Νίκη και πρωτιά στον όμιλο | Liverpool 2-1 Genk: Match Review

Με τους Wijnaldum και Oxlade-Chamberlain να σκοράρουν, η Liverpool επικράτησε 2-1 της Genk στο Anfield και πέρασαν στην πρώτη θέση μετά την ισοπαλία της Napoli με την Salzburg.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 10/11 (18:30 – Cosmote Sport 1 HD) το μεγάλο ντέρμπι με τη Manchester City στο Anfield για την 12η αγωνιστική της Premier League.

4η αγων. Uefa Champions League

Χωρίς να φορτσάρει, λίγες μέρες μάλιστα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τη Manchester City, η Liverpool έπαιξε όσο χρειάστηκε και νίκησε 2-1 τη Genk στο Anfield χάρη σε γκολ των Wijnaldum και Oxlade-Chamberlain, με τον Samata να είχε ισοφαρίσει στο τέλος του πρώτου μέρους.

4ο γκολ στα τελευταία 4 παιχνίδια με τη Liverpool ο Ox!

Μια νίκη που έκανε τους Reds το “αφεντικό” του ομίλου, καθώς στο άλλο ματς, Napoli και Salzburg έμειναν στο 1-1.

     Βαθμολογία Group E

  1. Liverpool 9
  2. Napoli 8
  3. Salzburg 4
  4. Genk 1

Δεν το “καθάρισε” και το πλήρωσε

Η Liverpool άρχισε το παιχνίδι δυναμικά και έψαξε γρήγορα ένα γκολ, το οποίο ευτύχησε να πετύχει αρκετά νωρίς. Ο Milner έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, οι Βέλγοι δεν έδιωξαν, με τον Wijnaldum να πετάγεται και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 14′.

Στο 23′ ο Keita απείλησε από τα αριστερά αλλά ο Coucke έδιωξε, ενώ και ο Salah προσπάθησε να σκοράρει στο 36′ και το 39′ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Liverpool θα πάει με το υπέρ της σκορ στα αποδυτήρια, η Genk στην πρώτη φάση της στο παιχνίδι, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Samata να πιάνει δυνατή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ για το 1-1 στο 41′.

Λίγο έλειψε μάλιστα να κάνει και την ανατροπή στο 43′ με τον Heynen αλλά το σουτ του Βέλγου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Alisson.

Ένα λεπτό αργότερα ο Origi έχασε μοναδική ευκαιρία από τα αριστερά να “πληγώσει” την πρώην ομάδα του και να βάλει τους Reds ξανά μπροστά στο σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις ο van Dijk έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το πήρε πάνω του ο Oxlade-Chamberlain

Οι γηπεδούχοι άρχισαν με φόρα το δεύτερο ημίχρονο, απείλησαν με τον Origi να σουτάρει στο 49′ και τον Coucke να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια, αλλά κατάφεραν να ξαναπάρουν το προβάδισμα λίγο αργότερα.

Ο Salah έδωσε στον Oxlade-Chamberlain μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε ωραία και με δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 2-1 στο 53′, πετυχαίνοντας το 4ο γκολ του στα 4 τελευταία παιχνίδια με τη φανέλα της Liverpool.

Η ομάδα του Klopp είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, το πήγαινε εκεί που ήθελε, αν και στο 81′ ο Heynen βγήκε τετ-α-τετ από τα αριστερά με τον Alisson αλλά ο Βραζιλιάνος έσωσε την εστία των Reds και κράτησε το τρίποντο μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Milner; Fabinho, Keita (Mane 75′), Wijnaldum; Oxlade-Chamberlain (Roberton 75′), Origi (Firmino 89′), Salah

Genk: Coucke; Cuesta, Dewaest, Lucumi; Maehle, Heynen, Berge, De Norre (Onuachu 85′); Hrosovsky (Bongonda 85′), Ito (Ndongala 68′), Samatta

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *