Η νύχτα που άξιζε ο Jordan Henderson

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός: 

Βρισκόμενος στο ιατρικό τραπέζι πονώντας αφόρητα στο γόνατο, ο Jordan Henderson με ένα νεύμα, έδωσε εντολή στους γιατρούς της ομάδας να του κάνουν την ένεση.

Στα αποδυτήρια του Anfield στις 22.50:

Ο Jordan Henderson βρίσκεται ξαπλωμένος στο τραπέζι πετριτριγυρισμένος από γιατρούς, οι οποίοι εξετάζουν το δεξί του γόνατο που δέχτηκε τις τάπες του Lenglet 15 λεπτά νωρίτερα.

Ο Jurgen Klopp πηγαινοέρχεται ανήσυχος μέσα στον χώρο των αποδυτηρίων. Γνωρίζει ήδη πως ο Andy Robertson θα αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού, έχει ήδη εκτός τους Salah, Firmino και Keita και δεν υπάρχει στον πάγκο άλλη λύση για το κέντρο.

O Jordan Henderson με ένα μορφασμό κατάπιε τα παυσίπονα και ενάρρυνε τους γιατρούς της ομάδας να του κάνουν ένεση για να αγωνιστεί παρά τον αφόρητο πόνο που ένιωθε στο γόνατό του:

“Τους είπα -στους γιατρούς- δώστε μας τα πάντα.”, θυμάται ο Henderson.  

Για κάποιον που γνωρίζει τον Jordan Henderson, το παραπάνω περιστατικό δεν αποτελούσε έκπληξη. Η ανιδιοτελής προσέγγισή του, παίζοντας με πόνο και επαινώντας τους συμπαίκτες του στις δηλώσεις μετά το παιχνίδι είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει. 

Ο χαρακτήρας του ποτέ δεν είχε αμφισβητηθεί, ωστόσο πρέπει κάποια στιγμή να του αποδοθούν όσα προσφέρει στο γήπεδο:

  • Έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στο γκολ του Origi.
  • Έτρεχε σε όλο το γήπεδο, έπεφτε με απίστευτο πάθος στα τάκλιν χωρίς να αφήνει την Barcelona να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.
  • Εμψύχωνε τους συμπαίκτες του σαν άλλος Steven Gerrard, ρόλος που τρώει τρελό hate ακόμα και σήμερα. 
  • Και τέλος, έδωσε μια γερή κλοτσιά σε όσους τον αμφισβητούσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή η βραδιά ίσως να ήταν και η καλύτερη του Jordan Henderson με τα χρώματα της Liverpool. Σε 3 βδομάδες στη Μαδρίτη θα εύχεται να επαναληφθεί, ωστόσο αυτή η νύχτα -η χθεσινή- ήταν μια νύχτα που ίσως ο Henderson να άξιζε περισσότερο απ’όλους.

Τα παραπάνω μετέφερε ο Paul Joyce.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *