Με πολλές απουσίες, για ένα θαύμα (Pregame)

Η Liverpool αντιμετωπίζει με σημαντικότατες απώλειες την Barcelona και έχει στα χέρια πόδια της μια τεράστια αποστολή με πολύ λίγες πιθανότητες. Να ανατρέψει το 3-0 της Βαρκελώνης και να προκριθεί στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό του Champions League.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Barcelona

Διοργάνωση: Champions League

Έδρα: Anfield

Ημερομηνία: 07.05.2019

Ώρα έναρξης: 22:00

Διαιτητής: Cuneyt Cakir

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Κερδίζει η Liverpool. Κερδίζει η City. Τρεις βαθμοί για την Liverpool, τρεις και για την City. Στην κορυφή η Liverpool, στην κορυφή η City. Αυτό το σενάριο ακολουθούν πιστά οι δύο πρωτοπόροι της Premier League, πράγμα φυσικά που συνέβη για μια ακόμη φορά το Σάββατο και την Δευτέρα. Συγκεκριμένα, οι Reds πέρασαν πολύ δύσκολα από το Newcastle εναντίον της ομώνυμης ομάδας με σκορ 2-3, χάρη σε γκολ του Origi στο 86ο λεπτό, για να ακολουθήσει χτες και νίκη των Citizens.

Με μία αγωνιστική να απομένει πλέον και με τα όνειρα για τίτλο να δείχνουν πως δεν θα πάρουν σάρκα και οστά 29 χρόνια μετά την τελευταία στέψη της Liverpool, οι φίλοι της δείχνουν ψυχολογικά πεσμένοι. Δικαιολογημένα μεν, γιατί μιλάμε για μια εξαιρετική σεζόν της ομάδας που κινδυνεύει να μην της χαρίσει κανένα τρόπαιο. Από την άλλη οι Reds βρίσκονται στα ημιτελικά του Champions League μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα και παρά τις απουσίες, παρά τις μικρές πιθανότητες η Liverpool θα το παλέψει μέχρι τέλους, το έχει ξανακάνει άλλωστε, κάτι που φυσικά υποστήριξε και ο ίδιος ο Jurgen Klopp.

Μιλώντας για απουσίες, ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε πως δεν θα έχει στην διάθεση του τον Roberto Firmino, ο οποίος ήταν απών και από το παιχνίδι στην βόρεια Αγγλία, αλλά και τον Mohamed Salah που υπέστη διάσειση σε αυτή την αναμέτρηση και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Φυσικά απουσιάζει και ο Naby Keita που έχει γίνει γνωστό πως θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι της Βαρκελώνης. 

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Barcelona ταξιδεύει στο Merseyside χωρίς τους Ousmane Dembele και Rafinha. Η υπόλοιπη ομάδα είναι στην διάθεση του Ernesto Valverde.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Την περασμένη Τετάρτη η Liverpool στάθηκε πάρα πολύ άτυχη στο Camp Nou. Η ομάδα του Jurgen Klopp είχε την υπεροχή ωστόσο το σκορ άνοιξε στο πρώτο ημίχρονο ο Luis Suarez σε μια ανύποπτη στιγμή. Παράλληλα είδε τον Naby Keita να αποχωρεί με τραυματισμό μετά το αντιαθλητικό τάκλιν του Ivan Rakitic ο οποίος φυσικά και δεν τιμωρήθηκε ποτέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Reds συνέχιζαν να δημιουργούν ευκαιρίες που όμως δεν αποδείχτηκαν ικανές να παραβιάσουν την εστία του Ter Stegen και στο 75′ και ενώ είχε αναλωθεί σε ανασταλτική -κυρίως- λειτουργία, η Barcelona σημείωσε και δεύτερο γκολ με τον Lionel Messi.

Ο Αργεντίνος μετά από εφτά λεπτά πήδηξε πάνω στον Fabinho, γεγονός που αποτέλεσε κερδισμένο φάουλ για τους Blaugrana. Μάλιστα επειδή το φάουλ του Βραζιλιάνου ήταν τόσο σκληρό, ο Messi είχε δικαίωμα να μετακινήσει την μπάλα πέντε μέτρα πιο κοντά στην εστία του Alisson και εκεί μίλησε η αδιαμφησβήτητη ποιότητα του επιθετικού της Barcelona, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην γωνία του τέρματος για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 3-0.

Στιγμές αργότερα, ο Salah σημάδεψε το δοκάρι σε κενή εστία, μια φάση που απεικονίζει την τύχη των Reds στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στα τελευταία λεπτά καθώς η αμυντική γραμμή της ομάδας είχε φτάσει κυριολεκτικά στην περιοχή της Barcelona αλλά οι γηπεδούχοι τελείωσαν άσχημα τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια της Liverpool και θα έχει μπροστά του τους Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Henderson, Fabinho και Wijnaldum.

Στην επιθετική γραμμή θα αγωνιστούν οι Mane, Shaqiri και ένας εκ των Brewster και Origi.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Shaqiri, Origi / Brewster, Mane

Barcelona (4-4-2): Ter Stegen – Roberto, Pique, Lenglet, Alba – Vidal, Rakitic, Busquets, Coutinho – Suarez, Messi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *