Μοιράζει τεσσάρες και στέλνει μηνύματα | Liverpool 4-0 Southampton: Match Review

Η Liverpool έστησε νέο πάρτι στο Anfield με τεσσάρα, αυτή τη φορά κόντρα στη Southampton (4-0) και επέστρεψε στη 2η θέση της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη (1/12) με την Everton στο Goodison Park για την 14η αγωνιστική της Premier League.

Μετά το εμφατικό 4-0 επί της Arsenal την προηγούμενη εβδομάδα, η Liverpool… φιλοδώρησε αυτή τη φορά τη Southampton με 4 γκολ (4-0) στο Anfield για την 13η αγωνιστική της Premier League.

Οι Reds είχαν σε μεγάλη μέρα τον Diogo Jota (2 γκολ), ενώ σκόραραν και οι Thiago και van Dijk, με την ομάδα του Klopp να επιστρέφει στη 2η θέση με 28 βαθμούς και να βρίσκεται στο -1 από την πρωτοπόρο Chelsea, έχοντας παιχνίδι περισσότερο.


Εκρηκτικό ξεκίνημα και… πάρτι από το ημίχρονο

Με τον Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο και τον Robertson να επιστρέφει στο βασικό σχήμα, η Liverpool ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό πήρε το προβάδισμα. Μετά από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Mane βρήκε τον Robertson, ο οποίος μοίρασε στον Jota κι αυτός έκανε το 1-0.

Μετά το πρώτο γκολ, οι Reds δεν άφησαν το… πόδι απ’ το γκάζι. Στο 13ο λεπτό ο Mane έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το 2ο γκολ, όμως, δεν άργησε να έρθει. Ο Jota ήταν… on fire το απόγευμα του Σαββάτου και σκόραρε ξανά στο 32ο λεπτό για το 2-0, μετά από πάσα πάρε-βάλε του Salah από τα δεξιά.

Οι Reds κυριαρχούσαν πλήρως στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να πετύχουν και 3ο γκολ πριν την ανάπαυλα. Ο Thiago πάτησε περιοχή, έκανε ένα εκπληκτικό πάρσιμο της μπάλας και με δυνατό σουτ (μαζί με την κόντρα στον Lianko), σημείωσε το 3-0 στο 37ο λεπτό.


Αμείωτος ο ρυθμός και στο 2ο μέρος – Πρώτο γκολ στη σεζόν για τον van Dijk

Παρά το 3-0, η ομάδα του Klopp συνέχισε σε ταχύτατους ρυθμούς και δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 52ο λεπτό σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με τον van Dijk. Ο Alexander-Arnold εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Ολλανδός αμυντικός με δυνατό σουτ από την καρδιά της περιοχής νίκησε τον McCarthy για το 4-0.

Η Southampton προσπάθησε να αντιδράσει,, χάνοντας μια ευκαιρία με τον Armstrong αλλά ο van Dijk πρόλαβε και τον έκοψε. Οι Reds πήγαν το ματς εκεί που το ήθελαν από νωρίς, σφράγισαν από το πρώτο μέρος την υπόθεση νίκη και πανηγύρισαν ακόμη μια σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Milner 66′), Thiago (Oxlade-Chamberlain 59′); Salah, Mane, Jota (Minamino 81′)

Southampton: McCarthy; Bednarek (Redmond 46′), Lyanco, Salisu; Livramento, Romeu, Ward-Prowse, Perraud (Walker-Peters 88′); Broka, Adams (Diallo 46′), Armstrong

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *