Να μην τελείωνε ποτέ αυτή η ματσάρα… | Liverpool 5-5 Arsenal (5-4 πεν.): Match Review

Σε ένα πραγματικά μυθικό παιχνίδι, η Liverpool ήρθε ισόπαλη 5-5 (!) με την Arsenal στο Anfield για τη φάση των 16 του League Cup (ισοφάρισε ο Origi στο 94′) και προκρίθηκε στα πέναλτι με 5-4 χάρη σε σπουδαία απόκρουση του νεαρού Kelleher.

Επόμενος αγώνας για τους “Reds”, το Σάββατο 2/11 (17:00 – Cosmote Sport 2 HD) με την Aston Villa στο Villa Park για την 11η αγωνιστική της Premier League.

Γύρος των 16 – League Cup

Μες το Άνφιλντ δεν χάνει ΠΟΤΕ.

Τι κι αν ο Κλοπ έκανε 11 αλλαγές (όσες και ο Emery) από το ματς με την Tottenham, η Liverpool χάρισε ακόμα μια θαυμάσια παράσταση μπροστά στον κόσμο της.

Απίθανα πράγματα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης (30/10) στο Anfield, όπου, στο 15ο μεταξύ τους παιχνίδι στην ιστορία του League Cup, Liverpool και Arsenal ήρθαν ισόπαλες 5-5!

Η Liverpool βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από την αλλά δεν τα παράτησε ποτέ, ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό και έστειλε το ματς στα πέναλτι, όπου ο 20χρονος Kelleher έκανε τη μοναδική επέμβαση στη διαδικασία και ο 18χρονος Curtis Jones έβαλε το νικητήριο πέναλτι (5-4) και έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά του League Cup.

Ο Γερμανός έδωσε την ευκαιρία στον 18χρονο Neco Williams να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα, καθώς έδωσε και φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Sepp Van Den Berg.

Η Liverpool θα αντιμετωπίσει την Aston Villa στα προημιτελικά του League Cup, σε ένα ματς που είναι προγραμματισμένο για τις 16 Δεκεμβρίου, ωστόσο, οι “Reds” εκείνες τις μέρες θα βρίσκονται στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, οπότε παραμένει… στον αέρα το πότε θα διεξαχθεί το ματς.

Stat: Η Liverpool δέχεται 5 γκολ στο Άνφιλντ για δεύτερη φορά τα τελευταία 66 χρόνια – η πρώτη ήταν ξανά στο League Cup, από την Arsenal μάλιστα, στην ήττα με 6-3 τον Γενάρη του 2007.

“Παιδικά” λάθη και απροσεξίες

23 χρονών και 122 ημερών η εντεκάδα που παρέταξε ο Klopp, η οποία είναι και η νεαρότερη της Liverpool σε οποιαδήποτε διοργάνωση από τον Γενάρη του 2017 απέναντι στην Plymouth (τότε ήταν 22 χρονών και 253 ημερών.)

Οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ από νωρίς και το πέτυχαν στο 6′ με τον Williams να βρίσκει με ψηλή μπαλιά στα δεξιά τον Chamberlain, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Mustafi (υπό την πίεση του Brewster) στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Martinez για το 1-0.

Οι “Gunners” βρήκαν άμεσα την ισοφάριση και λίγο αργότερα έκαναν και την ανατροπή.

Σε μια φάση διαρκείας στο 19′, ο Saka αρχικά πλάσαρε, ο Kelleher απέκρουσε με το ένα χέρι αλλά ο Torreira που ακολουθούσε τη φάση (σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) πήρε το ριμπάουντ κι από κοντά έκανε το 1-1.

Στο 26′ ο Niles έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, Van den Berg και Kelleher προσπάθησαν να απομακρύνουν αλλά ο Martinelli ήρθε “σφήνα” και με κοντινή προβολή έκανε το 1-2.

Ο Brewster απείλησε στο 30′ με την κεφαλιά του να καταλήγει στα χέρια του Martinez αλλά η Arsenal βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 36′. Μετά από λάθος του Elliot στην άμυνα της Liverpool, ο Saka πήρε την μπάλα, έκανε το γύρισμα στον Martinelli κι αυτός από κοντά έκανε το 1-3.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 41′ σε χέρι του Bellerin, ο διαιτητής έδωσε κόρνερ. Από αυτό το κόρνερ, ο Elliot έγινε αποδέκτης της μπάλας, ο Martinelli τον ανέτρεψε εντός περιοχής και αυτή τη φορά ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, το οποίο, φυσικά, εκτέλεσε ο Milner για να μειώσει σε 2-3 στο 43′.

Η Liverpool έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, με τον Elliot να βγάζει ωραία σέντρα από τα αριστερά και τον Origi να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το δοκάρι.

Απίστευτες γκολάρες, απίστευτη διακύμανση και… πέναλτι

Πέντε γκολ ήδη από το πρώτο ημίχρονο στο Anfield σε ένα ματς που έδειχνε ότι είχε και συνέχεια. Όντως είχε, αλλά κανείς δεν φανταζόταν την απίθανη εξέλιξη των πραγμάτων στο δεύτερο μέρος.

Ένα δεύτερο μέρος που δεν άρχισε καλά για τους “Reds” καθώς στο 54′ ο Milner έκανε κακή πάσα στον Kelleher, ο Niles εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα, η μπάλα κατευθυνόταν άουτ αλλά ο Ozil με ωραίο τακουνάκι βρήκε τον Niles κι αυτός από κοντά έκανε το 2-4.

Η απάντηση της Liverpool ήταν άμεση και ήρθε με (ακόμα ένα)… σουτ-τηλεφώνημα εκτός περιοχής του Chamberlain στο 58′ για το 3-4, και λίγα λεπτά αργότερα, στο 62′, μετά από ωραία ανάπτυξη στον άξονα από τους παίκτες του Klopp, ο Elliot έδωσε στον Origi, ο Βέλγος έκανε εξαιρετική… πιρουέτα στα όρια της περιοχής, και με φοβερό σουτ ισοφάρισε σε 4-4!

Οι συγκινήσεις, όμως, δεν είχαν τελειώσει στο Anfield. Παρά το momentum που ήταν υπέρ της Liverpool, η Arsenal ήταν εκείνη που πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Willock κινήθηκε εσωτερικά στη μεσαία γραμμή και με εκπληκτικό σουτ νίκησε τον Kelleher για το 4-5.

Το ματς ήταν στις καθυστερήσεις και η Liverpool συνεχώς στην επίθεση. Κάτι μέσα μας έλεγε ότι θα έρθει κι αυτή η ισοφάριση. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Κι όπως τότε, έτσι και τώρα, πρωταγωνιστής αυτός ο cult hero της Liverpool, Divock Origi ήρθε, μετά από εξαιρετική σέντρα του Williams, και με εντυπωσιακό γυριστό από το ύψος του πέναλτι, έκανε το απίστευτο 5-5 και έστειλε το ματς στα πέναλτι (μιας και στο League Cup δεν υπάρχει παράταση).

ΑΣΥΥΛΗΠΤΟ ματς στο Anfield.

Η διαδικασία των πέναλτι

Bellerin 0-1

Milner 1-1

Guendouzi 1-2

Lallana 2-2

Martinelli 2-3

Brewster 3-3

Ceballos – αποκρούει ο Kelleher

Origi 4-3

Niles 4-4

Curtis-Jones 5-4 – πρόκριση για τη Liverpool

Το Liverpoolfans.gr έζησε τη ματσάρα στο Anfield από κοντά και σας μεταφέρει την ατμόσφαιρα!

Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; Williams, Gomez, Van den Berg, Milner; Lallana, Oxlade-Chamberlain (Chirivella 81′), Keita (Jones 55′); Elliott, Origi, Brewster

Arsenal: Martinez; Bellerin, Holding, Mustafi, Kolasinac (Tierney 83′); Torreira (Ceballos 72′), Willock, Maitland-Niles; Ozil (Guendouzi 65′), Saka, Martinelli

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *