Μέταλλο Πρωταθλήτριας | Wolves 1-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην εξαιρετική Wolves αλλά με γκολ του Firmino λίγο πριν το τέλος, πήρε σπουδαία νίκη στο Molineux (1-2) και συνεχίζει αήττητη την επέλασή της στο φετινό πρωτάθλημα.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 26/1 με τη Shrewsbury Town (19:00 – ONE Channel) στο New Meadow για τον τέταρτο γύρο του FA Cup.

24η αγων. Premier League

Αδιανόητα πράγματα από μια αδιανόητη ομάδα σε μια αδιανόητη σεζόν.

Η Liverpool βρέθηκε πολύ κοντά στη (μόλις) δεύτερη απώλειά της στο πρωτάθλημα αλλά κατάφερε να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Wolves στο Molineux, επικρατώντας 2-1 με τον Bobby Firmino να είναι ο λυτρωτής και να χαρίζει στους Reds την 14η συνεχόμενη νίκη τους στην Premier League.

Η κόκκινη αρμάδα του Klopp έφτασε τους 40 αγώνες χωρίς ήττα και ισοφάρισε το ρεκόρ της Chelsea τη σεζόν 2004-05.

Το σκορ είχε ανοίξει ο Henderson νωρίς στο παιχνίδι, ο Jimenez ισοφάρισε προσωρινά, αλλά ο Firmino έδωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι τη λύση και έφερε την ομάδα του στους 67 βαθμούς (με παιχνίδι λιγότερο – αντιμετωπίζει τη West Ham εκτός έδρας στις 29/1) και στο +16 από τη δεύτερη Manchester City.

Σκόραρε νωρίς και διαχειρίστηκε καλά το πρώτο μέρος

Η Liverpool ξεκίνησε δυναμικά και για δεύτερο σερί παιχνίδι, ευτύχησε να πάρει νωρίς το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Alexander-Arnold από τα δεξιά, ο Henderson πήδηξε για κεφαλιά (η μπάλα βρήκε και στον ώμο του) και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1 μόλις στο 8′.

Αυτή ήταν η 10η ασίστ του Alexander-Arnold φέτος στο πρωτάθλημα. Μόνο ο Kevin De Bruyne έχει περισσότερες (15).

Ο ρυθμός ανέβηκε ταχύτατα μετά το γκολ, με τη Wolves να πιέζει αμέσως για την ισοφάριση.

Οι «λύκοι» απάντησαν στο 11′ με την κεφαλιά του Doherty να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Allison, ενώ ο Salah στο 18′ σπατάλησε την ευκαιρία να σκοράρει αφού βρέθηκε στην περιοχή αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί της Wolves να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Στο 33′ ο Mane ένιωσε ενοχλήσεις και πέρασε εκτός παιχνιδιού, με τον Minamino να κάνει το ντεμπούτο του στην Premier League. Οι Reds είχαν επανακτήσει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας (59%) αλλά η Wolves φάνηκε ξανά απειλητική στο 38′ με τον Jimenez να κάνει το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά να μη βρίσκει στόχο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Livepool έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Salah πήρε τη μπάλα από τα δεξιά, απέφυγε δύο αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε με το αριστερό, κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Rui Patricio.

Bobby ο λυτρωτής!

Η Wolves δεν ήταν διατεθειμένη να τα παρατήσει. Αντιθέτως, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους έβγαλε τρομερή ένταση και δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να βρει την ισοφάριση.

Πρώτα ο Rui Patricio έδιωξε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Salah μέσα από την περιοχή στο 47′ και στο 51′, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Jimenez βρήκε στον κενό χώρο από τα δεξιά τον Traore, ο οποίος έβγαλε ιδανική σέντρα και ο Μεξικανός με τρομερή κεφαλιά έκανε το 1-1. Υποδειγματική ομαδική ενέργεια από την αρχή ως το τέλος, σε μια φάση που οι αμυντικές γραμμές της Liverpool χάθηκαν εντελώς.

Η ομάδα του Klopp απείλησε στο 60′ με το σουτ του Minamino να κοντράρει και στη συνέχεια το δεύτερο σουτ από τον Firmino να καταλήγει στα χέρια του Rui Patricio. Η Wolves ανέβασε την απόδοσή της μετά την ισοφάριση, πήρε μέτρα στο γήπεδο και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για την ανατροπή.

Στο 65′ ο Traore βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Allison αντέδρασε σωστά και απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ισπανού, ενώ ο Allison χρειάστηκε να επέμβει και στο 68′, αποκρούοντας το κοντινό πλασέ του Jimenez.

Κι αφού άντεξε την ολιγόλεπτη πίεση, η Liverpool βγήκε στην επίθεση και έχασε κι εκείνη με τη σειρά της δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ.

Στο 70′, ο Salah δεν μπόρεσε να βρει στόχο υπό την πίεση τριών αμυντικών της Wolves και στο 82′ ο Firmino μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά ο Rui Patricio κράτησε όρθια την ομάδα του και έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Τελικά, ο Βραζιλιάνος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και λύτρωσε τους Reds. Ο Salah δεν μπόρεσε να σπάσει την άμυνα των «λύκων», ο Henderson επενέβη και έβγαλε ωραία ασίστ στον Firmino, ο οποίος μέσα από την περιοχή με άπιαστο σουτ νίκησε τον Rui Patricio για το 1-2 στο 84′.

Γκολ νούμερο 10 σε όλες τις διοργανώσεις για τον Bobby.

Η Wolves πάλεψε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και έχασε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις για εκ νέου ισοφάριση με τον Jota να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι συνθέσεις

Wolves: Patricio; Dendoncker, Coady, Saiss; Doherty, Moutinho (Gibbs-White 87′), Neves, Jonny; Traore, Neto (Jota 77′), Jimenez

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain (Fabinho 70′); Salah (Origi 85′), Mane (Minamino 33′), Firmino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *