Με Kelleher, με αμφίβολο Jota για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Chelsea vs Liverpool

Διοργάνωση: League Cup
Έδρα: Wembley Stadium
Ημερομηνία: 27.02.2022

Ώρα έναρξης: 18:30
Διαιτητής: Stuart Attwell
Τηλεοπτική μετάδοση: NovaSports Prime

Νέα ομάδας:

Η Liverpool διέλυσε με 6-0 την Leeds το βράδυ της Τετάρτης, μειώνοντας προσωρινά την απόσταση από την Manchester City στους 3 βαθμούς -οι Citizens ανέβηκαν πάλι στο +6 εχθές, έχοντας παιχνίδι περισσότερο. Οι Reds σήμερα ξεχνάνε εντελώς την Premier League και επικεντρώνονται στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας να κατακτήσει τίτλο την τρέχουσα σεζόν, στον τελικό του League Cup!

Με εξαίρεση τον Kelleher, για τον οποίο ο Jurgen Klopp είχε δηλώσει από τον ημιτελικό με την Arsenal πως θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια σήμερα, στο Wembley, αναμένεται να παραταχθεί όλη η πρώτη ομάδα, η δυνατότερη του Γερμανού προπονητή των Reds. Απών για τη Liverpool θα είναι ο τραυματίας Roberto Firmino, ενώ η παρουσία του Diogo Jota στο Λονδίνο κρίνεται αμφίβολη, καθώς και ο Πορτογάλος ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από ήπιο τραυματισμό.

Αντίπαλος:

Η Chelsea θα βρεθεί απέναντι στη Liverpool το απόγευμα, διεκδικώντας και η ίδια το πρώτο τρόπαιο της σεζόν. Για να φτάσουν μέχρι τον τελικό, οι Μπλε, απέκλεισαν στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης τις Aston Villa, Southampton, Brentford και Tottenham, κατά χρονική σειρά, επικρατώντας μάλιστα των δύο πρώτων στη διαδικασία των πέναλτι.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες διοργανώσεις, η Chelsea πραγματοποιεί θετική πορεία καθώς επικράτησε μεσοβδόμαδα με 2-0 της Lille και είναι το απόλυτο φαβορί στο ζευγάρι για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, πράγμα που ισχύει και στο FA Cup με τους Λονδρέζους να καλούνται να αντιμετωπίσουν τη Luton για μια θέση στους ”8”. Το πρωτάθλημα μοιάζει με μακρινό όνειρο -η Chelsea βρίσκεται 10 βαθμούς πίσω από τη 2η Liverpool, αν και με παιχνίδι λιγότερο- ωστόσο η ομάδα του Thomas Tuchel έχει ιδιαίτερα ισχυρές πιθανότητες να εξασφαλίσει την 3η από τις 4 θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Μοναδική απουσία για την Chelsea αποτελεί ο Ben Chilwell, με τους Kovacic και Ziyech να προπονούνται κανονικά παρά τα χτυπήματα που δέχτηκαν στο παιχνίδι με τη Lille, ενώ ο Reece James είναι πιθανό να βρεθεί στην αποστολή της Chelsea για πρώτη φορά το 2022 μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε τις τελευταίες μέρες του περασμένου έτους.

Πιθανές εντεκάδες:

Chelsea (3-4-2-1): Arrizabalaga – Christensen, Silva, Rudiger – Azpilicueta, Kante, Kovacic, Alonso – Ziyech, Pulisic – Havertz
Liverpool (4-3-3): Kelleher – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Salah, Mane, Diaz

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *