Μέχρι τέλους κι όποιος αντέξει | Liverpool 5-0 Huddersfield: Match Review

Η Λίβερπουλ δε συνάντησε κανένα εμπόδιο το βράδυ της Μ. Παρασκευής, επικράτησε εύκολα 5-0 της Χάντερσφιλντ στο Άνφιλντ και ξαναπήρε τα ηνία της κορυφής στην Premier League, περιμένοντας απώλεια βαθμών της Σίτι την Κυριακή του Πάσχα.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη του Πάσχα 1/5 (22:00 – Cosmote Sport 1 HD) με την Μπαρτσελόνα στο Κάμπ Νου για τον πρώτο σπουδαίο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Champions League.

36η αγων. Premier League

Πρέπει να κερδίζει κι αυτό κάνει. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Με τον Κεϊτά να βάζει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Λίβερπουλ στην Premier League και τους Σαλάχ και Μανέ να σκοράρουν δις, η Λίβερπουλ έκανε το καθήκον της και πήρε εύκολα και άνετα τη νίκη με 5-0 απέναντι στη Χάντερσφιλντ, ρίχνοντας ξανά τη Σίτι από την πρώτη θέση.

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, η Λίβερπουλ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 91 βαθμούς και η Σίτι έχει 89 η οποία παίζει την Κυριακή του Πάσχα (16:05) με την Μπέρνλι εκτός έδρας.

Το πρωτάθλημα στην κόψη του ξυραφιού και η κορυφή χωράει μόνο έναν.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η μεγάλη επιστροφή του αγαπητού Τσάμπερλεϊν μετά από έναν ολόκληρο χρόνο απουσίας.


Γκολ… από τα αποδυτήρια και πάρτι στο γήπεδο

Οι Reds ξεκίνησαν φουριόζοι το παιχνίδι και δεν ήθελαν να αφήσουν ούτε το ελάχιστο περιθώριο αμφισβήτησης στους συνδιεκδικητές τους. Έτσι, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, έγινε το λάθος στην περιοχή της Χάντερσφιλντ, πήρε την μπάλα ο Σαλάχ, έδωσε στον Κεϊτά κι αυτός από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0 μόλις στα 15″, το οποίο είναι και το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Λίβερπουλ στην Premier League.

Το γκολ σαφώς και έδιωξε όποιο άγχος υπήρχε στο Άνφιλντ, τα πόδια των παικτών του Κλοπ λύθηκαν ακόμα περισσότερο, η Λίβερπουλ ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του ματς. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν δύο φορές στην επίθεση στα πρώτα λεπτά αλλά δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους να απειλήσει τα καρέ του Άλισον.

Η δράση υπήρχε στην άλλη πλευρά του γηπέδου όπου ο Λεσλ είχε δύσκολο έργο με τη Λίβερπουλ να βρίσκεται συνεχώς στην περιοχή της Χάντερσφιλντ και στο 23′ να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο παιχνίδι. Ο Ρόμπερτσον με ωραία σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Μανέ κι αυτός με δυνατή κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Κλοπ πανηγύρισε έξαλλα το δεύτερο γκολ και έβλεπε την ομάδα του να έχει πάρει σαφές προβάδισμα και να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Ο ρυθμός έπεσε κάπως αλλά η Λίβερπουλ πέτυχε κι άλλο γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Σαλάχ να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την υπέροχη πάσα του Άρνολντ, βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Χάντερσφιλντ και με ιδανικό ψηλοκρεμαστό πλασέ έγραψε το 3-0 στις καθυστερήσεις.


Μανέ και Σαλάχ παρέα στην κορυφή των σκόρερ

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε και στο δεύτερο μέρος, δεν άφησε το… πόδι από το γκάζι και συνέχισε να πιέζει τη Χάντερσφιλντ με τον Μανέ να χάνει ευκαιρία στο 49′ και το γκολ του Στάριτζ να ακυρώνεται (σωστά) ως οφσάιντ στο 54′ ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η ομάδα του Ζίβερτ απείλησε με τον Μπακούνα να κάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Άλισον να διώχνει.

Κεϊτά με σουτ εκτός περιοχής (60′) και Σαλάχ μετά από εκπληκτική προσπάθεια (62′) δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο αλλά λίγο αργότερα η Λίβερπουλ πέτυχε το τέταρτο γκολ της. Ο Χέντερσον βρήκε με γλυκιά σέντρα τον Μανέ στη μεγάλη περιοχή κι ο Σενεγαλέζος έκανε με κεφαλιά το 4-0 στο 66′ για το δεύτερο προσωπικό του γκολ και 20ό στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι είχε κριθεί από νωρίς και ο Κλοπ αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι Σακίρι και Τσάμπερλεϊν, ο δεύτερος εκ των οποίων επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από έναν ολόκληρο χρόνο (είχε υποστεί ρήξη χιαστού στον περσινό ημιτελικό με τη Ρόμα) καταχειροκροτούμενος από το Άνφιλντ, και μάλιστα λίγο έλειψε να κάνει ονειρεμένη επιστροφή με γκολ αλλά ο Λέσλ απέκρουσε το πλασέ του Άγγλου στο 76′ και στο 77′ ο Μανέ έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι.

Η Λίβερπουλ πέτυχε και πέμπτο γκολ μετά από υπέροχη εναλλαγή της μπάλας, η οποία κατέληξε στον Ρόμπερτσον από τα αριστερά να κάνει την παράλληλη μπαλιά και τον Σαλάχ να διαμορφώνει το τελικό 5-0 στο 83′. Δεύτερο γκολ για τον Αιγύπτιο, 21ο συνολικά φέτος, κάτι που τον φέρνει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην Premier League.

Και μερικά stats:

Ο Σαλάχ συμπλήρωσε τα 100 παιχνίδια με τη φανέλα της Λίβερπουλ, έχει πετύχει 69 γκολ συνολικά (ασύλληπτο ρεκόρ καθώς ξεπέρασε Ρότζερ Χαντ και Σαμ Ρέιμπαουλντ) και είναι μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που πετυχαίνει 20+ γκολ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν μετά τους Φάουλερ (1994-95 & 1995-96) και Σουάρεζ (2012-13 & 2013-14).

Επίσης, η Λίβερπουλ γίνεται η πρώτη ομάδα που έχει δύο παίκτες με 20+ γκολ σε μια σεζόν (Μανέ και Σαλάχ) για πρώτη φορά μετά το 2013-14 όταν το πέτυχαν οι Σουάρεζ και Στάριτζ ξανά για λογαριασμό της Λίβερπουλ.

Ο Ρόμπερτσον πέτυχε την 11η ασίστ του φέτος κι έγινε ο τρίτος αμυντικός στην ιστορία της Premier League που φτάνει σε διψήφιο αριθμών ασίστ σε μία σεζόν μετά τους Λέιτον Μπέινς (11, 2010-11) και Άντυ Χινσκλίφ (11, 1994-95), αμφότεροι παίκτες της Έβερτον.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ (87′ Γκόμες), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Κεϊτά, Βαϊνάλντουμ (73′ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν), Μανέ, Σαλάχ, Στάριτζ (73′ Σακίρι)

Χάντερσφιλντ: Λοσλ, Σμιθ, Σίντλερ, Κονγκολό, Ντουρμ, Γκραντ, Μπακούνα, Στάνκοβιτς (81′ Ρίτσαρντ), Χογκ, Μμπενζά (87′ Καγκουνγκά), Μουνιέ (65′ Λεβ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *