Με επιθετική τριάδα ειδικών συνθηκών κόντρα στη City των… τεσσάρων φιλικών

Σε λίγες ώρες η Liverpool κάνει… σέντρα στη σεζόν και διεκδικεί τον πρώτο από τους εφτά διαθέσιμους τίτλους της σεζόν, το Community Shield, κόντρα στη Manchester City. Το LiverpoolFans.gr σάς βάζει στο κλίμα…

Το παραδοσιακό «Charity Shield» θα διεκδικήσει απόψε η Liverpool, το δικό της 16ο. Η ομάδα του Jurgen Klopp θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους κατόχους του περυσινού τρεμπλ στο Wembley, ανοίγοντας την αυλαία της φετινής σεζόν.

Διοργάνωση: Community Shield
Έδρα: Wembley
Ημερομηνία: 4/8/2019
Ώρα έναρξης: 17:00 Ελλάδος
Διαιτητής: Martin Atkinson 
Καιρός: 24 βαθμοί στη σέντρα, με αίσθηση 26 και υγρασία 59%. Ήπιο αεράκι από Νότο. 
Τηλεοπτική μετάδοση σε Ελλάδα/Κύπρο: – / Cytavision Sports 1 
Σε περίπτωση ισοπαλίας: Το ματς οδηγείται απευθείας στα πέναλτι

Η Liverpool προέρχεται από μια δύσκολη προετοιμασία, με πολλές απουσίες και τον σημαντικό τραυματισμό του Nathaniel Clyne, που υπέστη ρήξη χιαστών. Sadio Mane, Caoimhin Kelleher και ο – δηλωμένος άρρωστος – Ryan Kent θα απουσιάσουν επίσης, με σημαντικότερη την απουσία του πρώτου, ενός εκ των βασικών πυλώνων της επιθετικής γραμμής.

Επιπλέον, ο Jurgen Klopp θα έχει στη διάθεση του τους Alisson Becker, Mohamed Salah, Roberto Firmino, Xherdan Shaqiri και Naby Keita, ωστόσο – αν και δεν αποκλείεται – δύσκολα θα δώσει φανέλα βασικού σε κάποιον από αυτούς, πλην του Alisson βέβαια, αφού είναι δεδομένο πως θα αναγκαστεί να τον αντικαταστήσει στη συνέχεια του αγώνα.

Από την άλλη, οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν έξι αλλαγές, στοιχείο που ίσως αλλάξει την οπτική του Γερμανού προπονητή για το παιχνίδι και τη βασική του εντεκάδα.

Να σημειωθεί, τέλος, πως οι «κόκκινοι» πηγαίνουν στην πρώτη τους επίσημη αναμέτρηση έχοντας δώσει έξι φιλικά παιχνίδια.

Από την άλλη, επηρεασμένη από τα διεθνή κύπελλα είναι και η Manchester City, με τον Pep Guardiola να επιβεβαιώνει στη συνέντευξη τύπου αφενός πως η ομάδα του δεν έχει και την καλύτερη φυσική κατάσταση, αφετέρου πως Sergio Aguero, Gabriel Jesus, Nicolas Ottamendi, Riyad Mahrez και μάλλον ο Ederson θα ξεκινήσουν το παιχνίδι από τον πάγκο.

Οι «πολίτες» θα στερηθούν επίσης των υπηρεσιών των Fernandinho και Benjamin Mendy που είναι ανέτοιμοι να συμμετάσχουν στην αναμέτρηση.

Πάντως, εν αντιθέσει με τη Liverpool, η City έδωσε μόλις τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις στην προετοιμασία της, σε Κίνα και Ιαπωνία, γεγονός που γεννά ερωτηματικά για την κατάσταση της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελλείψει επιθετικών, ο Pep δοκίμασε στην κορυφή τον Raheem Sterling, όμως η κατάσταση γύρω από το πρόσωπο του Leroy Sane, με τα σενάρια περί αποχώρησης του, ενδεχομένως να διαφοροποιήσει το βασικό σχήμα της City, με άλλον εξτρέμ στη θέση του Γερμανού ή άλλον επιθετικό, με τον Sterling να βγαίνει αριστερά.

Προϊστορία: 

Πιθανές 11άδες:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Matip, Robertson, Fabinho, Henderson, Milner, Wilson, Wijnaldum, Origi.

Man. City: Bravo, Walker, Stones, Laporte, Zinchenko, Gundogan (ή Rodri), De Bruyne, D. Silva, B. Silva, Sane (ή Foden)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *