Η Fulham οδηγεί τη Liverpool σε δικαστήριο για την περίπτωση του Elliott

Η απόσταση μεταξύ αφενός της οικονομικής πρότασης της Liverpool για την αποζημίωση της μετακίνησης του Harvey Elliott και αφετέρου των απαιτήσεων της Fulham είναι χαοτική, και η υπόθεση θα κριθεί ενώπιον επιτροπών και δικαστηρίων.

Ασυμφωνία υπάρχει μεταξύ Liverpool και Fulham αναφορικά με το ποσό της οφειλόμενης αποζημίωσης που πρέπει να πληρώσει η πρώτη στη δεύτερη για τη μετακίνηση του Harvey Elliott στο Anfield, σύμφωνα με τον κανονισμό που υπαγορεύει την καταβολή εύλογης αποζημίωσης από τον σύλλογο που παίρνει Άγγλο ποδοσφαιριστή ηλικίας μικρότερης των 21 ετών.

Η πρόταση της Liverpool, όταν έκανε δικό της τον παίκτη το προηγούμενο καλοκαίρι, ήταν 750.000 λίρες. Όμως η Fulham κοστολογεί τον Elliott περί τις 7 εκατομμύρια λίρες και γίνεται κατανοητό γιατί οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει ακόμη, 12 μήνες μετά τη μετακίνηση του νεαρού εξτρέμ από το Craven Cottage στο Anfield. Πάντως, το ειδικευμένο σε θέματα αγοράς «transfermarkt.com» κοστολογεί τον Harvey στις 3.6 εκατομμύρια λίρες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου μαίνεται η ασυμφωνία, ο κανονισμός προβλέπει πως τη λύση δίνει ανεξάρτητο δικαστήριο, δρόμο που είναι έτοιμη να ακολουθήσει και η Fulham. Μάλιστα, εντός του επόμενου διμήνου, η Επιτροπή Αποζημιώσεων Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών πρόκειται να συνεδριάσει ειδικά για το ζήτημα.

Ο Harvey Elliott, 17άρης ακόμα, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο την Δευτέρα, βάζοντας υπογραφή σε μια καριέρα που τώρα ξεκινά…

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι δικαστικά λύθηκαν και οι υποθέσεις της απόκτησης από πλευράς Liverpool των Danny Ings και Dominic Solanke, αφού οι «Reds» και τότε κοστολογούσαν (ίσως και επιτηδευμένα, με χρήση του νόμου των… παζαριών) πολύ πιο χαμηλά τους ποδοσφαιριστές, σε σύγκριση με τις τιμές που τους έβαζε η Southampton και η Chelsea αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *