Και τώρα κυνηγάει (Pregame)

Μετά την νέα ισοπαλία εναντίον της Everton, η Liverpool βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την κορυφή και πλέον δεν έχει περιθώριο για καμία απολύτως απώλεια -και πριν δεν είχε, πόσο μάλλον τώρα- προκειμένου να έχει ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Burnley

Διοργάνωση: Premier League

Έδρα: Anfield

Ημερομηνία: 10.03.2019

Ώρα έναρξης: 14:00

Διαιτητής: Andre Marriner

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Δεν της έχει πάει καλά το 2019 της Liverpool, καθόλου καλά. Οι Reds μπήκαν στην χρονιά με την διαφορά στο +7, η City την μείωσε, όμως η ομάδα του Merseyside είχε νέα ευκαιρία να την επαναφέρει και πάλι εκεί. όμως αυτό δεν έγινε. Η διαφορά έμεινε στο +5. Μετά έπεσε στο +3. Μετά στο +1. Τώρα στο -1. 

Όλα αυτά σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Τα δεδομένα που έχει η Liverpool αυτή την στιγμή μόνο ιδανικά δεν είναι, βρίσκεται στο κυνήγι και θα πρέπει να είναι τέλεια με την κυριολεκτική έννοια της λέξης ελπίζοντας πως η Manchester City δεν θα είναι. 

Ναι, είναι ένα τραγικό σενάριο σε σχέση με αυτό που θα μπορούσε η ομάδα να έχει στα χέρια της, αλλά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παλέψει πραγματικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να κυνηγήσει και πάλι τον αντίπαλο της, ξεκινώντας από σήμερα.

Για την μεσημεριανή αναμέτρηση, ο Jurgen Klopp θα υπολογίζει πιθανότατα στον James Milner ενώ πλησιάζει η επιστροφή του Dejan Lovren. O Alex Oxlade-Chamberlain επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μεσοβδόμαδα με την U23, ωστόσο ακόμα θέλει χρόνο για να βρεθεί στα πλάνα του Γερμανού τεχνικού. Εκτός παραμένει και ο Joe Gomez με την επιστροφή του να αναμένεται μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Μια πολύ διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν οι Clarets σε σχέση με την περασμένη σεζόν, πράγμα απολύτως λογικό καθώς ο τερματισμός στην 7η θέση μόνο υπέρβαση μπορεί να χαρακτηριστεί για την Burnley. Η ομάδα του Sean Dyche ξεκίνησε απελπιστικά την χρονιά με την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας να μην παρουσιάζει καμία ομοιότητα με πέρυσι, μέχρι στιγμής η ομάδα έχει δεχθεί 53 τέρματα.

Ωστόσο στα τελευταία παιχνίδια η Burnley πήρε σπουδαίες νίκες, μεταξύ αυτών και το 2-1 επί της Tottenham και έδειχνε να ξεφεύγει λίγο από την ζώνη του υποβιβασμού. Παρόλο που ακόμα αργεί να επιβεβαιωθεί μαθηματικά η πρώτη ομάδα που θα πέσει, εδώ και πολλές αγωνιστικές φαίνεται πως οι δύο από τις τρεις ομάδες που θα χαιρετήσουν τα σαλόνια της Premier έχουν κριθεί με πολλές ομάδες να παλεύουν να αποφύγουν την 18η θέση. Φυσικά, μια από αυτές είναι και η Burnley, το κίνητρο της επομένως είναι γιγάντιο, καθώς βρίσκεται μόλις στο +2 από την 18η Cardiff.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Sean Dyche δεν υπολογίζει στους Steven Defour, Aaron Lennon και Jonathan Walters.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Σε έναν φανταστικό Δεκέμβριο για την Liverpool, η Burnley την υποδέχθηκε στο Turf Moor για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Cork με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ στο 54′ για τους γηπεδούχους από θέση offside και ενώ είχε προηγηθεί φάουλ.

Όμως μετά από 15 λεπτά παιχνιδιού οι Reds είχαν ανατρέψει το εις βάρος τους σκορ σε 1-2 με τους James Milner και Roberto Firmino να βρίσκουν δίχτυα. Στην εκπνοή του αγώνα η Burnley έφτασε χιλιοστά από την ισοφάριση, με τον Alisson να πραγματοποιεί μια τεράστια επέμβαση και να βγάζει την ομάδα του σε αντεπίθεση η οποία τελείωσε με τον Shaqiri να σκοράρει και να διαμορφώνει το τελικό 1-3.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool, έχοντας μπροστά του τους Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Wijnaldum, Fabinho και Keita.

Η επιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Fabinho, Keita – Salah, Firmino, Mane

Burnley (4-4-2): Heaton – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Hendrick, Westwood, Cork, McNeil – Barnes, Wood

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *