Μπαμπά Henderson, να χαίρεσαι τον λεβέντη σου! (+vid)

Μια αγκαλιά που από πίσω της «κουβαλά» μια… μεγάλη ιστορία.

Η επιτυχία του τέκνου μπορεί να γεμίσει τον γονέα με ανείπωτη ικανοποίηση και υπερηφάνια! Κάτι τέτοιο είναι δεδομένο και στην περίπτωση της οικογένειας Henderson, διότι, εξάλλου, ποιος δεν θα ήθελε να έχει γεννήσει τον αρχηγό των πρωταθλητών Ευρώπης.

Στον απόηχο της σπουδαίας επιτυχίας της Liverpool, μετά τη νίκη επί της Tottenham στον τελικό του Champions League, ο Jordan Henderson πήγε να συναντήσει στις κερκίδες τον πατέρα του, Brian. Η αγκαλιά αναμενόμενα σφιχτή, αλλά – το περίεργο – ιδιαίτερα διαρκής και συναισθηματικά φορτισμένη καθ’ υπερβολικό τρόπο.

Η κάμερα μάς βοηθά να δούμε καλύτερα: ο Jordan έχει ξεσπάσει και κλαίει σχεδόν με λυγμούς, ενώ κανείς από τους δύο δεν μιλά. Έχουν ξαπλώσει τα κεφάλια τους στον λαιμό του καθενός και απλά ανταλλάσουν τα συναισθηματικά… ηλεκτρόνια τους.

Στον λαιμό του Brian ακουμπά ο Jordan. Εκεί που το 2013 είχε «στρατοπεδέψει» ο καρκίνος. Και ήταν τότε που η βελτίωση έγινε για τον γιο Henderson… ανάγκη.

Παρά το γεγονός πως είχαν σταθερή και διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία, ο Brian δεν επέτρεπε στον Jordan να τον επισκεφτεί και να τον δει από κοντά. Οι χημειοθεραπείες τον είχαν καταβάλει και ήταν πολύ περήφανος για να στεναχωρήσει τον γιο του.

Μόνο ένας τρόπος στήριξης υπήρχε: ο Jordan θα μπορούσε να κάνει χαρούμενο τον πατέρα του αν τον έκανε περήφανο στο γήπεδο. Η βελτίωση έγινε τότε αναγκαστική επιλογή για τον νυν αρχηγό της Liverpool. Οι καλές εμφανίσεις έγιναν σκοπός… ζωής. «Ήταν τότε που ωρίμασα ως άνθρωπος», παραδέχτηκε πέρυσι ο Hendo. «Καταστάσεις σαν κι αυτή θέτουν σε εντελώς διαφορετικό σημείο την οπτική σου για τα πράγματα».

Ο Henderson έπαιξε την καλύτερη (ως τη φετινή) σεζόν της καριέρας του και η Liverpool βρέθηκε αναπάντεχα να κυνηγά το πρωτάθλημα, όσο σταδιακά ο Brian ανάρρωνε.

Έξι χρόνια μετά, ο δεσμός μεταξύ των δύο ανδρών καλά κρατεί, όμως βασικά σημεία της ιστορίας έχουν αλλάξει: ο Brian είναι εντελώς υγιής, ενώ ο Jordan δεν είναι πια ένας παίκτης της Liverpool που πρέπει να παίζει καλά, αλλά ο αρχηγός της, που πήρε το περιβραχιόνιο επειδή παίζει καλά.

Κι αν πέρυσι δεν… έκατσε, φέτος ήρθε η ώρα του. Και με το παραπάνω. Παίζοντας με αυτοθυσία για ένα ολόκληρο ημίχρονο στην επική ανατροπή κόντρα στην Barelona, ων εξαιρετικός στον τελικό με την Tottenham, ο Jordan Henderson οδήγησε τους «κόκκινους» στην κατάκτηση του 6ου τους Champions League!

Έκανε τον Brian χαρούμενο, με τον τρόπο του, με τον τρόπο που γνωρίζει. Όπως τότε. Και ποιος να το φανταζόταν τότε; Αυτό ακριβώς κρύβεται πίσω από την αγκαλιά. Ο υγιέστατος μπαμπάς Henderson αγκαλιάζει έναν γιο… διαφορετικό σε σχέση με το 2013. Έναν γιο τεράστιο σε σύγκριση με το αμούστακο παιδί που είχε… κεραυνοβοληθεί από τα κακά μαντάτα. Έναν γιο που εμπνέει μια ολόκληρη γενιά και όχι απλώς ένα άτομο. Έναν γιο που έμαθε να εμπνέει από τον πατέρα του…

Brian, να χαίρεσε τον λεβέντη σου, να χαίρεσε τον μάγκα που γαλούχησες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *