Με λυτρωτή έναν πορσελάνινο ήρωα! | Βαθμολογίες: Chelsea – Liverpool 1-1

Με γκολ του αναγεννημένου Sturridge στο 89′ η Liverpool απέδρασε με το βαθμό της ισοπαλίας από το Stamford Bridge, σε ένα ματς που όπως εξελίχθηκε ήταν όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά.

Με τον Hazard να ανοίγει το σκορ η Chelsea οπισθοχώρησε δίνοντας χώρους στο κέντρο με τη Liverpool όμως να δυσκολεύεται στην τελική πάσα και τα τελειώματα των φάσεων. Με την κατάσταση να συνεχίζεται έτσι ως το δεύτερο ημίχρονο και τους “μπλε” να παίζουν με αντεπιθέσεις, ο Klopp πέρασε κατά σειρά τους Shaqiri, Keita και Sturridge με τον τελευταίο να λυτρώνει την ομάδα στο τέλος.

Ακολουθούν αναλυτικά οι βαθμολογίες των παικτών:

Alisson B. | 8

Ίσως και να έχει ένα μερίδιο ευθύνης στο γκολ του Hazard καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του, όμως έσωσε σε πολλές άλλες περιπτώσεις την ομάδα όπως στη φάση του Willian στο 1ο μέρος και του Hazard στο 2ο. Έδειξε γρήγορες αντιδράσεις ακόμα και στα σημεία που κοιμήθηκε η άμυνα.

ΤΑΑ | 6

Έχει χάσει τον Hazard στη φάση του πρώτου γκολ, αλλά και γενικότερα ταλαιπωρήθηκε από τον Βέλγο. Είχε μερικά καλά ανεβάσματα και μεταβιβάσεις κυρίως στην αρχή του ματς αλλά συνολικά η απόδοσή του κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Gomez | 8

Έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στο ματς κόβοντας και πολλές φορές μοιράζοντας παιχνίδι και στο κέντρο. Γρήγορες αντιδράσεις, σταθερός, έδωσε και αρκετές βοήθειες στον Arnold που είχε μερικά προβλήματα. Μια ακόμα πολύ πειστική εμφάνιση του νεαρού που δείχνει να καπαρώνει τη θέση του Lovren με την αξία του ως τώρα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι!

Virgil Van Dijk | 8.5 (MOTM)

Ο Ολλανδός ήταν αμφίβολος για το συγκεκριμένο παιχνίδι προερχόμενος από τραυματισμό. Με την εμφάνισή του ουσιαστικά έδειξε γιατί όλοι ανησυχήσαμε τόσο στο άκουσμα αυτής της είδησης. Ήταν ηγέτης στην άμυνα κόβοντας πολλές φορές με τάκλιν σε κρίσιμα σημεία, όταν η Chelsea έβγαινε σε αντεπιθέσεις. Έχει βοηθήσει πολύ τον Gomez να εξελιχθεί και γενικώς ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος για ακόμη ένα παιχνίδι.

Robertson | 6.5

Κυμάνθηκε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον Arnold και δεν έκανε και το καλύτερό του παιχνίδι. Ήταν πολλές φορές φοβισμένος, έχασε μερικές μονομαχίες, ενώ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στον Willian. Δε στοίχισε κάποιο λάθος του όμως δεν ενέπνεε σιγουριά. Λίγα πράγματα και επιθετικά, όμως ανέβηκε λίγο περισσότερο στο 2ο έχοντας και μια πάσα πάρε-βάλε στον Shaqiri, αν και ο Ελβετός αστόχησε.

Henderson | 6.5

Ένα μέτριο ματς από τον Hendo που ανταποκρίθηκε στο ρόλο του, βοήθησε την κυκλοφορία της μπάλας, όμως δεν μπόρεσε να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Αμυντικά δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα όμως φάνηκε ότι χρειαζόταν ένα πιο κινητικό χαφ στο 2ο μέρος και αντικαταστάθηκε.


Wijnaldum | 7.5


Ο καλύτερος απ’ τους 3 του κέντρου βοήθησε πολύ και ανασταλτικά και επιθετικά. Έχει ανέβει πολύ τελευταία και γι’ αυτό και προτιμάται συνεχώς από τον Klopp. Κινητικός, πήρε πρωτοβουλίες και κράτησε πολύ τη μπάλα. Στους διακριθέντες του αγώνα γενικώς. 


Milner | 7

Έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια ο Άγλλος αλλά παρόλα αυτά ήταν σε καλό επίπεδο. Έτρεξε ακατάπαυστα με αποκορύφωμα μια φάση όπου εκτελεί το κόρνερ και όταν χάνεται η μπάλα γυρίζει πρώτος απ’ όλους πίσω για να καλύψει. Ίσως έβγαλε και λίγη κούραση όσο περνούσε η ώρα και είναι λογικό μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Salah | 6.5

Ο Αιγύπτιος προσπαθεί πολύ και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Μπήκε με ενέργεια προσπαθώντας συνεχώς να κινείται δημιουργώντας χώρους. Βρέθηκε 2-3 φορές σε καλό σημείο για να σκοράρει όμως για ακόμη μια φορά δεν είχε καθόλου καλά τελειώματα. Στο 2ο ημίχρονο έπεσε λίγο και αντικαταστάθηκε από τον Klopp.

Mane | 6

Ίσως το χειρότερο φετινό του παιχνίδι χωρίς όμως να είναι κακός. Άργησε σε μερικές μεταβιβάσεις, δεν είχε πολλές βοήθειες από τον Robertson καθώς φάνηκε σαν να είχε οδηγίες να μείνει πίσω για να μην χάνει τον Willian. Έδειχνε μόνος σε μερικές φάσεις ωστόσο προσπάθησε αλλά φάνηκε νωθρός. Ήταν καλά κλεισμένη η Chelsea όμως πρόλαβε να κάνει αισθητή την ποιότητά του και παραλίγο να χριστεί και σκόρερ.

Firmino | 7

Ο Βραζιλιάνος έχει αρχίσει και ανεβαίνει αρκετά. Πίεσε πολύ ειδικά στο πρώτο μέρος κερδίζοντας κατοχές και χαμένες μπάλες. Είχε καλή παρουσία, έχασε μια μεγάλη φάση με κεφαλιά που έσωσε ο David Luiz, έτρεξε πολύ, κράτησε μπάλα και προσπάθησε να κάνει παιχνίδι. Ο καλύτερος της επιθετικής 3άδας.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Shaqiri | 6

Είχε την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας του αγώνα γλιτώνοντας την ομάδα του από την ήττα, όμως αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση. Ήταν κινητικός πήρε μερικά στημένα αλλά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο σήμερα.

Keita | 6

Δεν πρόλαβε να φανεί πολύ, πήρε μια ακόμα συμμετοχή και θα χρειαστεί σίγουρα κι άλλα λεπτά για να δείξει την αξία του. Ίσως άργησε λίγο η αλλαγή του από Klopp.

Sturridge | 8.5

Δεν μπορεί να πάρει τον τίτλο του MOTM σήμερα γιατί αγωνίστηκε για πολύ λίγο, όμως η σουτάρα – έμπνευση που έκανε ήταν 1 καθαρός βαθμός για την ομάδα του. Απίστευτο γκολ από έναν παίκτη που το χρειαζόταν κυρίως ψυχολογικά. Έχει ανέβει και ελπίζουμε να μείνει υγειής και να συνεχίσει έτσι.

– – –

Klopp | 8

Έστησε πολύ καλα την ομάδα του η οποία πήρε από την αρχή του ματς την κατοχή κυριαρχώντας στο κέντρο. Προσανατολίστηκε σε παιχνίδι κατοχής που όμως δεν έδειχνε να του δίνει ούτε 1 βαθμό μέχρι το 89′. Όπως και να χει ήταν μια μεστή εμφάνιση μιας ώριμης ομάδας την οποία και βοήθησε ο ίδιος με τις αλλαγές του από τον πάγκο. Ίσως να άργησε λίγο την αλλαγή του Keita καθώς φαινόταν να χρειάζεται μια κινητικότητα και πρωτοβουλία παραπάνω στα χαφ από νωρίτερα, όμως τελικά ο Sturridge τον δικαίωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *