Καθαρά κέρδη… £78 εκατομμυρίων στη «χρυσή» περυσινή σεζόν

Η Liverpool ανακοίνωσε τα οικονομικά στοιχεία της περυσινής σεζόν, από τα οποία προκύπτουν καθαρά έσοδα 78 εκατομμυρίων λιρών!

Τη σεζόν 2018/19, η Liverpool ξόδεψε το μεγαλύτερο ποσό που έχει ξοδέψει ποτέ για μεταγραφικές προσθήκες, ήτοι 223 εκατομμύρια λίρες, ολοκληρώνοντας με τρομακτική συγκομιδή το πρωτάθλημα και κατακτώντας το έκτο Champions League της ιστορίας της.

Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν που προηγήθηκε, η Liverpool κατέγραψε:

*Κατάκτηση του 6ου Champions League

*Τέσσερις προσθήκες παικτών

*Έντεκα ανανεώσεις συμβολαίων

*Σύναψη της πρώτης επίσημης χορηγίας για τα ρούχα προπόνησης

*Σύναψη εννέα εμπορικών χορηγιών

*Διατήρηση της 7ης θέσης στο «οικονομικό πρωτάθλημα (σ.σ. λίστα)» Deloitte Football Money League

*Επένδυση £50 εκατομμυρίων στο νέο προπονητικό κέντρο που «ανοίγει» τον Ιούλιο

Στη συνέχεια της ανακοίνωση της, ο σύλλογος αναφέρει λεπτομερώς:

«Κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου, ως την 31η Μαΐου 2019, οι Alisson Becker, Naby Keita, Fabinho και Xherdan Shaqiri υπέγραψαν για τη Liverpool, ενώ Danny Ward, Danny Ings, Ragnar Klavan, Dominic Solanke και Lazar Markovic αποχώρησαν από το σύλλογο. Το ρόστερ της πρώτης ομάδας ενισχύθηκε επιπλέον με τις έντεκα ανανεώσεις συμβολαίων, μεταξύ των οποίων αυτές των Jordan Henderson, Roberto Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mane, Andy Robertson και Trent Alexander-Arnold.

Ο τζίρος αυξήθηκε κατά την περίοδο αυτή κατά £78εκ., στις £533εκ., αποτυπώνοντας τη σταθερή ανάπτυξη του συλλόγου και επιτρέποντας την περαιτέρω επένδυση στο ρόστερ. Και οι τρεις ροές εσόδων βρέθηκαν σε αύξουσα τροχιά, με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα να αυξάνονται κατά £41εκ. στις £261εκ., τα εμπορικά έσοδα να αυξάνονται κατά £34εκ. στις £188εκ. και τα έσοδα από τους αγώνες να αυξάνονται κατά £3.5εκ. στις £84εκ..

Η αύξηση του τζίρου είναι αποτέλεσμα ενός νέου deal τηλεοπτικών δικαιωμάτων του UEFA Champions League που ξεκίνησε την εν λόγω περίοδο, της κατάκτησης της δεύτερης θέσης στην Premier League και της ανώτερης αξίας των χορηγιών και της εμπορευματοποίησης. Το συνολικό κέρδος μετά την αφαίρεση φόρου ανέρχεται στις £42εκ.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *