Ξεκίνημα με τεσσάρα, αγωνία για Άλισον | Liverpool 4-1 Norwich: Match Review

Μπροστά σε ένα κατάμεστο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ επικράτησε εύκολα 4-1 της Νόριτς και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην Premier League. Τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο Άλισον.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 14/8 (22:00 – Cosmote Sport 1 HD) με την Τσέλσι για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην Κωνσταντινούπολη.

1η αγων. Premier League

Οι εκρηκτικές ομάδες είναι για… εκρηκτικά ξεκινήματα.

Η Λίβερπουλ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη νεοφώτιστη Νόριτς (4-1) για την 1η αγωνιστική της Premier League στο Άνφιλντ και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.

Ο Χάνλεϊ με αυτογκόλ άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ, ΣαλάχΦαν Ντάικ και Οριζί σκόραραν πριν το ημίχρονο, ενώ για τη Νόριτς μείωσε ο Πούκι.

Το εορταστικό κλίμα στην πρεμιέρα όμως επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Άλισον που δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε, με τον Κλοπ να δηλώνει πως πιθανώς δεν θα είναι διαθέσιμος για το Super Cup με την Τσέλσι την Τετάρτη (14/8).

* Ιδιαίτερης σημασίας το πανό που έφτιαξε το Kop που πρόσθεσε και τον Γιούργκεν Κλοπ δίπλα στις φιγούρες των Μπιλ Σάνκλι, Μπομπ Πέισλι, Τζο Φάγκαν, Κένι Νταλγκλίς και Ράφα Μπενίτεθ οι οποίοι κατέκτησαν επίσης το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League.

Απίστευτα τιμητική διάκριση του Γερμανού από τους φίλους της Λίβερπουλ.

Ιδανικό ξεκίνημα, ατυχία με Άλισον

Οι Reds μπήκαν αποφασισμένοι και ξεκίνησαν εκπληκτικά το παιχνίδι, παίρνοντας το προβάδισμα πολύ νωρίς. Ο Οριζί πήρε την μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Χάνλεϊ άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 στο 7′.

Αυτή η εξέλιξη βοήθησε τους γηπεδούχους και τους έκανε ακόμα πιο κινητικούς, με τη Νόριτς όμως να είναι ανά διαστήματα επικίνδυνη και να απειλεί με τον Στίπερμαν στο 10′, ενώ το ωραίο σουτ του Ρόμπερτσον για τη Λίβερπουλ στο 16′ κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Κλοπ έβλεπε την ομάδα του να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, με τον Φιρμίνο να “σερβίρει” στον Σαλάχ κι ο Αιγύπτιος από κοντά με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 στο 19′.

Ο φρενήρης ρυθμός του πρώτου μέρους συνεχίστηκε, με τη Νόριτς να έχει ευκαιρίες με τον Πούκι στο 22′ και τον Στίπερμαν στο 26′ αλλά ο Άλισον δήλωσε το παρόν και στις δύο περιπτώσεις.

Οι Reds συνέχισαν δυναμικά και πέτυχαν πετυχαίνουν το 3-0 στο 28′ με τον Σαλάχ αυτή τη φορά να δίνει την ασίστ (από κόρνερ) και τον Φαν Ντάικ – σαν σε προπόνηση – να πιάνει τη δυνατή κεφαλιά και να νικάει τον Κρουλ.

Στο 31′ ο Κρουλ έδιωξε εντυπωσιακά το εξαιρετικό σουτ στην κίνηση του Φιρμίνο αλλά λίγο αργότερα, κι ενώ όλα πήγαιναν τέλεια για τη Λίβερπουλ, στο 36′ ο Άλισον γλίστρησε στο ελεύθερο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να φεύγει υποβασταζόμενος από το γήπεδο καταχειροκροτούμενος.

Στη θέση του πέρασε ο νεοαποκτηθείς Άντριαν που τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε να κάνει ντεμπούτο στο πρώτο ματς της σεζόν.

Το σόου της Λίβερπουλ όμως δεν είχε τελειώσει. Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Άρνολντ με υπέροχη σέντρα βρήκε τον Οριζί μέσα στην περιοχή κι ο Βέλγος με ωραία κεφαλιά έκανε το 4-0 στο 42′ μέσα σε αποθέωση από το Άνφιλντ.

Έσβησαν οι μηχανές

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ έριξε κάπως τον ρυθμό, δίνοντας έτσι χώρο στους φιλοξενούμενους να ανέβουν και να γίνουν απειλητικοί.

Ωστόσο, οι Reds είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία της επανάληψης, με τον Οριζί να βρίσκει τον Χέντερσον στο ύψος του πέναλτι ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά ο Κρουλ απέκρουσε και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Φιρμίνο δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να σκοράρει. Όλα αυτά στο 48′.

Στο 54′ ο Σαλάχ μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε το φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίτι και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κρουλ.

Η Νόριτς στο 62′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λάιτνερ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Μπουεντία βρήκε εξαιρετικά τον Πούκι, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Αντριάν μειώνοντας σε 4-1.

Η υπόθεση-νίκη είχε καθαρίσει από νωρίς για τη Λίβερπουλ, η οποία δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, ενώ η τελευταία καλή φάση σημειώθηκε στο 85′ με τον Κρουλ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον (39′ Αντριάν), Αλεξάντερ-Άρνολντ, Τζόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Οριζί (74′ Μανέ), Φιρμίνο (86′ Μίλνερ)

Νόριτς: Κρουλ, Άαρονς, Χάνλεϊ, Γκόντφρι, Λιούις, Μακλίν, Τράιμπουλ (70′ Ερνάντες), Στίπερμαν (58′ Στίπερμαν), Κάντγουελ, Μπουεντία, Πούκι (83′ Ντρμιτς)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *