Και χαμένη και… δαρμένη, κυριολεκτικά | Liverpool – Sevilla 1-2

BOSTON, MASSACHUSETTS - JULY 21: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Harry Wilson of Liverpool competes with Martins Carrico Daniel Felipe of Sevilla during a Pre-Season Friendly match between Sevilla and Liverpool at Fenway Park on July 21, 2019 in Boston, Massachusetts. (Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Σε… ρινγκ μετατράπηκε το Fenway Park το βράδυ της Κυριακής, αφού η Σεβίλλη είχε όρεξη για πολύ «βρώμικο» παιχνίδι. Τελικά πήρε και τη νίκη με σκορ 1-2 σε μια καθόλου… φιλική αναμέτρηση.

Την ήττα και στο δεύτερο φιλικό επί αμερικανικού εδάφους γνώρισε η Liverpool. Η ομάδα του Jurgen Klopp παρατάχθηκε με δύο εντεκάδες στα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης κόντρα στη Σεβίλλη στη Βοστόνη, αλλάζοντας για πρώτη φορά το μεγαλύτερο μέρος της βασικής διάταξης στη φετινή προετοιμασία. Βασικός ξεκίνησε και ο Andy Lonergan, που βοηθά την αποστολή.

Υπό την επίβλεψη του διαιτητή Φώτη Μπαζάκου, η Liverpool ξεκίνησε πολύ έντονα την αναμέτρηση και επί πέντε λεπτά πίεζε αχαλίνωτα τους Ισπανούς, που σύντομα όμως κατάφεραν να ισορροπήσουν και να αναδείξουν την ανετοιμότητα της.

Η Σεβίλλη έφερε αρκετές φορές τη μπάλα στην περιοχή των «κόκκινων», που δεν μπορούσαν να την κρατήσουν στην κατοχή τους, απείλησαν και, αν δεν ήταν τόσο άστοχοι ή αν δεν έπαιζε ο Lonergan, θα είχαν σκοράρει νωρίτερα. Τελικά τα κατάφεραν στο 38ο λεπτό με τον Nolito. Στο 44′, ωστόσο, μετά από κόρνερ, ο Divock Origi βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε για το 1-1 από κοντινή απόσταση.

Αξιοσημείωτο ήταν το «βρώμικο» παιχνίδι των Σεβιγιάνων, με πολύ άσχημα και επικίνδυνα τάκλιν αλλά και αγκωνιές, που θα τους είχαν αφήσει με εννιά παίκτες υπό άλλες συνθήκες. Μάλιστα, ο Jurgen Klopp κατευθύνθηκε έξαλλος προς τον πάγκο των Ισπανών στη λήξη του ημιχρόνου για να ζητήσει τα… ρέστα.

Στο δεύτερο μέρος, ο James Milner ως αρχηγός συγκέντρωσε τη νέα εντεκάδα  μπροστά από τον πάγκο και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες. Το παιχνίδι δεν ήταν καλύτερο ποιοτικά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, όμως κατέληξε να πάρει μια εντελώς… λάθος τροπή.

Στο 76ο λεπτό, ο Gnagnon κατάφερε χτύπημα νοκ-άουτ στο νεαρό Larouci, παίρνοντας εκδίκηση που ο παίκτης της Liverpool δεν έβγαλε τη μπάλα έξω για fair-play, καθότι παίκτης της ισπανικής ομάδας βρισκόταν στο έδαφος, ωστόσο προδήλως άνετος και χωρίς να αντιμετωπίζει έκτακτο πρόβλημα. Η κλωτσιά που δέχτηκε ο Larouci χαρακτηρίζεται έως και δολοφονική, με τον Μπαζάκο να αποβάλλει κατευθείαν τον παίκτη της Σεβίλλης. Το δυσάρεστο, πάντως, είναι πως ο Γάλλος μπακ της Liverpool αποχώρησε δεμένος σε φορείο, ενώ από τις κινήσεις των γιατρών όταν τον εξέταζαν, φάνηκε πως αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γόνατο.

Στο 90′, και με τον Jones να έχει χάσει τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία της Liverpool και τον Mignolet να έχει κάνει δύο σημαντικές αποκρούσεις, ο Pozo σκόραρε σε αντεπίθεση, εκθέτοντας την άμυνα της Liverpool και δίνοντας τη νίκη με σκορ 2-1 στους Ανδαλουσιανούς.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η Liverpool δεν κατάφερε να εκφράσει επουδενί επιθετικό πλάνο, εκτέθηκε αρκετές φορές αμυντικά και – ευτυχώς – δεν είχε περισσότερες απώλειες από την πολύ σοβαρή ωστόσο του Yasser Larouci.

Επόμενη φιλική αναμέτρηση των «κόκκινων» το ξημέρωμα της Πέμπτης (03:05 Ελλάδος) κόντρα στη Sporting Λισσαβόνας.

Η σύνθεση της Liverpool: Lonergan (45′ Mignolet), Alexander-Arnold (45′ Hoever), Phillips (45′ Lovren), Van Dijk (45′ Gomez), Robertson (45′ Larouci, 74′ Duncan), Henderson (45′ Fabinho), Wijnaldum (45′ Milner), Chamberlain (45′ Lewis), Wilson (45′ Jones), Woodburn (45′ Kent), Origi (45′ Brewster).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *