Ξανά στο -3 και περιμένει | Liverpool 1-0 West Ham: Match Review

Η Liverpool επικράτησε δύσκολα με 1-0 της West Ham στο Anfield χάρη σε γκολ του Sadio Mane και μείωσε εκ νέου στους 3 βαθμούς τη διαφορά της από την κορυφή της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds την Τρίτη (8/3, 22:00 – Cosmote Sport 1) με την Inter στο Anfield για τον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Champions League.

Η Liverpool δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη West Ham, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη (1-0) στο Anfield για την 28η αγωνιστική της Premier League χάρη σε γκολ του Sadio Mane στο 27ο λεπτό.

Οι Reds ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, με τα «σφυριά» να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά, ωστόσο η ομάδα του Klopp άντεξε και πήρε την 7η διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα (και 12η σερί σε όλες τις διοργανώσεις).

Η Liverpool έφτασε τους 63 βαθμούς και βρίσκεται ξανά στο -3 από την πρωτοπόρο Manchester City (66 β.), η οποία υποδέχεται στο Etihad σήμερα στις 18:30 τη Manchester United.


Ο Mane έκανε τη διαφορά

Ο Klopp έκανε 8 αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς κόντρα στη Norwich μεσοβδόμαδα για το FA Cup, αφήνοντας τον Κώστα Τσιμίκα εκτός αποστολής, με τους Salah, Diaz και Mane να ξεκινούν στην επίθεση.

Οι Reds, ως συνήθως, ξεκίνησαν φουλ επιθετικά και πήραν τον έλεγχο από νωρίς, χάνοντας την πρώτη τους ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Salah βρέθηκε απέναντι στον Fabianski, ο οποίος τον σταμάτησε, ενώ στο 14ο λεπτό ο Αιγύπτιος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Antonio απείλησε δις για τη West Ham (14′, 22′), με τον Alisson να επεμβαίνει σωτήρια και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του. Κι αφού ο Alisson κράτησε όρθια τη Liverpool, λίγο αργότερα ο Mane της έδωσε το προβάδισμα. Ο Alexander-Arnold έκανε σέντρα-σουτ από τα δεξιά, ο Mane ακολουθούσε την πορεία της μπάλας και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

12ο γκολ του Mane στο φετινό πρωτάθλημα (14 συνολικά φέτος), 16η ασίστ του Alexander-Arnold σε όλες τις διοργανώσεις (11η στην Premier League).

Η Liverpool έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 37ο λεπτό, όταν ο Diaz έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά ο Cresswell πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Μια αντίστοιχη φάση συνέβη δύο λεπτά αργότερα και στα καρέ του Alisson. Στο 39ο λεπτό, ο Johnson βρήκε με τρομερή μπαλιά τον Fornals, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Alisson κι ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Alexander-Arnold παρενέβη πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Fornals προσπάθησε εκ νέου να νικήσει τον Alisson με κεφαλιά αυτή τη φορά, αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έκανε σπουδαία επέμβαση.


Τα… σφυριά χτυπούσαν αλλά το Red Machine άντεξε ως το τέλος

Η Liverpool συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στην έναρξη του δευτέρου 45λέπτου, απειλώμντας με τον Diaz στο 64ο λεπτό, με το σουτ του Κολομβιανού από το ύψος της περιοχής να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Fabianski.

Η ομάδα του Moyes άρχισε να ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς και έχασε τρομερή ευκαιρία για την ισοφάριση στο 70ό λεπτό. Ο Soucek έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά βρίσκοντας τον Lancini μέσα στην περιοχή, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Alisson κι ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει, έστειλε την μπάλα ψηλά.

Το ματς πήρε… φωτιά στο τελευταίο 20λεπτο, με τη West Ham να ανεβάζει συνεχώς την πίεσή της στα καρέ του Alisson. Το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Diaz δεν βρήκε εστία στο 75ο λεπτό, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Keita με σωτήριο τάκλιν πρόλαβε τον Antonio, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Η Liverpool κράτησε με… νύχια και με δόντια το 1-0 ως το τέλος και πλέον υπάρχει ξανά νέο ενδιαφέρον στην κορυφή της Premier League.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Keita (Milner 90′); Salah (Jota 79′), Diaz (Jones 90+5′), Mane

West Ham: Fabianski; Dawson, Zouma, Cresswell; Johnson, Soucek, Lanzini, Fornals (Chesters 90+3′); Bowen (Benrahma 53′), Vlasic (Noble 61′), Antonio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *