Με τεσσάρα ξανά στο κυνήγι | Liverpool 4-2 Burnley: Match Review

Η Λίβερπουλ έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ από γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει αλλά ύψωσε ανάστημα, έπαιξε σοβαρά κι έκανε την ανατροπή, επικρατώντας 4-2 της Μπέρνλι στο Άνφιλντ και είναι ξανά στο -1 από την κορυφή.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη με την Μπάγερν Μονάχου (13/3, 22:00 – Cosmote Sport 2 HD) για τη ρεβάνς της φάσης των 16 του Champions League.

30ή αγων. Premier League

Λίγο τα χτεσινά με τη Σίτι (και τα πρόσφατα γενικά των Citizens – όχι ότι χρειάζονται τα σφυρίγματα για να νικήσουν αλλά όχι ότι δεν ευνοούνται κάπου-κάπου), λίγο το γκολ της Μπέρνλι σήμερα που δεν έπρεπε να μετρήσει, ενισχύει περαιτέρω μια γενικότερη άποψη που έχει διαμορφωθεί ότι κάποιοι δεν θέλουν να πάρει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ.

Μπορεί να είναι και στο μυαλό μας όλο αυτό, μπορεί εμείς να το έχουμε δημιουργήσει. Πότε-πότε όμως με αυτά που συμβαίνουν, μας πείθουν για το αντίθετο.

Η Λίβερπουλ δεν πρέπει να επηρεάζεται από τίποτα, όπως έκανε και με την Μπέρνλι στο Άνφιλντ, όπου πήρε μια πολύτιμη νίκη ουσίας και ψυχολογίας με 4-2, κάνοντας ανατροπή αφού η Μπέρνλι προηγήθηκε νωρίς με τον Γουέστγουντ να σκοράρει με απευθείας φάουλ αλλά να γίνεται ξεκάθαρο φάουλ που δεν δόθηκε στον Άλισον.

Ωστόσο με τους Φιρμίνο-Μανέ να πετυχαίνουν από δύο γκολ ο καθένας, οι Reds εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των αντιπάλων και πήραν ένα σημαντικό τρίποντο. Ο Γκούντμουντσον είχε μείωσει προσωρινά σε 3-2 στις καθυστερήσεις.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας 73 βαθμούς, έναν λιγότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι.

* Ο Άρνολντ ζήτησε αλλαγή γιατί ένιωσε μυική ενόχληση. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.


Μανέ και Φιρμίνο έδιωξαν τους… εφιάλτες

Η Μπέρνλι αιφνιδίασε τους κόκκινους στο ξεκίνημα και πήρε νωρίς το προβάδισμα. Ο Γουέστγουντ εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ από τα αριστερά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Άλισον για το 0-1, πάνω στον οποίο όμως έχει γίνει ξεκάθαρο φάουλ από τον Ταρκόφσκι. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας διαμαρτυρήθηκε σωστά για φάουλ αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα, με το γκολ να μετράει κανονικά.

Αυτή η απόφαση εξόργισε τόσο τον Κλοπ όσο και τους παίκτες τους, οι οποίοι έπαιζαν… μανιασμένα για να γυρίσουν γρήγορα το κλίμα και να απομακρύνουν την παγωμάρα που επικρατούσε στο Άνφιλντ. Και δεν άργησε να έρθει η απάντηση από τη Λίβερπουλ.

Στο 14′ ο Σαλάχ βρήκε τον Φιρμίνο στα αριστερά, ο Βραζιλιάνος σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα όμως, οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν ξανά, με τον Σαλάχ να πατάει περιοχή από τα δεξιά, γύρισε στη μικρή περιοχή και μετά από ασυνεννοησία Ταρκόφσκι και Χίτον, ο Φιρμίνο ήταν εκεί για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 19′.

Η ομάδα του Κλοπ πίεζε και για δεύτερο γκολ, είχε κλείσει την Μπέρνλι στην περιοχή της και κατάφερε να κάνει την ανατροπή πριν το μισάωρο. Ο Λαλάνα έκανε φοβερό τάκλιν και έκλεψε την μπάλα, αυτή πήγαινε στον Σαλάχ αλλά έκοψε η άμυνα της Μπέρνλι, με τον Μανέ να παίρνει το ριμπάουντ και με classy finish άφησε “άγαλμα” τον Χίτον για το 2-1 στο 29′.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει, είχε μια καλή φάση με τον Σαλάχ στο 31′ αλλά το σκορ δεν άλλαξε πριν το ημίχρονο.


Ήθελε πολύ το γκολ ο Σαλάχ, το έβαλαν ξανά οι άλλοι δύο

Οι Reds είχαν φέρει πλέον το παιχνίδι στα μέτρα τους και έψαχναν το τρίτο γκολ για να σφραγίσουν τη νίκη. Έφτασαν κοντά στο 53′ όταν ο Μανέ βρήκε στα δεξιά τον Φιρμίνο κι ο Βραζιλιάνος έκανε κάτι ανάμεσα σε πλασέ και πάσα προς τον Σαλάχ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω.

Μετά από ένα δεκάλεπτο χωρίς καθαρή ευκαιρία, η Λίβερπουλ σκόραρε ξανά. Ο Χίτον έκανε κακό βολέ, πήρε μπάλα ο Σαλάχ, πάτησε περιοχή, ο Τέιλορ τον έκοψε τελευταία στιγμή με τάκλιν αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Φιρμίνο κι αυτός σε κενή εστία έκανε το 3-1 στο 67′, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι.

Στο 82′ ο Φιρμίνο βρήκε εξαιρετικά με μπαλιά-τρύπα τον Άρνολντ από τα δεξιά, ο νεαρός έκανε την παράλληλη μπαλιά στη μικρή περιοχή στον Μανέ αλλά ο Σενεγαλέζος έστειλε την μπάλα εξ επαφής στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Λίγο αργότερα απείλησε κι ο Σαλάχ για ένα γκολ που το έψαχνε πολύ αλλά ο Χίτον απέκρουσε το πλασέ του στο 88′.

Η Μπέρνλι βγήκε στην επίθεση λίγο πριν το τέλος και στο 91′ μείωσε σε 3-2 με τον Γκούντμουντσον που ήταν αφύλακτος στη μικρή περιοχή. Οι καρδιές άρχισαν να χτυπάνε λίγο πιο έντονα στα τελευταία λεπτά αλλά ο Μανέ, μετά από τρομερή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Στάριτζ που είχε περάσει στο παιχνίδι, πέρασε και τον Χίτον και διαμόρφωσε το τελικό 4-2, πετυχαίνοντας κι αυτός το δεύτερο γκολ του.


Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (Στάριτζ 86′), Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (Χέντερσον 68′), Λαλάνα (Κεϊτά 77′), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Μπέρνλι: Χίτον, Τέιλορ, Μι, Ταρκόφσκι, Μπάρντσλεϊ, Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝιλ, Χέντρικ (Γκούντμουντσον 79′), Μπάρνς (Βίντρα 86′), Γουντ (Κράουτς 79′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *