Θρίλερ με happy end | Crystal Palace 1-3 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε δύσκολα με 3-1 της Crystal Palace στο Selhurst Park και μείωσε την απόσταση από την κορυφή της Premier League στους 9 βαθμούς, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή (6/2, 14:00) στο Anfield με την Cardiff City για τον 4ο γύρο του FA Cup.

Με τρομερή δυσκολία η Liverpool πέρασε από το Selhurst Park, επικρατώντας με 3-1 της Crystal Palace για την 23η αγωνιστική της Premier League, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή (και σωτήρα) τον Alisson.

Η ομάδα του Klopp πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο μέρος με τους Van Dijk και Oxlade-Chamberlain, αλλά αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στο δεύτερο 45λεπτο, καθώς η Palace ανέβασε την απόδοσή της, μείωσε με τον Edouard και έφτασε αρκετές φορές κοντά στην ισοφάριση, αλλά ένα αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Jota στο 89′ και εκτέλεσε εύστοχα ο Fabinho, χάρισε μια πολύτιμη νίκη στους Reds.

Έτσι, η Liverpool έφτασε τους 48 βαθμούς και βρίσκεται πλέον στο -9 από την πρωτοπόρο Manchester City (57 β.), η οποία στραβοπάτησε το Σάββατο με τη Southampton στο St Mary’s Stadium (1-1), με τους Reds να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας.


Απόλυτη κυριαρχία και δίκαιο προβάδισμα

Η Liverpool πήρε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα και κατάφερε να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Robertson, ο Van Dijk βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστός στην περιοχή των γηπεδούχων και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Guaita για το 0-1 στο 8ο λεπτό.

Η πίεση των Reds ανέβηκε στη συνέχεια, είχε 8 τελικές (2 εντός εστίας) και φαινόταν ότι έψαχναν ένα δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 32ο λεπτό. Ο Robertson έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, βρίσκοντας τον Oxlade-Chamberlain κι αυτός με δυνατό σουτ από τα δεξιά της περιοχής, έκανε το 0-2.

Ασίστ No.43 για τον Robbo από την έναρξη της σεζόν 2017-18 στην Premier League, όσες ακριβώς έχει και ο Alexander-Arnold.

Η Palace έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να μειώσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά ο Alisson σταμάτησε τον Olise στο 39′ και ο Matip τον Mateta λίγο αργότερα.


Η Liverpool έδωσε δικαιώματα, αλλά ο Alisson την έσωσε

Η εικόνα στο κλείσιμο του πρώτου μέρους, προμήνυε τι θα συνέβαινε στο δεύτερο. Κι αυτό διότι, η ομάδα του Vieira συνέχισε στο ίδιο τέμπο, χάνοντας δύο νέες μοναδικές ευκαιρίες για να σκοράρει με τους Gallagher και Edouard μέσα σε δύο λεπτά (46′, 48′).

Η Liverpool φαινόταν μουδιασμένη στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου και το πλήρωσε στο 55ο λεπτό. Η Palace έπιασε ανοργάνωτη την άμυνα των Reds, με τον Mateta να βγαίνει απέναντι στον Alisson, να δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Edouard κι αυτός σε κενή εστία σκόραρε, μειώνοντας σε 1-2.

Ο Klopp έβλεπε την ομάδα του συνεχώς νευρική και το γκολ του Edouard έβαλε για τα καλά την Palace στο παιχνίδι. Η Liverpool δεν μπορούσε να απειλήσουν την εστία του Guaita, με τους γηπεδούχους μάλιστα να φτάνουν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 83ο λεπτό, αλλά ο Alisson να σώζει την τελευταία στιγμή το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Olise.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας χρειάστηκε να επέμβει κι άλλες φορές μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και κράτησε όρθια την ομάδα του με τις καίριες επεμβάσεις του.

Κι ενώ η Palace πίεζε αφόρητα για να ισοφαρίσει, ο Guaita ανέτρεψε στην περιοχή τον Jota, με τον Friend να δίνει (μάλλον αυστηρό) πέναλτι μετά από χρήση VAR. Ο Fabinho εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 1-3 στο 89ο λεπτό και «κλείδωσε» οριστικά ένα αγχωτικό τρίποντο για τη Liverpool.


Οι συνθέσεις

Crystal Palace: Guaita; Ward, Guehi, Andersen, Mitchell; Hughes (Benteke 77′), Schlupp, Gallagher; Olise, Mateta (Ayew 77′), Edouard (Eze 68′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Gomez 90+1′), Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Jones; Oxlade-Chamberlain (Minamino 60′), Jota, Firmino (Milner 90′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *