Κεφάτη επιστροφή και ξανά στην κορυφή | Liverpool 3-0 Leicester: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 3-0 της Leicester για την 9η αγωνιστική της Premier League, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και στην κορυφή με 20 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 25/11 με την Atalanta (22:00) στο Anfield για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Κεφάτη επιστροφή για τη Liverpool!

Τι κι αν είχε τόσες και τόσες απουσίες; Η ομάδα του Klopp πήρε εμφατική νίκη κόντρα στη Leicester (3-0) στο Anfield, έμεινε για 64ο παιχνίδι πρωταθλήματος αήττητη εντός έδρας, και έπιασε στην κορυφή την Tottenham στους 20 βαθμούς.

Το αυτογκόλ του Evans άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, την οποία κλείδωσαν Jota και Firmino.

Ακολουθείστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!


Δυναμικό ξεκίνημα και δίκαιο προβάδισμα με ιδιαίτερο ρεκόρ του Jota

Οι Reds ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Mane αλλά λίγο αργότερα προηγήθηκαν στο σκορ.

Στο 21ο λεπτό, ο Milner εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Evans στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας το προβάδισμα στη Liverpool (1-0).

Η Leicester απάντησε στο 24ο λεπτό με το σουτ του Barnes να καταλήγει άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Matip τρία λεπτά αργότερα.

Οι Reds συνέχισαν να πιέζουν και βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Robertson βρήκε με τρομερή σέντρα τον Jota στην καρδιά της περιοχής, κι ο Πορτογάλος με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Schmeichel για το 0-2 στο 41ο λεπτό.

Με αυτό το γκολ, ο Jota έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που σκοράρει για τέταρτη φορά στα 4 πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα (Arsenal, Sheffield United, West Ham, Leicester).


Το έψαχνε και το πέτυχε: Σκόραρε ο Firmino!

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος: η Liverpool βρισκόταν συνεχώς στα καρέ της Leicester και πίεζε για ένα τρίτο γκολ.

Στο 55ο λεπτό οι Reds έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Schmeichel να διώχνει το σουτ του Mane και στη συνέχεια ο Fuchs απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, προλαβαίνοντας τον Jota. Δύο λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας της Leicester είπε νέο όχι στα σουτ των Jota και Firmino.

Παρότι έπεσε ο ρυθμός μετά το 60ό λεπτό, ο Klopp έβλεπε την ομάδα του να ασκεί τρομερό πρέσιγνκ στις «αλεπούδες».

Ο Firmino βγήκε τετ-α-τετ από τα δεξιά με τον Schmeichel, αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δεξί δοκάρι. Λίγο αργότερα, όμως, ο Βραζιλιάνος πέτυχε το γκολ που έψαχνε (και άξιζε).

Στο 86ο λεπτό, ο Milner εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Firmino με δυνατή κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Milner, Fabinho, Matip, Robertson; Wijnaldum, Keita (N.Williams 53′), Jones; Jota (Origi 89′), Mane (Minamino 89′), Firmino

Leicester: Schmeichel; Fofana, Evans, Fuchs (Praet 62′); Albrighton, Mendy, Tielemans, Justin; Barnes (Under 62′), Maddison, Vardy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *