Με χαρακτήρα… νικητή! | Burnley – Liverpool 1-3 (Match Review)

Δείχνοντας χαρακτήρα και μεταρέποντας το εις βάρος της 1-0 σε 1-3, η Liverpool απέδρασε με τους 3 βαθμούς από το Turf Moor απέναντι στην Burnley!

Ο Jurgen Klopp πραγματοποίησε πολλές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα με την παρουσία του Moreno στα αριστερό άκρο της άμυνας, του Matip στα στοπερ, των Milner, Keita, Henderson στο κέντρο και των Origi, Sturridge και Shaqiri στην επίθεση.

Σίγουρα η κίνηση αυτή εμπεριείχε έναν βαθμό ρίσκου αλλά ο Γερμανός όφειλε να ξεκουράσει μερικούς παίκτες από τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια.

Το ματς ξεκίνησε με τη Burnley να μπαίνει πιο δυναμικά χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια μεγάλη φάση. Η Liverpool όσο περνούσε η ώρα έβρισκε τα πατήματά της έχοντας την κατοχή της μπάλας. Δεν υπήρχε η καλύτερη χημεία στην ομάδα πράγμα που ήταν εμφανές σε πολλές στιγμές αλλά είναι και λογικό αν σκεφτεί κανείς πως πολλοί από αυτούς τους παίκτες δεν έχουν αγωνιστεί μαζί ενώ άλλοι έχουν και ελάχιστα επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους.

Στο 23′ ήρθε η πρώτη άτυχη στιγμή για τους Reds όταν ο Gomez δέχτηκε σκληρό μαρκάρισμα εκτός περιοχής και αποχώρησε τραυματίας με τον Alexander-Arnold να περνά στην κλασική του θέση στα δεξιά της άμυνας.

Ο Keita ήταν ο παίκτης που δημιουργούσε κατά κύριο λόγο με τις περισσότερες επιθέσεις να περνούν από τα πόδια του, έχοντας μια πολύ καλή παρουσία. Στο 29′ η δυνατή κεφαλία του Van Dijk μετά από κόρνερ του Milner σταμάτησε στον Hart, ενώ το καλό μακρινό σουτ του Bardsley στο 36′ πέρασε άουτ.

Στο 41′ η Burnley σκόραρε από στημένη φάση με το σουτ του Barnes, όμως το τεχνητό offside που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι παίκτες του Klopp λειτούργησε σωστά, με τον τελευταίο να είναι φανερά εκτεθειμένος.

Μια καλή μπαλιά έμπνευση του Moreno προς τον Shaqiri στην περιοχή δεν ήταν αρκετή με τον Ελβετό να μην κάνει καλό κοντρόλ σε ευνοϊκή θέση και με τη λήξη του ημιχρόνου να φέρνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με μια λευκή ισοπαλία.

Στο 2ο ημίχρονο η Liverpool μπήκε δυνατά, κάνοντας ξεκάθαρη την επιθυμία της να σκοράρει. Μόλις στο 47′ ο Sturridge κάνει ένα καλό σουτ που αποκροπoύει ο Hart, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο Keita στην δική του προσπάθεια να σκοράρει με σουτ εκτός περιοχής.

Εκεί που το momentum ήταν καθαρά υπέρ των κόκκινων η Burnley σε ένα κόρνερ που κέρδισε στο 54′ και μετά από ολιγωρία στην άμυνα όπου κανένας δεν μπόρεσε να διώξει, ο Cork έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Alisson. Να σημειώσουμε εδώ πως στη συγκεκριμένη φάση υπάρχει υπόνοια για επιθετικό φάουλ, ενώ η φάση θα έπρεπε πιθανώς να έχει έτσι κι αλλιώς σταματήσει νωρίτερα για offside.

Η Liverpool δε το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει, με τη δικαίωσή της να έρχεται 8 λεπτά αργότερα με τον Keita να βλέπει τον Origi στην περιοχή, με εκείνον να κλείνεται και να βγάζει έξω στον Milner που με ένα συρτό σουτ στην αριστερή γωνία του Hart ισοφάρισε σε 1-1!

Ακολούθησε διπλή αλλαγή με τους Salah και Firmino να περνούν στη θέση των Moreno και Origi αντίστοιχα. Πρωτόγνωρο πάντως για τον Klopp να κλείνει τις αλλαγές του μόλις στο 66′.

Λίγα λεπτά μετά η εξέλιξη του παιχνιδιού τον δικαίωσε με το φάουλ του Arnold να καταλήγει στον Van Dijk που με προβολή έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Firmino, με τον Βραζιλιάνο να κάνει την ολική ανατροπή (1-2).

Στο 82′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τους Keita και Salah να μην μπορούν να νικήσουν εν τέλει τον Hart σε μια φάση διαρκείας με 4 τελειώματα.

Η Liverpool στη συνέχεια προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ της 1-2 χωρίς να ρισκάρει και να δίνει χώρους στην Burnley κρατώντας την κατοχή και διατηρώντας ηρεμία στο παιχνίδι της. 

Στο 91′ παραλίγο να γίνει το 2-2 με τον Alisson να κάνει μια σπουδαία επέμβαση στο γάμα της εστίας του μετά από κεφαλιά του Mee και στη συνέχεια να βγάζει έξυπνη γρήγορη πάσα στον Sturridge για αντεπίθεση. Ο Άγγλος έδωσε όμορφα σηκώνοντας τη μπάλα για τον Salah, με τον τελευταίο να δίνει την ασίστ στον Shaqiri που τελείωσε άψογα τη φάση και έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στα επόμενα 3 λεπτά γράφοντας το 1-3!

Κάπως έτσι η ομάδα του Klopp κατάφερε να κάνει την πρώτη της ανατροπή στην Premier League παίρνοντας τους 3 βαθμούς και παραμένοντας στο κυνήγι της 1ης θέσης σε απόσταση 2 βαθμών από τη Manchester City. Για άλλο ένα ματς έμεινε αήττητη παίρνοντας μάλιστα μια σημαντική και ψυχολογικά νίκη για τη συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *