Με σημαντικές επιστροφές στο Merseyside Derby! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Everton vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Goodison Park
Ημερομηνία: 17.10.2020
Ώρα έναρξης: 14:30
Διαιτητής:
Michael Oliver
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

Νέα ομάδας:

Στις αγωνιστικές υποχρεώσεις επιστρέφει η Liverpool έπειτα από απουσία δύο εβδομάδων, όταν και συνετρίβη με 7-2 στο Birmingham από την Aston Villa, μια ήττα που την άφησε στους 9 βαθμούς με το πέρας της 4ης αγωνιστικής.

Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής λοιπόν αντιμετωπίζει την συμπολίτισσα της Everton, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς, 3 περισσότερους από ότι οι Reds, με την ομάδα του Jurgen Klopp να θέλει το τρίποντο σήμερα προκειμένου να μείνει κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας, άρα και την Everton, κάτι που καθιστά το σημερινό Merseyside Derby -πιθανότατα- το σημαντικότερο της περασμένης δεκαετίας.

Ο Γερμανός τεχνικός δεν υπολογίζει στον Naby Keita που είχε παρουσιάσει θετικό τεστ COVID-19 κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις εθνικές ομάδες. Alex Oxlade-Chamberlain και Κώστας Τσιμίκας παραμένουν εκτός γηπέδων, ενώ φυσικά η μεγάλη απουσία ακούει στο όνομα του Alisson Becker, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο.

Τα μεγάλα νέα ωστόσο δεν είναι άλλα από την επιστροφή των Sadio Mane και Thiago, καθώς και τους αρχηγού της Liverpool, Jordan Henderson, με τους πρώτους δύο να αναρρώνουν πλήρως και να είναι αρνητικοί πλέον στον ιό COVID-19, ενώ ο Άγγλος μέσος ξεπέρασε το μικροπρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε.

Αντίπαλος:

Η Everton δείχνει εντελώς άλλη ομάδα σε σχέση με αυτή που είχαμε συνηθίσει κατά το πρόσφατο παρελθόν. Η ομάδα από το Liverpool ενισχύθηκε ιδιαίτερα με τις μεταγραφές των James Rodriguez, Allan και Doucoure, δημιουργώντας έτσι μια εξαιρετικά δυνατή γραμμή στο χώρο του κέντρου.

Η ομάδα του Carlo Ancelotti αποτελεί τη μοναδική ομάδα που έχει φτάσει στους 12 βαθμούς, μετρώντας το απόλυτο 4/4, επομένως βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, τρεις πόντους μακριά από Aston Villa, Leicester, Arsenal και φυσικά την Liverpool.

Ο Ιταλός προπονητής της ομάδας δεν υπολογίζει στους τραυματίες Mason Holgate, Jonjoe Kenny, Jarrad Branthwaite και Jean-Philippe Gbamin. Οι Lucas Digne και Yerry Mina αναμένεται να είναι κανονικά διαθέσιμοι.

Πιθανές εντεκάδες:

Everton (4-4-2): Pickford – Coleman, Keane, Mina, Digne – Doucoure, Allan, Gomes, Rodriguez – Calvert-Lewin, Richarlison
Liverpool (4-3-3): Adrian – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *