Η συγκινητική στιγμή του παιχνιδιού Crystal Palace – Liverpool

Μία πραγματικά σπάνια και συγκινητική ιστορία θα αρχίσει μόλις λίγες μέρες πριν με πρωταγωνιστές τον Sadio Mane και τον Lee Swan, έναν κάτοικο της περιοχής Dingle του Liverpool, εθελοντή στο Florrie και μεγάλο οπαδό των Reds.

Αλλά ας πιάσουμε την ιστορία από την αρχή…

Το Florence Institute for Boys, γνωστό και ως «The Florrie», χτίστηκε το 1889 από έναν τοπικό φιλάνθρωπο, Δικαστή και Δήμαρχο, τον Bernard Hall. Το κτίριο πήρε το όνομά του από την αδικοχαμένη κόρη που πέθανε μόλις στην ηλικία των 22 ετών.

Ακολουθήστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!

Ο Hall ήθελε να δημιουργήσει ένα μέρος αναψυχής και διδασκαλίας των παιδιών που προέρχονται από τις φτωχές οικογένειες της περιοχής αυτής μιας και ο ίδιος, καθότι ήταν και Δικαστής στο επάγγελμα, ήταν ανήσυχος σχετικά με τις ταξικές διαφορές που επικρατούσαν. Έτσι, είδε το Florrie σαν ένα τρόπο να βοήθησει και τα φτωχότερα στρώματα να βρουν και πάλι την ελπίδα μέσω των μικρών παιδιών τους.

Home | The Florrie

Το Florrie συνέχισε να «υπηρετεί» τη κοινωνία έως και τα τέλη του 1980, μέχρι που αρκετές αμέλειες έκαναν την εμφάνισή τους. Προκλήθηκαν αρκετές πυρκαγιές στο κτίριο με αποτέλεσμα το μέλλον του να μοιάζει αβέβαιο, μέχρι που μία ομάδα φίλων, με τη βοήθεια και του Πρίγκιπα της Ουαλίας, συγκέντρωσαν αρκετά χρήματα με στόχο την αποκατάσταση του κτιρίου. Το Florrie είναι πλέον έτοιμο και εγκαινιάζεται και πάλι ανοίγοντας τις πόρτες του για τους ανθρώπους του Liverpool το 2012.

Φτάνοντας στο σήμερα…

Στη σημερινή δύσκολη καθημερινότητα εν καιρώ πανδημίας, το Florrie δηλώνει και πάλι παρόν. Αυτή τη φορά, με τη συμμετοχή αρκετών εθελοντών οι οποίοι έρχονται για να βοηθήσουν τις οικογένειες που πλήττονται από τη πανδημία και τα αποτελέσματά της. Εκεί πλέον, μαζεύονται τρόφιμα για τις φτωχές οικογένειες της περιοχής με χρήματα από εράνους των συγκεκριμένων εθελοντών.

Εδώ συναντάμε τον πρωταγωνιστή μας, τον Lee Swang, ο οποίος είναι ο πιο δραστήριος από όλους, περνόντας σχεδόν όλη τη μέρα του στη τοπική κοινότητα βοήθειας και φτιάχνοντας φαγητό το οποίο αργότερα μοιράζει σε όλες τις φτωχές οικογένειες με ένα φορτηγάκι. Μάλιστα, όταν περνάει έξω από το σπίτι του παππού του, ο οποίος δεν είναι πλέον εν ζωή, βάζει το αγαπημένο του τραγούδι, το Ring of Fire, φιλάει το χέρι του και δείχνει τον ουρανό.

Εκτός όμως από όλες αυτές τις φιλανθρωπίες, ο Lee είναι και πολύ μεγάλος υποστηρικτής της Liverpool. Έτσι, άτομα και εθελοντές του Florrie, επικοινώνησαν με τον Sadio Mane και του πρότειναν να γίνει το όνειρο του Lee πραγματικότητα, το οποίο δεν είναι άλλο από το να σκοράρει μπροστά στο Kop.

Πράγματι, ο Mane επικοινώνησε με τον Lee Swan, και αφού τον συνεχάρη για το αξιοθαύμαστο έργο που προσφέρει εθελοντικά στη κοινωνία, έστειλε ένα αυτοκίνητο για να τον μεταβιβάσει στο Anfield. Εκεί, ο Lee είχε την ευκαιρία να σκοράρει μπροστά στο Kop, ενώ στο τέλος η Liverpool σε συνεργασία με τη Nivea, φρόντισε να λάβει αρκετά δώρα τα οποία θα τα μοιράζει με κάθε γεύμα σε όλες τις άπορες οικογένειες.

Liverpool FC fans in tears as Sadio Mane surprises 'King of the Dingle' -  Liverpool Echo

Αλλά το μεγαλείο του Sadio Mane δεν σταματά εκεί, αφού στη συνομιλία με τον Lee Swan, του ζήτησε να του προτείνει κάποιο πανηγυρισμό και αυτός φυσικά του έδειξε τις κινήσεις που κάνει κάθε φορά που περνάει έξω από το σπίτι που έμενε ο αγαπημένος του παππούς.

Η σύνδεση με τη σημερινή μέρα είναι γεγονός καθώς ο Mane σκοράρει το δεύτερο γκολ των Reds απέναντι στη Crystal Palace, φιλάει το χέρι και δείχνει στον ουρανό τον παππού του Lee Swan…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *