«Η πιο μαύρη μέρα της ιστορίας σου….»

Πολλές φορές γινόμαστε μάρτυρες κάποιων ειδήσεων και αποφάσεων που μας δημιουργούν μία σύγχυση και ταυτόχρονα μία απορία. Η τελευταία είδηση που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση που θα έχουν οι εργαζόμενοι της Liverpool από την ίδια την ομάδα μας έφερε μπροστά και σε μία πρωτοφανή στεναχώρια.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα από το Liverpoolfans.gr, η Liverpool πήρε την απόφαση να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα του κράτους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας με την ένταξη σε αυτό μερικών εκ των εργαζομένων της: να καλύπτεται δηλαδή ο μισθός τους κατά 80% από το κράτος, συμπληρωμένου του υπόλοιπου 20% από τον σύλλογο. Μία απόφαση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ήρθε σε σύγκρουση με τις πρόσφατες καλές δράσεις του συλλόγου.

Ας ξεκινήσουμε..

Κάποια ιδανικά παραμένουν αναλλοίωτα όσα χρόνια κι αν περάσουν, και φυσικά είναι ανεξάρτητα από την εξέταση του ατόμου που τα πρεσβεύει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μία ομάδα ατόμων. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας να μη ξεχνάμε ούτε δευτερόλεπτο τις ηθικές μας αξίες, καθώς και τη κατάστασή μας στο ξεκίνημα. Πρέπει να το έχουμε σαν μάθημα, ότι δηλαδή αρκεί μία λάθος κίνηση ή απόφαση για να υποβαθμίσει όλο αυτό που έχουμε «χτίσει» γύρω από τα ιδανικά μας.

Αρκετά όμως με το μάθημα συνείδησης του καθενός. Και για να γίνει η σύνδεση με το σκοπό του άρθρου, ουδέποτε αμφισβήτησα την ιδεολογία, καθώς και την πρακτική εφαρμογή της από τον σύλλογο. Αλλά όπως είπαμε, αρκεί μία λάθος κίνηση σε αυτά τα ζητήματα για να βρεθείς με τη πλάτη στο τοίχο.

Για αυτό θα σου μιλάω στον ενικό στη συνέχεια του άρθρου αγαπητή μου Liverpool..

Γιατί έπαψε να υπάρχει ο πληθυντικός της ευγενείας. Στα άτομα της οικογένειας σου πρέπει να φέρεσαι έντιμα και να μη τα προδίδεις. Προς Θεού, για να μη παρεξηγηθώ, δεν έκανες κάτι παράνομο. Απλά για εμάς τους φιλάθλους, κάποια ζητήματα είναι σαν άγραφοι νόμοι. 

Είναι ντροπή σου λοιπόν να εκμεταλλεύεσαι με τρόπο αισχρό ένα πρόγραμμα της κυβέρνησης – το οποίο κακά τα ψέμματα ήρθε για να ελαφρύνει οικονομικά «μικρές» επιχειρήσεις με αβέβαιο μέλλον – κατα τη διάρκεια μίας περιόδου που βρίσκει τη χώρα σου σε πολύ δύσκολη θέση. Τόσο οικονομικά, όσο και από άποψη υγείας. Δε ταιριάζει με το οικογενειακό κλίμα που έχεις δημιουργήσει. Είσαι η τελευταία που περιμέναμε να δράσει σαν τον τελευταίο καπιταλιστή εργοδότη. 

Και για να κλείσω με μία ουτοπική πλέον κατάσταση. Το ιδανικό λοιπόν θα ήταν να είσαι η μοναδική ομάδα που δε θα χρησιμοποιήσει αυτό το πρόγραμμα σαν «πάτημα» για να γλιτώσει μερινα «ψωροχιλιάρικα». Με 40 εκατομμύρια καθαρό κέρδος τον τελευταίο χρόνο, θα ήταν τόσο εύκολο για σένα να το κάνεις, αλλά και τόσο όμορφο για εμάς που συνεχίζουμε να πιστεύουμε τα ιδανικά για τα οποία ξέχασες ότι πάλευες κάποτε.

Άραγε υπάρχει λόγος για όλο αυτό;

Υ.Γ.: Το παραπάνω κείμενο αποτελεί κοινή θέση όλων των συντακτών του Liverpoolfans.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *