Η πόλη χωρίζεται στα δύο! (Pregame)

Την αγαπημένη γειτόνισσα, Everton, υποδέχεται το απόγευμα η Liverpool σε ένα ακόμα Merseyside Derby και οι Reds θέλουν πάση θυσία την νίκη για ακόμα μια φορά φέτος, ώστε να παραμείνουν στο κυνήγι του πρωταθλήματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 

Liverpool vs Everton
Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 02.12.2018
Ώρα έναρξης: 18:15
Διαιτητής: Chris Kavanagh
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Είχε βάλει ήδη δύσκολα στον εαυτό της η Liverpool μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, ήρθε και η ήττα από την PSG μεσοβδόμαδα και πλέον η αναμέτρηση εναντίον της Napoli παίρνει άλλη διάσταση, σε ένα ήδη πολύ βαρύ πρόγραμμα για τον Δεκέμβριο που έχει 8 παιχνίδια και πολλά ντέρμπι, με το πρώτο εξ αυτών να είναι το σημερινό απέναντι στους Μπλε του Liverpool.

Για την σημερινή αναμέτρηση, ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στον Jordan Henderson που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στην αναμέτρηση με την Watford, πριν από μία εβδομάδα.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Everton πραγματοποίησε μια πολύ κακή σεζόν και πέρυσι, αν και δεν φαίνεται τόσο στην τελική βαθμολογία. Συγκεκριμένα τερμάτισε 8η, αλλά όλη την σεζόν μέχρι και το τέλος της ήταν ο ορισμός της mid-table ομάδας. Καμία σταθερότητα, την μια αγωνιστική νίκη, την άλλη ήττα. Παραδόξως, ο άνθρωπος που κατάφερε να την βάλει στην πρώτη δεκάδα είναι ο Sam Allardyce, καθώς μέχρι την πρόσληψη του οι Μπλε φλέρταραν έντονα μέχρι και με την ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Άγγλος που αποτέλεσε τον τρίτο και τελευταίο προπονητή της ομάδας δεν πρόλαβε να αλλάξει και την Ευρωπαϊκή πορεία της Everton, η οποία από νωρίς αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League, ακόμα ένα γεγονός που άφησε δυσαρεστημένους τους φίλους των ζαχαρωτών. 

Το καλοκαίρι την ανέλαβε ο Marco Silva, παίρνοντας μαζί του και τον αγαπημένο του Richarlison από την Watford και μέχρι στιγμής η δουλειά του μόνο κακή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ομάδα του βρίσκεται 6η στην βαθμολογία έχοντας την 5η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, και παίζοντας ένα σαφέστερα πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο σε σχέση με αυτό του Big Sam. Πολλοί παίχτες έχουν λάμψει υπό τις οδηγίες του, όπως οι Keane, Sigurdsson, Digne και Richarlison, και προφανώς η πορεία της Everton μέχρι τώρα δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, αλλά τουλάχιστον η εικόνα της δείχνει πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτή των τελευταίων χρόνων.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

O Marco Silva θα έχει στην διάθεση του όλους τους παίχτες του.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Τρεις φορές βρέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες του Merseyside την περασμένη σεζόν, με την κάθε μια να έχει κάτι διαφορετικό. Η πρώτη, στο Anfield για το πρωτάθλημα, πάλι Δεκέμβρη είχε το μαγικό γκολ του Mohamed Salah και την ισοφάριση του Wayne Rooney από το σημείο του πέναλτι που ανακάλυψε ο Craig Pawson σε βουτιά του Calvert-Lewin, σε μια αναμέτρηση που η Everton με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να περάσει το κέντρο δύο, το πολύ τρεις φορές.

Η δεύτερη, πάλι στο Anfield, ούτε ένα μήνα αργότερα για το FA Cup σημαδεύτηκε από το γκολ πρόκρισης του Van Dijk στο ντεμπούτο του στο 85ο λεπτό, με το σκορ να βρίσκεται στο 1-1 μέχρι τότε.

Η τελευταία, την Κυριακή του Πάσχα, δεν έχει απολύτως τίποτα να θυμηθεί κάποιος καθώς έληξε με 0-0 με την Everton να μην προσπαθεί καθόλου για την νίκη και ας μην είχε τίποτα να χάσει.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

O Alisson θα υπερασπιστεί την εστία των Reds. Μπροστά του θα βρεθούν οι Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελούν οι Milner, Shaqiri και Wijnaldum. Θέση διεκδικεί και ο Keita.

Την επίθεση θα απαρτίζουν οι Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Milner, Shaqiri, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Everton (4-2-3-1): Pickford – Coleman, Keane, Mina, Digne – Gomes, Gueye – Lookman, Sigurdsson, Bernard – Richarlison

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *