Με απουσίες και ελαφρύ rotation, για μια θέση στον τελικό! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Liverpool vs Arsenal

Διοργάνωση: League Cup
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 13.01.2022
Ώρα έναρξης: 21:45

Διαιτητής: Michael Oliver
Τηλεοπτική μετάδοση: NovaSports HD

Νέα ομάδας:

Μετά τη νίκη-πρόκριση απέναντι στην Shrewsbury στο πλαίσιο του FA Cup, η Liverpool καλείται να επικρατήσει και της Arsenal στο Anfield, προκειμένου να αποκτήσει ισχυρότατο προβάδισμα για τη θέση του φιναλίστ στο Wembley που θα αντιμετωπίσει την Chelsea. Η σημερινή αναμέτρηση έρχεται μετά από ισχυρό κύμα αντιδράσεων από την πλευρά των οπαδών των Gunners, καθώς το παιχνίδι που είχε προγραμματιστεί μια εβδομάδα νωρίτερα, αναβλήθηκε λόγω πολλαπλών κρουσμάτων COVID-19 στην ομάδα και το επιτελείο (Klopp και Lijnders, μεταξύ άλλων) της Liverpool, με τους φίλους των Λονδρέζων να διαμαρτύρονται για κάποια παγκόσμια συνωμοσία εναντίον της Arsenal.

Απόψε, ο Jurgen Klopp θα πραγματοποιήσει ελαφρύ rotation, όσο το επιτρέπει και το εξαιρετικά μακρύ απουσιολόγιο της ομάδας. Συγκεκριμένα, οι Thiago, Divock Origi, Nat Phillips και Harvey Elliott δεν είναι διαθέσιμοι λόγω τραυματισμών, ενώ οι Mane, Salah και Keita εκπροσωπούν τις εθνικές τους ομάδες στου Αφρικανικό Κύπελλο των Εθνών. Οι Alisson και Alexander-Arnold ανάρρωσαν μετά την ασθένεια τους από COVID-19, ωστόσο η αγωνιστική τους ετοιμότητα είμαι αμφίβολη, ενώ ο Andrew Robertson δέχθηκε δυνατό χτύπημα στον αγώνα του FA Cup, με τον Τσιμίκα να καλύπτει τη θέση του. Φαίνεται πάντως πως ο Σκοτσέζος αμυντικός δεν έχει αποκομίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και θα είναι άμεσα στις υπηρεσίες του προπονητή του.

Αντίπαλος:

Η Arsenal αποκλείστηκε από τη Nottingham Forest με σκορ 1-0 από το FA Cup, με τους Κανονιέρηδες να τοποθετούν πλέον κάθε ελπίδα για κατάκτηση τίτλου στο League Cup. Όσον αφορά την Premier League, οι Λονδρέζοι βρίσκονται στην 5η θέση με 35 βαθμούς, δύο λιγότερους από την 4η West Ham -η οποία έχει παιχνίδι περισσότερο- και το Champions League, ενώ με 33 βαθμούς την κυνηγάει η αιώνια αντίπαλος, Tottenham, η οποία μετράει δύο παιχνίδια λιγότερα από την Arsenal.

Απόντες για την ομάδα του Mikel Arteta είναι οι Aubameyang, Thomas Partey, Mohamed Elneny και ο Nicolas Pepe, οι οποίοι βρίσκονται στην Αφρική, καθώς και ο Martin Odegaard που είναι τραυματίας. Οι Takehiro Tomiyasu και Emile Smith Rowe θεωρούνται αμφίβολοι για τον αποψινό αγώνα.

Πιθανές εντεκάδες:

Liverpool (4-3-3): Kelleher – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas – Henderson, Fabinho, Chamberlain – Jota, Firmino, Minamino

Arsenal (4-4-1-1): Leno – Soares, White, Gabriel, Tierney – Saka, Xhaka, Lokonga, Martinelli – Lacazette – Nketiah

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *