Με οδηγό…Alisson! | Monterrey 1-2 Liverpool: Βαθμολογίες παικτών

Σε μια όχι και τόσο αντιπροσωπευτική εμφάνιση, η Liverpool στον ημιτελικό του FIFA World Cup κόντρα στην Monterrey πήρε δύσκολη νίκη με 1-2 και θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην Flamengo.

Οι Reds παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, άλλες για λόγους ανάγκης και άλλες λόγω rotation. Το γκολ του Keita στο 12′ έδειξε πως οι πρωταθλητές Ευρώπης θα είχαν μάλλον εύκολο έργο, αλλά 2 λεπτά μετά ήρθε η απάντηση από τον Funes Mori.

Οι Μεξικανοί έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στο γήπεδο, πάλευαν και απειλούσαν την εστία του Alisson, την ώρα που η Liverpool δυσκολευόταν να δημιουργήσει και να βρει ρυθμό.

Τα κενά στην άμυνα, ελέω και απουσίας van Dijk, έκαναν δύσκολη τη ζωή των παικτών του Klopp, ωστόσο οι αλλαγές του Γερμανού έδωσαν νέο αέρα στην ομάδα και εν τέλει χάρισαν τη νίκη στο 1ο λεπτό του έξτρα χρόνου. Ο Alexander-Arnold έβγαλε πανέμορφη σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Firmino τελείωσε τη φάση για το 1-2.

Πάμε να δούμε την απόδοση όλων των πρωταγωνιστών ξεχωριστά:

Alisson Becker 8.5/10 (ΜΟΤΜ): Κράτησε την ομάδα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, πραγματοποιώντας εξαιρετικές επεμβάσεις. Πολύ σταθερός κάτω από την εστία του, ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα για την Liverpool.

James Milner 6.5/10: Σε ρόλο δεξιού μπακ έκανε αρκετά καλή δουλειά, έδωσε πολλά τρεξίματα, έφαγε ξύλο και κυνήγησε κάθε μπάλα. Δεν έκανε τη διαφορά, αλλά ήταν τίμιος και στις δυο άκρες του γηπέδου.

Joe Gomez 5/10: Το μοναδικό διαθέσιμο καθαρόαιμο σέντερ μπακ για την αναμέτρηση αυτή ήταν και ο χειρότερος της άμυνας. Σε κακή κατάσταση, έχανε τις φάσεις, φέρει ευθύνη στο γκολ και δείχνει να έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Καλείται να βρει οπωσδήποτε τα πατήματά του στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια.

Jordan Henderson 5/10: Αγωνίστηκε αναγκαστικά ως κεντρικός αμυντικός και έχει ελαφρυντικό. Ωστόσο, η εικόνα του ήταν πολύ κακή, έχανε σχεδόν όλες τις μονομαχίες, δεν κρατούσε καλές θέσεις και φαινόταν σαν την μύγα μες στο γάλα. Προσπάθησε πολύ, βοήθησε στην κυκλοφορία, αλλά είχε πολλά ζητήματα.

Andy Robertson 5.5/10: Και ο Σκωτσέζος σε μέτριο βράδυ. Ο Pabon από τη μεριά του έκανε πάρτι και πατούσε συνεχώς περιοχή, ενώ και επιθετικά δεν ήταν τρομερά δραστήριος. Καλός κατά διαστήματα, αλλά του έλειψε η σταθερότητα.

Adam Lallana 6/10: Σε ρόλο εξαριού έδωσε πολλές μάχες, είχε αρκετή συμμετοχή σε ανάπτυξη και κυκλοφορία και στο δεύτερο μέρος ήταν θετικός. Δεν απέφυγε τα λάθη, ενώ ανασταλτικά υστέρησε.

Alex-Oxlade Chamberlain 5.5/10: Τίποτα σπουδαίο από τον Ox. Πήρε πρωτοβουλίες, βοήθησε με πρέσινγκ και τρεξίματα, πήρε και προσπάθειες, αλλά δεν προσέφερε τίποτα σε τελική ανάλυση. Χάθηκε σε πολλές περιόδους του αγώνα, μπορούσε να προσφέρει περισσότερα.

Naby Keita 8/10: Σίγουρα ο καλύτερος outfield παίκτης της ομάδας. Πέραν του ωραίου γκολ, ήταν αυτός που κινούσε τα νήματα στη μεσαία γραμμή, κατέβαζε την μπάλα, δημιουργούσε, απειλούσε. Ξεχώριζε από τους υπόλοιπους με την καλή έννοια.

Xherdan Shaqiri 4.5/10: Ωσεί παρών ο Ελβετός, που δεν επηρέασε καθόλου το παιχνίδι. Αρκετά βιαστικός όποτε πήρε μπάλα, πολλά λάθη, δεν του βγήκε το ματς. Από τις λίγες φορές που είναι τόσο αδιάφορη η παρουσία του.

Divock Origi 4.5/10: Δεν βγήκε καθόλου η χρησιμοποίησή του στα πλάγια και φάνηκε πολύ αυτό. Πήρε αρκετές φορές μπάλα, αλλά σχεδόν όλες χαράμισε την κατοχή. Φάνηκε στο παιχνίδι, συμμετείχε στην κυκλοφορία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπιασε την απόδοση που έπρεπε.

Mohamed Salah 8/10: Πάρα πολύ καλή εικόνα από τον Αιγύπτιο, που δείχνει να ανεβάζει στροφές. Συμμετέχει και στα δυο γκολ της ομάδας, στο πρώτο με ασίστ και στο δεύτερο με ωραίο κράτημα μπάλας και σπάσιμο στον Arnold. Μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα, κρατούσε μπάλα, κέρδιζε φάουλ, δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του. Και το σημαντικότερο δεν είχε πτώση στην απόδοσή του, ακόμα και στα τελευταία λεπτά του ματς.

Sadio Mane 6.5/10: Μπήκε και έδωσε νέο αέρα μπροστά. Ανέβασε την ομάδα με την παρουσία του, πίεσε, έδωσε μάχες, απείλησε και ο ίδιος. Βοήθησε η είσοδός του και η απουσία του φάνηκε αρκετά. Αντικατέστησε τον Shaqiri στο 68′.

Trent Alexander-Arnold 7.5/10: Πέρασε αντί του Milner στο 75′ και ανέβασε πολύ την πίεση προς την αντίπαλη άμυνα. Η επίθεση ρόλαρε καλύτερα, το passing game εντάθηκε και αυτό οδήγησε και στη φάση του γκολ, όπου με πανέμορφη ασίστ βρήκε σε θέση βολής τον Firmino στην περιοχή.

Roberto Firmino 8/10: Μπήκε αντί του αρνητικού Origi και πρόλαβε σε λίγα λεπτά να κάνει όσα δεν έκανε ο Βέλγος σε όλο το παιχνίδι. Γκολ και φύγαμε για τελικό!

Jurgen Klopp 7.5/10: Δεν ήταν λάθος να κάνει rotation, η επιλογή Henderson ήταν καθαρά ανάγκης, αλλά ο Origi ως εξτρέμ δεν βγήκε επ’ουδενί. Ο Βέλγος δεν βοηθούσε και ίσως έπρεπε να αντικατασταθεί νωρίτερα, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Σωστές, αν και προφανείς, οι αλλαγές ήταν αυτές που χάρισαν στο τέλος τη νίκη. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *