Μπλέξιμο από το πουθενά | Liverpool 1-1 Napoli: Match Review

Η Liverpool ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Napoli στο Anfield κι όχι μόνο δεν κατάφερε να κλειδώσει την πρωτιά στον όμιλο, αλλά πάει για… τελικό την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Salzburg εκτός έδρας.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 30/11 με τη Brighton (Cosmote Sport 2 HD – 17:00) στο Anfield για την 14η αγωνιστική της Premier League.

5η αγων. Uefa Champions League

Από την πρωτιά στον “τελικό” της Αυστρίας, ένα… πιεσόμετρο δρόμος.

5η αγωνιστική στον 5ο όμιλο του Champions League και όλα παραμένουν ανοιχτά.

Έμπλεξε αλλά κρατά την τύχη στα χέρια της η Liverpool, η οποία δεν κατάφερε να νικήσει τη Napoli στο Anfield (1-1), κι έτσι, σε συνδυασμό με τη νίκη (1-4) της Salzburg επί της Genk, οι Reds πάνε στην Αυστρία για να… μη χάσουν.

Ο αμυντικός προσανατολισμός της Napoli μπλόκαρε τους Reds, οι οποίοι βρέθηκαν ξανά πίσω στο σκορ αλλά για ακόμη μια φορά δεν έχασαν, με τον Lovren να δίνει τη λύση και να ισοφαρίζει το γκολ του Mertens.

Τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο Fabinho, αναμένεται η μαγνητική για να ξεκαθαρίσει η κατάστασή του.

Πλέον, η Liverpool χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία απέναντι στη Salzburg την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στους 16 της διοργάνωσης.

   Βαθμολογία Group E

  1. Liverpool 10 (11-8)
  2. Napoli 9 (7-4)
  3. Salzburg 7 (16-11)
  4.    Genk 1 (5-16)

Επόμενη αγωνιστική (10/12)

Salzburg – Liverpool

Napoli – Genk

Μία φάση κι αυτή… στις καθυστερήσεις

Η Napoli μπήκε πιο δυνατά και απείλησε πρώτη στο 14′ με τον Rui να σουτάρει σχεδόν από τη σέντρα αλλά ο Alisson δεν ανησύχησε.

Το πράγμα άρχισε να στραβώνει για τους Reds στο 16′ που τραυματίστηκε ο Fabinho και αναγκάστηκε να αποχωρήσει στο 19′. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, η Napoli έκανε τη ζημιά και προηγήθηκε μες το Anfield.

Ο Mertens βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Liverpool, μπήκε από τα δεξιά και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Alisson για το 0-1 στο 21′. Μια φάση όπου ο διαιτητής χρησιμοποίησε το VAR δύο φορές (!) – τη μία για φάουλ στον Van Dijk και στη συνέχεια για οφσάιντ στον Mertens – αλλά τελικά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Οι Ναπολιτάνοι ήταν οργανωμένοι αμυντικά και δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση των Reds, οι οποίοι προσπάθησαν να απειλήσουν με ωραίες συνεργασίες από τα αριστερά μεταξύ Milner-Firmino-Mane χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η πρώτη ουσιαστική φάση για τη Liverpool ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Milner να παίρνει την μπάλα στην περιοχή, να κάνει το σουτ από τα αριστερά αλλά ο Meret έδιωξε σωτήρια.

Σκόραρε ο Lovren αλλά μέχρι εκεί

Ο Klopp είχε πολλά να πει στους παίκτες του στα αποδυτήρια και όπως φάνηκε, τα λόγια του έπιασαν τόπο στο δεύτερο μέρος. Ο Gomez έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, ο Γερμανός έβαλε τον Oxlade-Chamberlain στη θέση του και η Liverpool ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή της.

Ο 26χρονος Άγγλος βοήθησε στις πτέρυγες, έκανε πιο κινητικούς τους Reds που πίεζαν και φαινόταν ότι το γκολ δεν θα αργούσε. Στο 56′ ο Firmino έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Koulibaly να διώχνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Βραζιλιάνου.

Το γκολ τελικά ήρθε μάλλον από έναν… απρόσμενο ήρωα. Ο Milner εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Lovren έπιασε μια φανταστική κεφαλιά και έκανε το 1-1 στο 65′, δίνοντας πνοή στο παιχνίδι.

Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Κροάτη αμυντικού μετά τη μυθική του κεφαλιά με τη Dortmund (4-3 στο 90′) τον Απρίλιο του 2016.

Επίσης, ο James Milner έφτασε τις 11 ασίστ στο Champions League από το ξεκίνημα της σεζόν 2017-18 – κανείς δεν έχει περισσότερες.

Η Liverpool είχε κατοχή της μπάλας στο δεύτερο μέρος, πίεζε αλλά δεν μπορούσε να βρει το δεύτερο γκολ. Έτσι, μοιραία έμεινε στο 1-1 και τώρα… τρέχει.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Gomez (Oxlade-Chamberlain 57′), Lovren, Van Dijk, Robertson; Fabinho (Wijnaldum 19′), Milner (Alexander-Arnold 78′), Henderson; Salah, Mane, Firmino

Napoli: Meret; Maksimovic, Manolas, Koulibaly; Di Lorenzo, Allan, Fabian, Mario Rui; Lozano (Llorente 72′), Zielinski (Younes 85′), Mertens (Elmas 81′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *