Η UEFA δίνει παράταση στις λίγκες – Ως τέλη Ιουλίου τα πρωταθλήματα

Με βάση τη νέα απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, δίνεται παράταση στις λίγκες για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων ως και τα τέλη Ιουλίου, αν δεν αλλάξει δραματικά η κατάσταση.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η UEFA συνήλθε σε τηλεδιάσκεψη με τις ομοσπονδίες των ευρωπαϊκών κρατών μελών της, αλλά και με τον Παγκόσμια Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro), για να συζητήσει ζητήματα όπως αυτό της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, της μεταγραφικής περιόδου, του προγραμματισμού γενικότερα.

Για άλλη μια φορά κατέστη σαφής η πρόθεση (και ανάγκη) ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων στα γήπεδα, ενώ όπως μεταδίδει το γερμανικό ZDF, η UEFA έδωσε ένα μήνα επιπλέον παράταση στην αρχική προθεσμία για λήξη των εγχώριων πρωταθλημάτων ως τις 30 Ιουνίου, μεταθέτοντας την για τις 31 Ιουλίου, με τον πρόεδρο της, Aleksander Ceferin, να βάζει νερό στο κρασί του και να κάνει πίσω. Ως εκ τούτου, οι ευρωπαϊκοί τελικοί σε Champions και Europa League μετατοπίστηκαν για τον Αύγουστο. Προς διευκόλυνση αυτού του προγραμματισμού, ακυρώθηκαν όλα τα προγραμματισμένα φιλικά εθνικών ομάδων.

Επιπλέον, στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για συμπύκνωση της επόμενης σεζόν, ιδιαίτερα με υπερφόρτωση του προγράμματος Δεκεμβρίου και αρχές Ιανουαρίου, αντίστοιχα με την Boxing Day στην Αγγλία, όμως η ιδέα βρήκε εμπόδιο στη στάση της FIFPro που υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στους ποδοσφαιριστές να δουν τις οικογένειες τους, ειδικά σε όσους αγωνίζονται σε ξένη ήπειρο.

Φυσικά, η UEFA κατέστησε σαφές στις λίγκες και τις ομοσπονδίες ότι μπορεί φέτος να αποτελούν προτεραιότητα, όμως του χρόνου θα κάνουν πίσω – αν χρειαστεί – ενόψει της κανονικής διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και του EURO (καλοκαίρι 2021). Αυτό σημαινει, ενδεχομένως, αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής των εγχώριων κυπέλλων, ακόμα και λιγότερη αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα, πέραν της χρονικής συμπύκνωσης των αγωνιστικών.

Όλα αυτά, όπως σημειώνουμε και εμείς στο LiverpoolFans.gr πάντοτε, με τον μεγάλο αστερίσκο ότι οι εξελίξεις με τη μετάδοση του κορωνοϊού δε θα επιφέρουν αναθεώρηση των παραπάνω σχεδίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *