Μάχη κορυφής με αμφίβολους! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Liverpool vs Tottenham

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 16.12.2020

Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Anthony Taylor
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

Νέα ομάδας:

Δυσάρεστες εξελίξεις επεφύλασσαν οι τελευταίες μέρες για τους φίλους της Liverpool, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Συγκεκριμένα, οι Reds ταξίδεψαν στο νοτιοδυτικό Λονδίνο για να αντιμετωπίσουν την Fulham, η οποία βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί, βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ χάρη σε γκολ του Decordova-Reid, με τον Mohamed Salah να ισοφαρίζει για τους φιλοξενούμενους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 79ο λεπτό, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 1-1.

Πριν από δύο εικοσιτετράωρα έγινε γνωστή μια ιδιαίτερα άσχημη είδηση για την Liverpool, αλλά και το ποδόσφαιρο γενικά, ο θάνατος του Gerard Houllier στα 73 χρόνια ζωής. Ο Γάλλος προπονητής είχε αναλάβει τα ηνία του συλλόγου από το 1998 έως το 2004, οδηγώντας τον μάλιστα και σε treble, το 2001, ενώ έχει επιτελέσει καταλυτικό ρόλο στην πορεία της ομάδας κατά τον 21ο αιώνα. Η μνήμη του θα τιμηθεί απόψε στο Anfield, πριν το σφύριγμα της έναρξης.

Φυσικά, η μακρύτατη λίστα των απουσιών δεν παύει να αυξάνει σε καμία περίπτωση την τρέχουσα σεζόν, με τον Joel Matip να αποτελεί τον πιο πρόσφατο πονοκέφαλο του Jurgen Klopp. Συγκεκριμένα, ο Καμερουνέζος αμυντικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην πλάτη κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου παιχνιδιού και αντικαταστάθηκε με το πέρας του πρώτου 45λέπτου. Όπως έγινε γνωστό, θα υποβληθεί σε τεστ φυσικής κατάστασης πριν την σέντρα από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, που θα κρίνει τη συμμετοχή του ή μη στον αγώνα, με τον Naby Keita να βρίσκεται επίσης σε ίδια μοίρα.

Τα προβλήματα τραυματισμών των Diogo Jota και Κωνσταντίνου Τσιμίκα θα εξακολουθήσουν να τους ταλαιπωρούν για 6 με 8 εβδομάδες ακόμα, ενώ σταθερά εκτός των τεσσάρων γραμμών παραμένουν οι Thiago Alcantara, James Milner και Xherdan Shaqiri, καθώς φυσικά και οι Virgil Van Dijk και Joe Gomez, που είναι μακροχρόνιοι τραυματίες.

Αντίπαλος:

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η ομάδα του Jose Mourinho, με τα αποτελέσματα των Λονδρέζων να αντικατοπτρίζουν απολύτως εκείνα της Liverpool. Η συγκομιδή των 25 βαθμών αναλύεται σε 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και την μοναδική ήττα στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, από την έτερη ομάδα του Merseyside, την Everton.

Η Tottenham κατέχει το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ, καθώς έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της μόλις 10 φορές, ενώ έχει σημειώσει και δύο εκ των εντυπωσιακότερων νικών της φετινής Premier League απέναντι σε Manchester United και Southampton, των οποίων επικράτησε με αποτέλεσμα 1-6 και 2-5 αντίστοιχα, με τον Son Heung-Min να πετυχαίνει καρέ τερμάτων στον αγγλικό νότο.

Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός έχει συνθέσει, σε συνδυασμό με τον Harry Kane, το πιο παραγωγικό δίδυμο μέχρι στιγμής. Ο πρώτος έχει σκοράρει 10 φορές και έχει μοιράσει 4 ασίστ, ενώ ο αρχηγός των Spurs έχει σερβίρει 10 τέρματα στους συμπαίκτες του, έχοντας πετύχει ακόμη 9 μόνος του, νούμερα πραγματικά ασύλληπτα.

Όσον αφορά τους απόντες, ο Πορτογάλος τεχνικός δε θα έχει στη διάθεση του τους Erik Lamela και Japhet Tanganga, ενώ ο Gareth Bale κρίνεται ως αμφίβολος λόγω ασθένειας, με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος του Ουαλού εξτρέμ.

Πιθανές εντεκάδες:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Jones – Salah, Firmino, Mane
Tottenham (4-2-3-1): Lloris – Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilon – Sissoko, Hojbjerg – Bergwijn, Lo Celso, Son – Kane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *