ο Alisson παραχώρησε κόρνερ. Λίγο αργότερα πέρασε στο παιχνίδι και ο Wijnaldum αντί του Firmino με το ματς να έχει πέσει ήδη σε ρυθμό και τη Liverpool να είναι αγκαλιά με τη νίκη.

Οι «κόκκινοι» συνέχισαν να κρατούν την κατοχή έχοντας αρκετά καλή κυκλοφορία με τους Wolves να μην μπορούν να απειλήσουν σχεδόν καθόλου την εστία του Alisson.

Ο Salah είχε την ευκαιρία σε 2 περιπτώσεις να διευρύνει το προβάδισμα όμως ο Rui Patricio του είπε «όχι» με τα τελειώματά του ωστόσο να είναι από δύσκολες γωνίες. Στο 87′ ο Klopp έκλεισε τις αλλαγές του με τον Nathaniel Clyne να παίρνει μια ακόμα συμμετοχή μετά το ντέρμπι με τη Manchester United περνώντας αντί του Mane.

Καθυστερήσεις έγιναν στα τελευταία λεπτά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο να συμβαίνει μέχρι που στην τελευταία φάση του αγώνα ο Wijnaldum έχασε μοναδική ευκαιρία μετά από λάθος των αμυντικών στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ με συρτό πλασέ. Το τελευταίο σφύριγμα δεν άργησε και έδωσε τη νίκη και ένα +4 από την Manchester City που παίζει με την Crystal Palace αύριο στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) στο Etihad.

Ο Klopp εμφανώς χαρούμενος συνεχάρη τους παίκτες του όπως πάντα, χαιρετώντας φυσικά και τους παίκτες των Wolves.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *