Η Liverpool βάζει… 60 εκατομμύρια στα ταμεία της από το Champions League*

Δείτε την ανάλυση με το συνολικό αρχικό ποσό που θα λάβει η Liverpool μόνο από την είσοδο της στους ομίλους του φετινού Champions League.

*Όλα τα ποσά είναι υπολογισμένα με βάση την περυσινή διανομή χρημάτων από την UEFA στους συλλόγους του Champions League. Βρισκόμαστε εν αναμονή της φετινής ανακοίνωσης για να διαπιστωθεί κατά πόσον η πανδημία επηρέασε ή όχι τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ θα εισπράξει (στο τέλος της σεζόν) η Liverpool, αποκλειστικά και μόνο από την είσοδο της στους ομίλους του Champions League.

Η διοργάνωση των «αστεριών» αποτελεί σπουδαία πηγή εσόδων για τους Reds, από την οποία είχαν αποκοπεί τα τελευταία χρόνια. Θυμίζουμε ότι χάρη στην προπέρυσινη πορεία ως την κατάκτηση του τροπαίου, η Liverpool… έβγαλε τις μεταγραφές Fabinho και Van Dijk!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Είσοδος στους ομίλους: 15.250.000€
Coefficient payment (πληρωμή bonus για το ranking στην κατάταξη της UEFA): 25.300.000€ (η Liverpool είναι η 10η κορυφαία στην κατάταξη ομάδα και θα λάβει 13 φορές το πακέτο του 1.1εκ.€ που πληρώνει ως bonus η UEFA)
Market pool: 20.000.000€ (κατά προσέγγιση)

ΣΥΝΟΛΟ: 60.550.000€

Και αυτά είναι μόλις η αρχή.

Bonus απόδοσης: Σύμφωνα πάντα με τα περυσινά δεδομένα της διοργάνωσης, κάθε νίκη στους ομίλους αποφέρει 2.700.000€, κάθε ισοπαλία 900.000€, ενώ τα ποσά από όλες τις ισοπαλίες όλων των ομάδων προστίθενται ανεξάρτητα και επιστρέφονται σε αυτές κατ’ αναλογία των νικών τους στη φάση των ομίλων (έτσι, αν μια ομάδα κάνει ισοπαλίες αλλά δεν πάρει καμία νίκη, δεν θα δει ούτε ευρώ στα ταμεία της).

Τα bonus από τις προκρίσεις είναι, φυσικά, άλλη ιστορία, για την οποία θα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *