Με πλήρη ομάδα για το 7ο! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Liverpool vs Real Madrid

Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Stade de France
Ημερομηνία: 28.05.2022

Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Clement Turpin
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD / MEGA

Νέα ομάδας:

Σαράντα και μία εβδομάδες μετά την έναρξη της σεζόν, έφτασε για ακόμη μια φορά η ώρα για να πέσει η αυλαία της. Και όπως έγινε το 2018 και 2019, έτσι και φέτος, η Liverpool όχι απλά δίνει έναν τελευταίο αγώνα, αλλά μάχεται για το τρόπαιο του Champions League, το πολυτιμότερο για έναν ευρωπαϊκό σύλλογο. Αλλά πώς έφτασαν ως εδώ, ξανά, οι Reds;

Τα πάντα ξεκίνησαν το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου, όταν η Liverpool φιλοξένησε τη Milan στο Anfield, στο πρώτο παιχνίδι ενός ομίλου που χαρακτηρίστηκε ως ”the group of death”, καθώς πέρα από τους Μιλανέζους περιείχε και τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Porto. Οι Reds επικράτησαν με 3-2 των Ιταλών, κερδίζοντας και τα υπόλοιπα 5 παιχνίδια, με την πρόκριση τους να επιβεβαιώνεται και μαθηματικά από την 4η αγωνιστική.

Μήνες αργότερα, τελευταίες μέρες χειμώνα πλέον, η Liverpool κοντραρίστηκε με την Inter στην φάση των 16 αποκλείοντας τη υπερασπιζόμενη το 0-2 του Μιλάνου στο Merseyside, καθώς οι Nerrazzuri επικράτησαν στο δεύτερο παιχνίδι με 0-1 – η μία από τις τρεις ήττες των Reds σε όλες τις διοργανώσεις και μοναδική στο 2022. Στα προημιτελικά, η Liverpool επέστρεψε στην Πορτογαλία επικρατώντας με 1-3 της Benfica με το 3-3 της ρεβάνς να αρκεί στην ομάδα του Jurgen Klopp. Η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Villarreal ήταν το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο για το Παρίσι με τoυς Κόκκινους να επικρατούν με 2-0 και 2-3 σε Αγγλία και Ισπανία, αντίστοιχα.

Και κάπως έτσι φτάσαμε εδώ, στο τρίτο συναπτό σαββατοκύριακο που κρίνεται κάποιος τίτλος για τη Liverpool, μετά την κατάκτηση του FA Cup, και φυσικά, την απώλεια του πρωταθλήματος με έναν ιδιαίτερα επίπονο τρόπο σε μια μαγική σεζόν για την ομάδα, με κάθε μέλος της να θέλει απόψε να την μετατρέψει σε ιστορική.

Στην προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί τόσο από τον Fabinho όσο και από τον Thiago, για τους οποίους υπήρχε ιδιαίτερη ανησυχία που ωστόσο υποχώρησε τις τελευταίες μέρες καθώς και οι δύο μέσοι προπονήθηκαν και θα είναι κανονικά διαθέσιμοι για τον τελικό. O Joe Gomez έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή, όχι όμως και ο Divock Origi που έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Liverpool.

Αν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Jurgen Klopp είναι υγιείς, το αρχικό σχήμα είναι αρκετά ξεκάθαρο. Οι Salah, Mane και Diaz θα συντελέσουν την επιθετική τριάδα της ομάδας, οι Henderson, Fabinho και Thiago το κέντρο της, και μένει ουσιαστικά να δούμε ποιος θα πλαισιώσει τον Van Dijk στο κέντρο της άμυνας μεταξύ των Matip και Konate. Ο Alisson, φυσικά, θα είναι βασικός όπως και οι ακραίοι αμυντικοί της ομάδας, Trent Alexander-Arnold και Andrew Robertson.

Αντίπαλος:

Εξαιρετικά επιτυχημένη και η σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης, που κατέκτησε με σχετική άνεση ένα ακόμη πρωτάθλημα Ισπανίας, τερματίζοντας 13 ολόκληρους βαθμούς μπροστά από τη Barcelona. Όσον αφορά το Champions League, δεν χρειάζεται καμία επαφή με το ποδόσφαιρο για να ξέρει κανείς τα κατορθώματα των Merengues τη φετινή -και όχι μόνο- σεζόν.

Συγκεκριμένα, η Real, μετά την πρόκριση της από τον όμιλο με τις Inter, Shakhtar Donetsk και Sheriff Tiraspol, με την τελευταία να επικρατεί με 1-2 στο Santiago Bernabeu (η μοναδική απώλεια των γηπεδούχων στους ομίλους), βρέθηκε αντιμέτωπη με την Paris Saint-Germain την οποία και απέκλεισε χάρη σε χατ-τρικ του Benzema με το συνολικό σκορ να είναι στο 0-2 μέχρι το 60′ του δεύτερου αγώνα. Στη συνέχεια, ο Γάλλος επιθετικός πέτυχε ακόμη ένα χατ-τρικ στο Λονδίνο κόντρα στην Chelsea, με τους Μπλε να ανατρέπουν ωστόσο τις συνθήκες στη Μαδρίτη, μέχρι να έρθει ο Rodrygo να ισορροπήσει την κατάσταση στο 80′, και πάλι ο Benzema να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του στην παράταση.

Στα ημιτελικά, όπως μπορεί να μαντέψει οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει δει έστω και μία ταινία στη ζωή του, υπήρξε πάλι ανατροπή και Benzema. Θύμα των Ισπανών αυτή τη φορά η Manchester City, που παρόλο που προηγούταν με συνολικό σκορ 3-5 μέχρι το 90′ δέχτηκε δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά από τον Rodrygo. Παράταση, Benzema, τελικός για τη Real, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη.

Υγιέστατη και η ομάδα του Carlo Ancelotti με τον David Alaba να αποτελεί τον μοναδικό παίχτη του οποίου η συμμετοχή κρίνεται ως αμφίβολη.

Πιθανές εντεκάδες:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Salah, Mane, Diaz
Real Madrid (4-3-3): Courtois – Carvajal, Militao, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *