Με νίκη και ωραία μπάλα κλείνει η προετοιμασία | Liverpool 3-1 Lyon: Match Review

Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε με νίκη τη φετινή της προετοιμασία επικρατώντας 3-1 της Λυών στην Ελβετία και στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στο Wembley.

Επόμενος αγώνας για τους Reds την Κυριακή 4/8 (17:00) με την Μάντσεστερ Σίτι για το Community Shield στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν.

Παρότι έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ από γκολ-πέναλτι του Depay, η Λίβερπουλ βρήκε τον τρόπο και ανέτρεψε την κατάσταση, και με ωραίο γκολ του Firmino, ένα αυτογκόλ του Andersen και μια ασύλληπτη γκολάρα του Wilson, νίκησε 3-1 τη Λυών στη Γενεύη στο τελευταίο φιλικό της pre-season.

Τώρα αρχίζουν τα σοβαρά με την πρώτη κούπα της σεζόν να περιμένει τη Λίβερπουλ στο Wembley όπου θα αντιμετωπίσει με τη Μάντσεστερ Σίτι για το Community Shield (4/8, 17:00).

Ο Allison επέστρεψε στο τέρμα, οι Salah και Firmino στην επίθεση αλλά το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Klopp καθώς ο Allison έκανε λάθος μες την περιοχή, ανέτρεψε τον Debele και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Depai για το 0-1 στο 4′.

Οι Reds όμως αντέδρασαν άμεσα, απείλησαν αρχικά με το ωραίο σουτ του Wilson που έδιωξε ο Lopes στο 7′ και έφεραν το ματς στα ίσα με τον Firmino να κάνει το 1-1 με υπέροχο τελείωμα στο 17′.

Η Λίβερπουλ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και λίγο αργότερα πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Hoever να επιχειρεί τη σέντρα από τα δεξιά και ο Andersen της Λυόν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας να απομακρύνει για το 2-1 στο 21′.

Ο Lallana ως 6άρι έκανε καλό παιχνίδι, κι ο Keita έδειξε καλά σημάδια στην επιστροφή του, με τον Klopp να περνάει στο παιχνίδι Brewster και Milner και να βλέπει την ομάδα του να απειλεί με Wilson (36′) και Salah (37′).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές για τη Λίβερπουλ καθώς πέρασαν στο παιχνίδι Adam Lewis, Sepp Van den Berg και Bobby Duncan, με τον τελευταίο να έχει μια σπουδαία ευκαιρία για γκολ στο 52′ με τον Lopes να αποκρούει αλλά το γκολ τελικά ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό. Και με τι τρόπο…

Οι παίκτες της Λίβερπουλ κλέβουν την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Duncan βρήκε τον Harry Wilson κι αυτός με το γλυκό αριστερό πόδι που διαθέτει (και μας έδειξε το ταλέντο του την περσινή σεζόν στη Derby County), πέτυχε ένα absolute screamer, μια γκολάρα που δεν χορταίνεις να βλέπεις ξανά και ξανά για το 3-1 στο 53′.

Στο 62′ ο Klopp έκανε 11 αλλαγές παρατάσσοντας μια διαφορετική εντεκάδα στο γήπεδο, με τους Elliott (71′) και Oxlade-Chamberlain (73′) να επιχειρούν να νικήσουν τον Lopes χωρίς επιτυχία.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για του Reds με τον Henderson στο 81′ να σουτάρει αλλά η μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω, ενώ και το φάουλ του Alexander-Arnold στο 83′ πέρασε κι αυτό μόλις άουτ. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος και κάπως έτσι τελείωσε και η φετινή pre-season για τη Λίβερπουλ.

Η σύνθεση της Λίβερπουλ

Alisson (Mignolet 62′), Hoever (Van den Berg 46′, Alexander-Arnold 62′), Gomez (Matip 62′), Lovren (Van Dijk 62′), Larouci (Robertson 62′), Lallana (Henderson 62′), Keita (Lewis 46′, Wijnaldum 62′), Shaqiri (Milner 30′, Fabinho 62′), Salah (Duncan 46′, Elliott 62′), Wilson (Oxlade-Chamberlain 62′), Firmino (Brewster 30′, Origi 62′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *