Η Liverpool εξετάζει τεχνολογία για να… ανοίξει το Anfield στον κόσμο της

Στη Liverpool σκέφτονται πολύ σοβαρά να κάνουν χρήση μιας γερμανικής τεχνολογίας που θα επιτρέψει τη μερική παρουσία κόσμου στα γήπεδα – και εν προκειμένω στο Anfield – από τη νέα χρονιά.

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η γερμανική εταιρία G2K, με βάση το Βερολίνο, συνδυάζει τεστ θερμοκρασίας και μασκών με μηχανογραφημένη διαχείριση του κοινού, εξασφαλίζοντας την τήρηση των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων ασφαλείας τόσο εντός γηπέδου, δηλαδή στις κερκίδες, όσο και στους χώρους έξω από τα στάδια.

Η συνταγή φαίνεται πως είναι επιτυχημένη, μετά τα δοκιμαστικά τεστ που έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου, στο Signal Iduna Park της Borussia Dortmund, το οποίο μπορεί έτσι να υποστηρίξει άνοιγμα της κερκίδας κατά 30% της συνολικής χωρητικότητας, ενώ το πράσινο φως πήρε και η RB Leipzig, που θα μπορέσει να ανοίξει το 50% του σταδίου της για το κοινό.

Το σύστημα της G2K δοκιμάζεται ήδη και στη La Liga – και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Real Sociedad – κατόπιν προτροπής της Microsoft, του χορηγού της διοργάνωσης.

Η προοπτική να έχει ένα Anfield με – έστω 15.000 – φιλάθλους ενθουσιάζει τον Jurgen Klopp, ο οποίος ασχολείται προσωπικά με το ζήτημα, έχοντας μάθει τα… ευχάριστα από το στρατόπεδο της Dortmund. Φαίνεται, λοιπόν, πως σύντομα – και με την αναμενόμενη έγκριση των υπεύθυνων της ομάδας για μια τέτοια απόφαση και κίνηση – θα αρχίσουν τα τεστ εφαρμογής του συστήματος της G2K στο Anfield, με την προοπτική και την ελπίδα να ακούγεται κανονικό «You’ll Never Walk Alone» τη νέα σεζόν, και όχι από τα μεγάφωνα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *