Ματσάρα για season finale και τελικά… Europa League | Southampton 4-4 Liverpool: Match Review

Από 0-2 στο 4-2 κι από εκεί στο 4-4. Θα μπορούσε να είναι 6-4, αλλά και 4-6. Το χορταστικό φινάλε της Liverpool με τη Southampton στο St Mary’s συνοψίζει την παρανοϊκή και επιεικώς απογοητευτική σεζόν των Reds στη φετινή Premier League. Η Liverpool τερμάτισε στην 5η θέση (67 β.) και θα παίξει στους ομίλους του Europa League της σεζόν 2023-2024 (δεν ήταν για παραπάνω, ας το παραδεχτούμε).

Έχοντας ξεκαθαρίσει πριν την τελευταία σέντρα της σεζόν πως η Liverpool έχει «κλειδώσει» τη θέση του Europa League, ο Klopp προχώρησε σε 7 αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στην Aston Villa – άφησε στον πάγκο Alisson-van Dijk, έδωσε φανέλα βασικού για τελευταία φορά στους Milner-Firmino, ενώ βασικός ξεκίνησε και ο Κώστας Τσιμίκας (αντικαταστάθηκε από τον Elliott στο 58ο λεπτό).

Tο ματς δεν είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά, οι Reds όμως κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 10ο λεπτό, εκμεταλλευόμενοι ένα τραγικό λάθος του Lavia, ο οποίος στην προσπάθειά του να βγάλει την μπάλα από την άμυνα έδωσε…ασίστ στον Jota, που φυσικά την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κάνοντας το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Klopp έκανε και το 0-2, με τον Fabinho να τροφοδοτεί στην περιοχή τον Firmino και αυτόν να σκοράρει στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των Reds.

Οι «Άγιοι» αντέδρασαν άμεσα και συγκεκριμένα στο 19ο λεπτό, με τον Ward-Prowse να σκοράρει (1-2) μετά από ωραίο συνδυασμό, ενώ στο 28ο λεπτό κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με τον Walcott να βρίσκει τον Sulemana, που νίκησε τον Kelleher (2-2). Ο ίδιος παίκτης μάλιστα έκανε και την ολική ανατροπή με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 48ο λεπτό (3-2).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 64ο λεπτό ο Armstrong έκλεψε την μπάλα στο κέντρο από τον Χέντερσον και ανενόχλητος προχώρησε μέχρι την περιοχή, όπου «εκτέλεσε» τον Kelleher, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (4-2).

H Liverpool πάντως ξύπνησε και έφερε το ματς στα ίσα σε ένα δίλεπτο! Στο 72ο λεπτό οι Reds άλλαξαν ταχύτατα την μπάλα στην περιοχή, με τον Alexander-Arnold να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Gakpo (4-3), ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Salah πάσαρε στον Jota για το 4-4!

O Aιγύπτιος μάλιστα στο 79ο παραλίγο να κάνει και το 4-5, όταν έσκαψε την μπάλα πάνω από τον McCarthy, ωστόσο αυτή κατέληξε στο δοκάρι. Ούτε και στο 89ο λεπτό δεν κατάφερε να σκοράρει, αναγκάζοντας τον McCarthy σε τρομερή επέμβαση με σουτ στην περιοχή.

H Southampton από την πλευρά της έφτασε κοντά στο 5-4 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Kelleher έβγαλε υπέροχα το πλασέ του Walker-Peters.


Οι συνθέσεις

Southampton: McCarthy; Bree, Lyanco, Bednarek, Walker-Peters; Lavia, Ward-Prowse; Sulemana, Alcarax, Elyounoussi; Walcott

Liverpool: Kelleher; Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Tsimikas (Elliott 58′); Fabinho (Henderson 58′), Milner, Jones (Diaz 58′); Salah, Jota, Firmino (Gakpo 58′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *