Η… λατρεία που έγινε συνήθεια! | Βαθμολογίες: Liverpool – Watford 2-0

Κάθε ομάδα θα λάτρευε το να παίρνει το τρίποντο σε κάθε αγωνιστική και με κάθε τρόπο και φέτος η Liverpool έχει μετατρέψει αυτή τη λατρεία σε συνήθεια.

Οι Reds για ακόμη ένα παιχνίδι κέρδισαν χωρίς να ενθουσιάσουν με τον Salah να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα της ομάδας. Το ματς ξεκίνησε με τη Liverpool να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με πάνω από 70% κατοχή, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει κάποιο γρήγορο γκολ με τον Mane να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο όμως Salah μετά από όμορφη ασίστ του Σενεγαλέζου πέτυχε ένα τρομερό γκολ στο 38′ κάνοντας όμορφο κίνηση και ένα άπιαστο τελείωμα γράφοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι πάντως βρέθηκαν δις σε θέση για γκολ, όμως οι Doucoure και Sarr δε βρήκαν σωστά τη μπάλα με αποτέλεσμα να μείνει αυτό το 1-0 μέχρι την ανάπαυλα.

Το 2ο μέρος συνεχίστηκε στους ρυθμούς του 1ου χωρίς ωστόσο να μπει κάποιο… έγκυρο γκολ, καθώς το τέρμα του Mane ακυρώθηκε οριακά ως offside. Η συνέχεια πάντως μετά και τον τραυματισμό του Wijnaldum (πέρασε ο Robertson αριστερό μπακ με τον Milner να πηγαίνει στα χαφ) βρήκε τη Watford να απειλεί σε ορισμένες στιγμές με ισοφάριση κυρίως μετά από στημένα. Οι Sarr και Doucoure είχαν και πάλι κακές τελικές προσπάθειες και ο Deulofeu βρήκε το δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ που επιχείρησε. Το ματς κλείδωσε στο 90′ από τον Salah που μετά από κακό τελείωμα του Origi πέτυχε με το τακουνάκι το 2ο προσωπικό του τέρμα.

Πάμε λοιπόν στις βαθμολογίες μας για αυτό το παιχνίδι:

Alisson | 8

Πολύ κρίσιμος αυτή τη φορά ο Βραζιλιάνος που είχε μάλλον περισσότερη δουλειά απ’ όση θα περίμενε. Αποσόβησε τετ α τετ του Sarr, ήταν στεθερός και είχε πολύ καλές εξόδους. Κράτησε το 0 για 2 συνεχόμενο παιχνίδι και 1ο για φέτος στο Anfield.

Trent Alexander-Arnold | 5.5

Μέτρια πράγματα από τον νεαρό μπακ. Είχε προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι απέναντι στον Deulofeu στα δεύτερα μισά του κάθε ημιχρόνου κυρίως. Επιθετικά έδωσε βοήθειες χωρίς ωστόσο να κάνει κάτι το ξεχωριστό. Αρκετά κακές και ορισμένες από τις σέντρες του.

Gomez | 7

Σταθερός σε ρόλο στόπερ ο Gomez. Είχε ένα μικρό θεματάκι με τον αέρα στο 1ο μέρος αλλά ήταν αρκετά σταθερός μοιράζοντας όμορφα το παιχνίδι κυρίως στα χαφ. Έβγαλε μια μπαλιά ακριβείας από τη μία περιοχή στην άλλη και γενικώς ήταν αρκετά καλός. Έχασε βαθμολογικά λόγω του τελευταίου διαστήματος που φάνηκε λίγο πιο ασταθής.

Van Dijk | 6.5

Έχασε ορισμένα μαρκαρίσματα που για καλή του τύχη δε στοίχησαν και φάνηκε να χάνει τη συγκέντρωσή του. Κάνει λάθος μεταβίβαση στο 2ο μέρος στον Gomez και στη συνέχεια κάνει λάθος πάσα προς τον Alisson με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Είχε κάποιες κακές στιγμές αλλά συνολικά κρίνεται θετικά.

Milner | 6

Είχε κάποια θέματα απέναντι στον Sarr αμυντικά αλλά και με παίκτες στην πλάτη του. Ωστόσο ανέβηκε όσο περνούσε η ώρα και η μεταβίβασή του στα χαφ βοήθησε περισσότερο.

Henderson | 7.5

Αν ο Salah δεν είχε σκοράρει 2 γκολ καθαρίζοντας το παιχνίδι θα ήταν μάλλον ο κορυφαίος του αγώνα. Αλάνθαστος με τη μπάλα στα πόδια έσπαγε όμορφα τη μπάλα στα άκρα και δεν πτοήθηκε από το πρέσινγκ που δέχτηκε από τη Watford. Πίεσε, κράτησε σωστές αποστάσεις και συνέβαλε κυρίως αμυντικά.

Wijnaldum | 7

Έκλεψε μπάλες και βοήθησε αρκετά στο κέντρο. Συνέδεε την άμυνα με την επίθεση ειδικά από τη στιγμή που ο Henderson είχε κυρίως πιο ανασταλτικό ρόλο. Έχει κουραστεί παίζοντας ακατάπαυστα το τελευταίο διάστημα και ελπίζουμε ο τραυματισμός του να μην είναι σοβαρός.

Shaqiri | 6

Πολύ μικρή εώς καθόλου επιθετική συνεισφορά. Παρόλα αυτά ειδικά στο 1ο ημίχρονο έτρεξε και βοήθησε πάρα πολύ αμυντικά, σε βαθμό που δεν έχουμε συνηθίσει κανέναν στη θέση του.

Mane | 7

Έτρεξε, είχε όρεξη και γενικώς ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις. Σκόραρε με πανέμορφη κεφαλιά γκολ που ακυρώθηκε στο νήμα ως offside και έδωσε ασίστ στο 1ο γκολ του Salah. Είχε πάντως και μερικά κενά διαστήματα και γι’ αυτό και η βαθμολογία του είναι ελαφρώς χαμηλότερη.

Salah | 8 (ΜΟΤΜ)

Σκόραρε 2 γκολ και γενικότερα ήταν πολύ καλός καθαρίζοντας έτσι το ματς. Χρειάζεται τέτοιες εμφανίσεις για να ανέβει και ψυχολογικά και αυτή τη φορά του αξίζει το Man Of The Match που δόθηκε ομόφωνα από εμάς. Δέχτηκε σκληρά μαρκαρίσματα όπως συνήθως και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις και για τους συμπαίκτες του. Για ένα ακόμα ματς βέβαια έχασε 1-2 εύκολες φάσεις για γκολ.

Firmino | 5

Εκτός παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα που αγωνίστηκε. Βοήθησε αρκετά στην ανάπτυξη και στο πρέσινγκ και έκανε καλές κινήσεις, είχε πολλές μονομαχίες, ωστόσο σχεδόν τίποτα δεν του βγήκε με τη μπάλα στα πόδια.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Robertson | 6.5

Η είσοδός του περιόρισε αρκετά τις επιθετικές ορμές της δεξιάς πλευράς της Watford. Βοήθησε και επιθετικά με κάποιες ωραίες μπαλιές.

Chamberlain | 5.5

Τίποτα το ιδιαίτερο, έχασε 1-2 φορές τη μπάλα εύκολα, ωστόσο βοήθησε και έδωσε ανάσες παίρνοντας μια ακόμα συμμετοχή.

Origi | –

Δεν πρόλαβε να κάνει και πολλά ωστόσο και πάλι είδαμε ότι είναι ο… Μίδας της ομάδας όταν ακόμη και το «τσαφ» του μετατρέπεται σε ασίστ.

Klopp | 7

Ήθελε να ξεκουράσει τον Robertson αλλά ο τραυματισμός του Gini τον ανάγκασε να τον περάσει στο παιχνίδι στο 2ο μέρος. Χειρίστηκε σωστά το παιχνίδι όμως η ομάδα έδειξε κάποια κενά αμυντικά, κυρίως στο τέλος κάθη ημιχρόνου. Έδωσε ευκαιρία στον Shaqiri που όμως δεν έδωσε πολλά επιθετικά. Πάντως πήρε ένα ακόμη τρίποντο έστω κι αν δεν ενθουσίασε η ομάδα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *