Θρίλερ με happy end | Liverpool 3-2 Nottingham Forest: Match Review

Χάρη σε δύο γκολ του Jota και ένα του Salah, η Liverpool πήρε τη νίκη με 3-2 κόντρα στη Nottingham Forest σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Anfield, με τους Reds να ανεβαίνουν στην 7η θέση της Premier League και να βρίσκονται στο -6 από την τετράδα.

Επόμενο ματς για τους Reds την Τετάρτη 26/4 (21:45) με τη West Ham στο London Stadium για την 33η αγωνιστική της Premier League.

Απρόσμενα αχγωτική νίκη πήρε η Liverpool κόντρα στη Nottingham Forest στο Anfield, επικρατώντας με 3-2 για την 32η αγωνιστική της Premier League, σε ένα παιχνίδι που όλα τα γκολ σημειώθηκαν σε διάστημα 23 λεπτών.

Ο Jota άνοιξε το σκορ στο 47′, ο Williams ισοφάρισε στο 51′, ο Jota σκόραρε ξανά στο 55′, ο Gibbs-White ισοφάρισε ξανά στο 67′, με τον Salah στο 70′ να πετυχαίνει το γκολ που χάρισε τη νίκη στους Reds.

Μια νίκη που φέρνει τη Liverpool στην 7η θέση με 50 βαθμούςστο -3 από την 5η Tottenham (53 β. με παιχνίδι λιγότερο) και στο -6 από την 4η Newcastle (56 β. με παιχνίδι λιγότερο) με 7 ματς να απομένουν για το φινάλε.


Το πρόγραμμα της Liverpool μέχρι το τέλος της σεζόν

33η αγωνιστική: West Ham – Liverpool / Τετάρτη 26 Απριλίου 21:45
34η αγωνιστική: Liverpool – Tottenham / Κυριακή 30 Απριλίου 18:30
28η αγωνιστική (εξ αναβολής): Liverpool – Fulham / Τετάρτη 3 Μαΐου 22:00
35η αγωνιστική: Liverpool – Brentford / Σάββατο 6 Μαΐου 19:30
36η αγωνιστική: Leicester – Liverpool / Σάββατο 13 Μαΐου 17:00
37η αγωνιστική: Liverpool – Aston Villa / Σάββατο 20 Μαΐου 17:00
38η αγωνιστική: Southampton – Liverpool / Κυριακή 28 Μαΐου 18:30

Η Liverpool πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα, μέτρησε δύο τελικές που δεν βρήκαν στόχο (σουτ του Gakpo και κεφαλιά του Konate) και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 26ο λεπτό. Μετά από φάουλ του Alexander-Arnold, ο van Dijk πήρε την καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, αλλά ο Navas με εντυπωσιακή απόκρουση έδιωσε σε κόρνερ.

Ο Konate στο 29ο λεπτό επιχείρησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο Neco Williams έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ 10 λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Jota από τη μικρή περιοχή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι Reds έψαξαν το γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά κατάφεραν να το βρουν στην αρχή του δεύτερου 45λέπτου. Στο 47ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Alexander-Arnold από τα δεξιά, ο Fabinho πήρε την κεφαλιά, στρώνοντας την μπάλα στον Jota και ο Πορτογάλος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η Nottingham αντέδρασε γρήγορα. Ένα λεπτό μετά το γκολ που δέχτηκε, ο Gibbs-White έκανε το σουτ, με τον Alisson να διώχνει σε κόρνερ αλλά στο 51ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ισοφάριση από έναν πρώην της Liverpool. Ο Neco Williams έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στον Robertson, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1, με τον Williams να μην πανηγυρίζει το γκολ (ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Liverpool το 2009).

Οι Reds πήραν ξανά το προβάδισμα στο 55ο λεπτό. Ο Robertson εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Jota εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας, κοντρόλαρε ιδανικά την μπάλα και με εκληπτικό πλασέ νίκησε τον Navas για το 2-1.

Η Nottingham είχε και πάλι την απάντηση, με τον Gibbs-White να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 στο 67ο λεπτό. Ωστόσο, οι Reds δεν το έβαλαν κάτω και πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Ο Alexander-Arnold εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Salah με προβολή στην κίνηση από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Navas για το 3-2 στο 70ό λεπτό.

Η Nottingham προσπάθησε να βρει και τρτο γκολ ισοφάρισης και έφτασε πολύ κοντά δύο φορές, αλλά το ανάποδο ψαλίδι του Awoniyi πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Alisson (73′) και το πλασέ του Johnson από τη μικρή περιοχή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho (Thiago 60′), Henderson, Jones (Milner 81′); Salah, Jota (Diaz 81′), Gakpo (Nunez 60′)

Forest: Navas; Felipe, McKenna, Niakhate; Williams, Danilo, Mangala, Freuler, Lodi; Gibbs-White; Awoniyi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *