Η πόλη στα δύο – Χωρίς Alisson οι Reds (Pregame)

Σπουδαίο Merseyside Derby απόψε με την Liverpool να θέλει να επαναφέρει την διαφορά από τους ανταγωνιστές της!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 

Liverpool vs Everton
Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 04.12.2019
Ώρα έναρξης: 22:15
Διαιτητής: Mike Dean
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Το Σάββατο κύλησε εξαιρετικά για την Liverpool, καθώς λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Brighton είδε την Manchester City να έρχεται ισόπαλη με 2-2 στο Newcastle και είχε την ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά στου 11 βαθμούς από την ομάδα του Pep Guardiola, πράγμα το οποίο έκανε με το αγαπημένο της σκορ φέτος, το 2-1, και το κόλλημα της να μοιράζει διαχρονικά εντονότατα καρδιοχτύπια στους οπαδούς της.

Οι Reds προηγήθηκαν νωρίς στο ματς με τον Van Dijk να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Alexander-Arnold. Ένα παρόμοιο γκολ λίγο αργότερα από τους ίδιους παίχτες διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, που είχαν ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα. Στο δεύτερο μέρος η Liverpool άφησε την κατοχή στους φιλοξενούμενους για να κάνει και διαχείριση των δυνάμεων της και το πλάνο εκτελούταν ολόσωστα μέχρι το 76ο λεπτό όταν ο Alisson αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για επέμβαση έξω από την περιοχή του. 

Ο Dunk ευστόχησε στο φάουλ με τον Adrian να βρίσκεται ακόμη στο δοκάρι και να στήνει το τείχος και η Brighton άσκησε πολύ μεγάλη πίεση στην ομάδα του Jurgen Klopp, ωστόσο η άμυνα των Reds αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματική και κράτησε το τρίποντο ως το τέλος, αυξάνοντας έτσι την διαφορά στους 11 και 9 βαθμούς από Manchester City και Leicester αντίστοιχα.

Στα της σημερινής γιγάντιας αναμέτρησης, ο Γερμανός προπονητής δεν θα έχει στην διάθεση του φυσικά τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, η ποινή του οποίου ισχύει μόνο για απόψε – δεν θα μείνει για περισσότερα παιχνίδια εκτός όπως κακώς είχε φημολογηθεί. Ταυτόχρονα, απόντες παραμένουν και οι Fabinho και Joel Matip. 

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Οι φίλοι της συμπολίτισσας Everton βλέπουν την ομάδα τους να πραγματοποιεί μια καταστροφική σεζόν, πολύ μακρινή από αυτή που περίμεναν με πολύ αισιοδοξία και ενθουσιασμό. Παρά την ενίσχυση της στη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο οι Toffies όχι μόνο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν -και- την αδυναμία των ομάδων του λεγόμενου big six, αλλά με τραγικές εμφανίσεις φλερτάρουν έντονα με την ζώνη του υποβιβασμού.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Marco Silva, ο οποίος βρίσκεται εν τω μεταξύ πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου, μετράει μόλις 14 βαθμούς σε ισάριθμες αναμετρήσεις, δύο περισσότερους από την 18η Southampton. Το σενάριο υποβιβασμού της ομάδας από το Liverpool μπορεί να φαντάζει απίθανο, ωστόσο με τέτοιες εμφανίσεις αργά η γρήγορα οι συζητήσεις περί αυτού θα αρχίσουν να εντείνονται. 

Να σημειωθεί επίσης ότι η Everton κατέχει και δύο πολύ αρνητικά ρεκόρ προς το παρόν, αυτό του τρίτου χειρότερου επιθετικού με μόλις 14 τέρματα, και της χειρότερης εκτός έδρας συγκομιδής, με μόλις 4 πόντους σε 7 παιχνίδια. 

Ωστόσο, για όσους δεν είναι μυημένοι στο τι θα πει ‘Merseyside Derby’, μην εξαπατάστε. Σε αυτές τις αναμετρήσεις, δεν μετράει ούτε η φόρμα, ούτε η κατάσταση, ούτε καν η κατηγορία στην οποία αγωνίζονται οι δύο ομάδες. Όπως και η Manchester United -η μόνη ομάδα την οποία δεν έχει κερδίσει φέτος η Liverpool- έτσι και η Everton θα παλέψει με νύχια και με δόντια για να μην φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι αναμένεται πολύ δύσκολο, και το Anfield πολύ καυτό.

Ο Marco Silva δεν θα έχει στην διάθεση του τους τραυματίες Andre Gomes, Seamus Coleman, Fabian Delph, Jean-Philippe Gbamin και Cuco Martina.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Και οι περσινές αναμετρήσεις μεταξύ της Liverpool και της Everton περιορίστηκαν παραδοσιακά σε πολύ λίγα τέρματα, συγκεκριμένα την περασμένη σεζόν μονάχα σε ένα, το οποίο οι φίλοι των Reds θα θυμούνται για όλη τους την ζωή.

Πριν από σχεδόν έναν ακριβώς χρόνο στην αναμέτρηση του Anfield το παιχνίδι βρισκόταν στο 0-0 μέχρι το 96′. Τότε ο Virgil Van Dijk επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα πήρε υπερβολικά μεγάλο ύψος και ενώ όλοι έδειχναν απογοητευμένοι, αυτή προσγειώθηκε στα χέρια του Pickford που την επανέφερε στις 4 γραμμές του γηπέδου πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του, αυτή χτύπησε στο δοκάρι και κατάληξε στο κεφάλι του Divock Origi που την έσπρωξε στα δίχτυα του Άγγλου τερματοφύλακα και έστειλε το Anfield σε απόλυτο ντελίριο και τον Jurgen Klopp στο κέντρο του γηπέδου αγκαλιά με τον Alisson.

Αντιθέτως, η ανάμνηση της αναμέτρησης του Goodison Park, έχει ήδη διαγραφεί από το μυαλό όλων, καθώς οι δύο ομάδες του Merseyside έμειναν στην λευκή ισοπαλία στην τελευταία απώλεια βαθμών των Reds στο πρωτάθλημα το οποίο εν τέλει έχασαν για μόλις έναν βαθμό.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Adrian – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Chamberlain, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Everton (4-2-3-1): Pickford – Sidibe, Mina, Keane, Digne – Davies, Schneiderlein – Iwobi, Sigurdsson, Richarlison – Calvert-Lewin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *