«Θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, θα παλέψουμε μέχρι τέλους!»

Ουκ ολίγα θέματα είχε να αναλύσει στην τελευταία συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Tottenham ο Jurgen Klopp.

Ο Γερμανός τεχνικός ερωτήθηκε για πολλά ζητήματα αναφορικά με την σε κρίση ομάδα του, που είναι έτοιμη για ένα ακόμη δύσκολο τεστ κόντρα στους Spurs του Jose Mourinho.

Για τη διαφορά του πρώτου του αγώνα στο τιμόνι της ομάδας κόντρα στην Tottenham σε σύγκριση με αυτόν που έρχεται…

Ήταν μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Όταν έφτασα στην Αγγλία, η Tottenham είχε σίγουρα την πιο ταλαντούχα ομάδα, πολύ ταλαντούχους παίκτες και νεαρούς. Δεν τους θυμάμαι όλους, όμως ο Lloris ήταν σε ιδανική ηλικία για τερματοφύλακα, ο Harry Kane, ο Eriksen, ο Dele Alli, ο Eric Dier, o Lamela, o Davies, o Alderweireld. Ήταν όλοι νεαροί εκείνη την περίοδο και πολύ καλοί. Ήταν ανερχόμενη ομάδα και ήταν θέμα χρόνου το να πετύχουν και αν θυμάμαι καλά βγήκαν δεύτεροι στο πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν. Επικρατούσε μια διαφορετική κατάσταση όταν ήρθα εδώ, είχα μια διαφορετική ομάδα τότε, διαφορετικό σύνολο ηλικιακά, είχαμε πράγματα να αλλάξουμε. Δεν λέει κάτι αυτό, απλώς έτσι ήταν τα πράγματα τότε. Αυτοί ήταν στα ντουζένια τους και εμείς όχι. Βρίσκονταν σε τρομερή κατάσταση και εμείς όχι. Οπότε έπρεπε να κάνουν αλλαγές και αυτό προσπαθήσαμε.

Για το αν τα θετικά σημάδια της Liverpool στο Old Trafford μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για ανάκαμψη…

Αντιλαμβάνομαι την ερώτηση και έτσι πάει πάντα, όλοι περιμένουν να πω «ναι εδώ είναι η ανατροπή» -θα ήθελα να είναι η ανατροπή, αλλά ένα αποτέλεσμα θα ήταν επίσης καλό. Υπήρξαν πολλά θετικά, αλλά φυσικά δεχθήκαμε τρία γκολ και δεν είναι αυτό που θέλουμε. Δεν μπορώ συνέχεια να λέω «εδώ είναι η ανατροπή, εδώ είναι η ανατροπή…». Η γενικότερη κατάσταση είναι μια πρόκληση και οι προκλήσεις είναι καλές. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που θα κάτσει και θα σκέφτεται πως η ζωή είναι πάντα τέλεια και η ομάδα μου πρέπει να νικάει όλα τα παιχνίδια. Αν κάτι πάει λάθος πρέπει να το δουλέψεις και αυτό κάνουμε. Αν ήταν να πω πως τώρα θα γυρίσει και στο ματς με την Tottenham δεν συμβεί, τότε θα λέγατε «πάλι από την αρχή». Δεν μπορούμε συνέχεια να ξεκινάμε από την αρχή. Το κάναμε ήδη πριν καιρό μαζί με τόσα πράγματα που αλλάξαμε. Θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενοχλητικοί και να παλεύουμε, θα είμαστε θετικοί με τα καλά πράγματα και επικριτικοί με τα αρνητικά. Αυτό θα κάνουμε.

Ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει να είμαι σε κακή διάθεση, αλλά δεν είμαι. Αντιμετωπίζω την κατάσταση όπως είναι και διαβεβαιώνω πως θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θα δώσουμε μια μάχη αύριο βράδυ, αλλά δεν ξέρω που θα μας οδηγήσει. Όταν αντιμετωπίσαμε την Tottenham τον Δεκέμβρη ήμασταν πρώτοι και δεύτεροι, αν δεν απατώμαι. Προφανώς, δεν είναι ίδια τα πράγματα και πολλά έχουν αλλάξει έκτοτε, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο και σε διάστημα ενός μήνα πολλά μπορούν να συμβούν. Θέλουμε να σιγουρευτούμε πως αν μιλήσουμε για τον προτελευταίο μήνα είναι σίγουρα πολύ καλύτερος από τον τελευταίο, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Ξέρω πως είναι εύκολο στο απόγειο να πιστεύεις στο τι μπορείς να κάνεις, όμως δεν είμαι προπονητής του «καλού καιρού», ποτέ δεν ήμουν. Για όλες τις περιστάσεις χρειάζεται να έχεις τις σωστές απαντήσεις και στην προκειμένη περίπτωση η σωστή απάντηση είναι να αντιμετωπίσουμε κάποια πράγματα και να διατηρήσουμε κάποια άλλα. Παίζονται πολλά ακόμη. Με την United δεν ήταν πως από το πουθενά δείξαμε κάποια θετικά πράγματα, το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν, αλλά πρέπει να το συνεχίσουμε σταθερά, πιο συχνά, για 95 λεπτά κάθε παιχνίδι. Το ξέρουμε και θα το πράξουμε.

Για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί και πώς θα το προσεγγίσει η ομάδα…

Πρώτον και κυριότερον, και πρέπει να το θυμάστε, ποτέ δεν σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι από αυτό που έχουμε να δώσουμε. Επομένως, παίζουμε με την Tottenham και τίποτε άλλο. Έχουμε απλά να αντιμετωπίσουμε την Tottenham και όχι άλλες τέσσερις ομάδες. Είναι αρκετά δύσκολο και πρέπει να το κάνουμε ξεκάθαρο. Ακόμη και στα καλά μας πηγαίναμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πιστεύετε πως είναι αδύνατο να πάρουμε κάτι κόντρα στην Tottenham; Λογικά όχι. Είναι δύσκολο; Ναι. Αυτό ισχύει με κάθε παιχνίδι στην Premier League. Έτσι είναι. Είναι δύσκολο, το ξέρουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε και θα δούμε.

Για τον αν έχει διαπιστώσει κάτι διαφορετικό στην πνευματική προσέγγιση των παικτών του τη φετινή σεζόν…

Φυσικά, επειδή είμαστε διαφορετικοί. Πάντα έτσι είναι. Ο καιρός περνάει και όλα μεταβάλλονται. Τα πράγματα είναι αλλιώτικα -νέοι παίκτες , καινούρια πράγματα. Τώρα που τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, ο κόσμος μπορεί να πει ότι είναι χειρότερα, αλλά δεν ισχύει. Δεν μπορείς να κρίνεις τις αλλαγές βάσει βραχυπρόθεσμων αποτελεσμάτων. Παίρνουμε αποφάσεις σκεπτόμενοι το μακροπρόθεσμο όφελος της ομάδας. Αυτό κάναμε και τώρα. Θα τα δώσουμε όλα αυτή τη χρονιά. Δεν έχει να κάνει με την υπεράσπιση του τίτλου, έχει να κάνει με το να νικάς αγώνες. Η υπεράσπιση ή διεκδίκηση του τίτλου, είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε. Αυτός ο σύλλογος και αυτή η ομάδα έχει την προοπτική να παίξει για το πρωτάθλημα. Θα δούμε αν μπορούμε να το ξανακάνουμε, αν μπορούμε να πλησιάσουμε πάλι. Αν όχι, θα το κάνουμε του χρόνου. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε φέτος, ειδικά στο επόμενο ματς. Με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, θα προσπαθήσουμε όπως μπορούμε. Κρινόμαστε για αυτό και είναι λογικό. Το καταλαβαίνω πλήρως, αν δε νικήσουμε κάποιο παιχνίδι ο κόσμος θεωρεί πως δεν προσπαθήσαμε αρκετά, αλλά σας διαβεβαιώ πως προσπαθούμε σκληρά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *