Οι λόγοι πίσω από το «άκυρο» σε Werner

Η Liverpool ενδιαφέρθηκε για τον Timo Werner και είχε προθέσεις για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή, όμως αρκετοί ήταν οι λόγοι που έβαλαν «φρένο» σε μία ενδεχόμενη απόκτηση.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και αρκετούς μήνες, η Liverpool είχε στην κορυφή της λίστας της τον Timo Werner και πριν το ξέσπασμα του covid-19, ήταν δεδομένο πως οι Reds θα κινηθούν για την απόκτηση του. Όμως, μετά την πανδημία, πολλά άλλαξαν και αρκετοί ήταν εκείνοι που επηρεάστηκαν, με τις ομάδες να μην μένουν ανεπηρέαστες από όλο αυτό. O 24χρονος υπογράφει στην Chelsea.

H Liverpool, τις τελευταίες εβδομάδες, επέλεξε να μην κινηθεί για την απόκτηση του Γερμανού επιθετικού από την RB Leipzig, η οποία έχει ρήτρα αποδέσμευσης στον ποδοσφαιριστή που φτάνει σε ένα ποσό κοντά στις 55 εκατομμύρια λίρες. Ωστόσο, αυτό το ποσό δεν θα ήταν το μόνο που θα έπρεπε να δώσει η ομάδα του Jurgen Klopp για να κάνει δικό της τον ποδοσφαιριστή.

Εκτός από τη ρήτρα, η Liverpool θα έπρεπε να πληρώσει πολλαπλά μπόνους που αφορούν το συμβόλαιο του παίκτη, τον μάνατζερ του, τις εμφανίσεις του, τα γκολ του και πολλά άλλα. Μιλάμε για ένα συμβόλαιο αρκετά υπερβολικό για τη σημερινή – μετά τον covid-19 – εποχή και είναι δεδομένο ότι το ποσό θα έφτανε κοντά στις 100 εκατομμύρια λίρες!

Τρανό το παράδειγμα ότι ο Timo Werner θα ζητούσε 10 εκατομμύρια τον χρόνο, παίρνοντας συνολικά 200.000 λίρες την εβδομάδα, ένα ποσό που παίρνει μονάχα ο Mohamed Salah από το τωρινό ρόστερ της Liverpool.

Ο Jurgen Klopp θα δώσει νέα συμβόλαια σε Van Dijk, Alisson Becker και Gini Wijnaldum αυτό το καλοκαίρι και όπως είναι φυσιολογικό, αυτά θα είναι με αρκετά βελτιωμένους όρους, μεγαλύτερους μισθούς και η ομάδα προτιμάει να ανανεώσει με μεγαλύτερα ποσά παίκτες από το υπάρχον ρόστερ, παρά να δώσει υπέρογκους μισθούς σε νέους ποδοσφαιριστές.

Με αυτό το σκεπτικό, η Liverpool δίστασε να κινηθεί για τον Timo Werner, καθώς θεώρησε ένα τέτοιο ποσό – που θα αγγίξει 100 εκατομμύρια λίρες – υπερβολικό για έναν παίκτη που δεν θα ήταν καν δεδομένο εάν θα έχει φανέλα βασικού, όταν υπάρχουν ήδη μπροστά οι Sadio Mane, Mohamed Salah και Roberto Firmino.

Εκτός από αυτό, η Liverpool θέλει να δώσει την απαιτούμενη στήριξη και στα δικά της παιδιά, καθώς και σε παίκτες που ήρθαν πρόσφατα στο Anfield. Φυσικά μιλάμε για τους Harvey Elliott, Curtis Jones, Rhian Brewster, Neco Williams, Takumi Minamino και φυσικά τον Divock Origi.

Δεν πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένο σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Θα είναι ένα μεταβατικό καλοκαίρι για όλους και αυτό θα επηρεάσει και τους συλλόγους, μεταξύ άλλων και τη Liverpool. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν γίνουν μεταγραφές ή όχι, το δεδομένο είναι ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον τρεις πωλήσεις και θα περιμένουμε να δούμε το πως θα κινηθεί η ομάδα μετά από αυτές.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, το να δοθεί ένα ποσό 100 εκατομμυρίων λιρών για έναν παίκτη που θα έχει το υψηλότερο συμβόλαιο στην ομάδα, χωρίς να έχει σίγουρη φανέλα βασικού, θα ήταν υπερβολικό και η Liverpool επέλεξε να μην το δώσει. 

Η στήριξη στο υπάρχον ρόστερ και στις ακαδημίες, είναι το κύριο ζητούμενο για τον Jurgen Klopp και τη διοίκηση της ομάδας, σε ένα καλοκαίρι που όπως είπαμε, θα είναι μεταβατικό για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *