Η πρώτη κούπα της σεζόν στα κόκκινα! | Liverpool 3-1 Manchester City: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 3-1 της Manchester City στο King Power Stadium και κατέκτησε το Community Shield, ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο τη νέα σεζόν.

Ακολουθεί φιλικό την Κυριακή 31/7 (21:30) με τη Strasburg στο Anfield.

Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς βάφτηκε κόκκινο!

Liverpool και Manchester City τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά τη νέα σεζόν στον τελικό του Community Shield στο King Power Stadium, με τους Reds να παίρνουν τη νίκη με 3-1 και να κατακτούν το πρώτο τρόπαιο της νέας χρονιάς στην Αγγλία.

105 μέρες μετά τον συναρπαστικό ημιτελικό του FA Cup, Liverpool και City συναντήθηκαν ξανά στο Leicester, με την ομάδα του Jurgen Klopp να ανοίγει το σκορ με τον Alexander-Arnold και τους Citizens να ισοφαρίζουν με γκολ του Alvarez.

Οι Reds δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και χάρη σε τέρματα των Salah (με πέναλτι) και Nunez (συν το κερδισμένο πέναλτι) στα τελευταία λεπτά, κατέκτησαν το 16ο Community Shield στην ιστορία τους – και πρώτο μετά το 2006.


Κόκκινη κυριαρχία και δίκαιο προβάδισμα

Ο Klopp παρέταξε μια αναμενόμενη (και δυνατή) ενδεκάδα όπως είχε προκύψει από το τελευταίο μισάωρο κόντρα στη Salzburg πριν λίγες μέρες, με τον Adrian να παίρνει τη θέση του τραυματία Alisson, ενώ στην επιθετική γραμμή ξεκίνησαν οι Salah-Diaz-Firmino.

Οι Reds ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι, ανέλαβαν από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυριάρχησαν απόλυτα στα πρώτα λεπτά, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 4ο λεπτό με τον Salah να αστοχεί από κοντά.

Η κυριαρχία της Liverpool μετουσιώθηκε σε γκολ στο 21ο λεπτό. Μετά από ωραία ομαδική ενέργεια στα καρέ της City, ο Salah έδωσε στον Alexander-Arnold, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση, με την μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Ake και να καταλήγει στα δίχτυα του Ederson για το 1-0.

Η ομάδα του Guardiola ισορρόπησε στη συνέχεια το ματς, άγγιξε την ισοφάριση στο 25ο λεπτό, με το πλασέ του De Bruyne να φεύγει άουτ και έχασε τριπλή ευκαιρία στο 33ο λεπτό για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Haaland κοντρόλαρε με το στήθος, νίκησε στη μονομαχία τον Robertson και σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Adrian να αποκρούει. Στη συνέχεια ο Silva έκανε τη σέντρα, ο Νορβηγός επιθετικός έκανε την προβολή, αλλά ο Adrian απάντησε εκ νέου, ο οποίος σε δεύτερο χρόνο μπλόκαρε την αδύναμη κεφαλιά του Mahrez, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το ημίχρονο.


Απάντησε η City αλλά οι Salah-Nunez έδωσαν το τρόπαιο στη Liverpool

Το ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου βρήκε τη City να πατάει καλύτερα και να χάνει νέα ευκαιρία για την ισοφάριση στο 47ο λεπτό. Ο Rodri βρήκε τον Mahrez, ο οποίος έκανε το πλασέ μέσα στην περιοχή αλλά ο Adrian αντέδρασε ξανά σωστά και σταμάτησε την πορεία της μπάλας.

Στο 59ο λεπτό ο Klopp πέρασε στο ματς τον Nunez αντί του Firmino και ο Ουρουγουανός φορ πέντε λεπτά αργότερα έχασε ευκαιρία για να κλειδώσει το τρόπαιο για τους Reds, καθώς βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Ederson αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας σταμάτησε την μπάλα με το πρόσωπό του.

Η City ανέβασε την πίεσή της και έφτασε στην ισοφάριση στο 70ό λεπτό. Ο De Bruyne έκανε τη σέντρα, ο Foden έκανε το πλασέ, με τον Adrian να αποκρούει, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Alvarez από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στην αρχή το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο, μετά και την παρέμβαση του VAR, το τέρμα μέτρησε.

Οι Citizens προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ που είχαν χτίσει, αλλά στο 81ο λεπτό, μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Nunez πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Dias, αλλά ο Pawson έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ωστόσο, είδε τη φάση στο μόνιτορ και άλλαξε την απόφασή του, δίνοντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Salah, ο οποίος νίκησε τον Ederson για το 2-1 της Liverpool.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Nunez, ο οποίος τη μισή ώρα που αγωνίστηκε έχασε ευκαιρίες αλλά εντέλει δικαιώθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο Robertson βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Ουρουγουανό φορ κι αυτός με ωραία κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1, σφραγίζοντας το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς για τη Liverpool με το πρώτο του επίσημο γκολ με την κόκκινη φανέλα.

Ένα γκολ που το πανηγύρισε έξαλλα!


Οι συνθέσεις

Liverpool: Adrian; Alexander-Arnold (Milner 73′), Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Elliott 73′), Thiago (Keita 85′); Salah, Diaz (Carvalho 90′), Firmino (Nunez 59′)

Man City: Ederson; Walker, Dias, Ake, Cancelo; Rodrigo, Bernardo, De Bruyne (Gundogan 73′); Mahrez (Alvarez 58′), Grealish (Foden 58′), Haaland

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *