Να διώξει την περσινή κακή ανάμνηση! (Pregame)

Στην τελευταία της αναμέτρηση πριν την διακοπή των εθνικών ομάδων, η Liverpool ψάχνει την όγδοη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στην πολύ δυνατή φέτος Leicester!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Leicester

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 05.10.2019
Ώρα έναρξης: 17:00
Διαιτητής: Chris Kavangh
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Η Liverpool καρδιοχτύπησε μεσοβδόμαδα, στην νίκη επί της Salzburg για την 2η αγωνιστική του Champions League. Οι Reds προηγήθηκαν με χαρακτηριστική άνεση των Αυστριακών με σκορ 3-0, κάνοντας στο πρώτο ημίχρονο ίσως την καλύτερη τους φετινή επιθετική εμφάνιση. Πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια η Salzburg μείωσε σε 3-1 και στην επανέναρξη ισοφάρισε σε 3-3 με τα δύο γκολ της να έρχονται σε διάστημα τριών-τεσσάρων λεπτών. Το προβάδισμα έδωσε στους γηπεδούχους ο Mohamed Salah με το δεύτερο του προσωπικό γκολ, διαμορφώνοντας το 4-3 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Η ομάδα του Jurgen Klopp δίνει σήμερα το τελευταίο της παιχνίδι πριν την διακοπή των εθνικών ομάδων και θέλει την νίκη για να κάνει το 8/8 και να συνεχίσει εντυπωσιακά την ονειρεμένη της αρχή στο πρωτάθλημα. Στην προσπάθεια του να το πετύχει αυτό, ο Γερμανός τεχνικός, δεν θα έχει στην διάθεση του τους Matip και Alisson. Ο πρώτος μένει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός με μικροπρόβλημα που αποκόμισε στο παιχνίδι με την Sheffield United, ωστόσο δεν δείχνει τόσο σοβαρό ώστε να τον κρατήσει μακριά από το χορτάρι και μετά το international break. Ο Βραζιλιάνος έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, ωστόσο η επιστροφή του θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα με το πέρας της διακοπής. O Shaqiri παραμένει επίσης εκτός, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το διάστημα απουσίας του.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Leicester το καλοκαίρι παραχώρησε τον Harry Maguire στην Manchester United για σχεδόν 90 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα λεφτά τα χρησιμοποίησε για να μονιμοποιήσει την μεταγραφή του Youri Tielemans, ενώ ενίσχυση περισσότερο την μεσαία γραμμή της εντάσσοντας στο δυναμικό της τους Ayoze Perez και Dennis Praet. 

Γενικότερα οι Αλεπούδες παρουσιάζονται πολύ δυνατότερες από την στιγμή που προσλήφθηκε ο Brendan Rodgers, και με την αρχή της νέα σεζόν αυτό φαίνεται και βαθμολογικά, με την ομάδα αυτή την στιγμή να βρίσκεται στην 3η θέση, με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, μετρώντας έτσι 14 βαθμούς.

Μεταξύ άλλων, έχει επικρατήσει με 2-1 της Tottenham με ανατροπή, πήρε ισοπαλία στο Stamford Bridge παρόλο που βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και στο Old Trafford έχασε με 1-0 χάρη σε γκολ του Marcus Rashford με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και θεωρείται άτυχη που έφυγε από το Manchester χωρίς βαθμό, οπότε είναι εύκολο να δει κανείς πως η Leicester δεν αποτελεί απλά μια καλή ομάδα, αλλά και ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα και δικαίως έτσι το σενάριο να μπει σφήνα στην πρώτη εξάδα δείχνει πολύ πιθανό.

Ο Brendan Rodgers, που επιστρέφει στο Merseyside μετά την θητεία του στους Reds, θα έχει στην διάθεση του όλους του τους παίχτες, με τον James Maddison να βρίσκεται σε θέση να αγωνιστεί μετά την απουσία του από την νίκη-συντριβή επί της Newcastle με 5-0.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Από το King Power Stadium η Liverpool κατάφερε να φύγει με τους 3 βαθμούς την περασμένη σεζόν, σε παιχνίδι για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Reds προηγήθηκαν νωρίς με γκολ του Sadio Mane, με τον Firmino να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του με την εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο Ghezzal μείωσε για τους γηπεδούχους μετά από λάθος του Alisson Becker ωστόσο η Leicester δεν βρήκε άλλο γκολ και το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους.

Η αναμέτρηση του Anfield είναι μία που οι φίλοι της ομάδας δεν θέλουν να θυμούνται. Ήταν τελευταίες μέρες του Γενάρη και η Manchester City είχε χάσει την προηγουμένη από την Newcastle, με τους Reds να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν και πάλι στο +7 από τους τελικά μετέπειτα πρωταθλητές. Σε έναν αγωνιστικό χώρο χτυπημένο από το χιόνι, ο Sadio Mane ήταν και πάλι αυτός που άνοιξε το σκορ. Η Leicester ισοφάρισε με γκολ του Maguire δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους. Το σκορ δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και οι Reds έχασαν την τεράστια ευκαιρία που τους δόθηκε.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Adrian – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Leicester (4-1-4-1): Schmeichel – Pereira, Evans, Soyuncu, Chilwell – Ndidi – Perez, Maddison, Tielemans, Barnes – Vardy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *