Η Λίβερπουλ απέρριψε τη διαμονή σε ξενοδοχείο του Κατάρ που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι «κόκκινοι» δε συμβάδισαν με όσα κανόνισε για τη διαμονή τους στο Κατάρ η FIFA, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Στο Κατάρ θα διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για το 2019, με τη Λίβερπουλ να έχει δικαίωμα συμμετοχής ως πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η FIFA κανόνισε τις διαμονές των συλλόγων, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, όμως στην περίπτωση της Λίβερπουλ υπήρξαν ενστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στους «κόκκινους» προσφέρθηκε διαμονή στο πεντάστερο ξενοδοχείο Marsa Malaz Kempinski, στο τεχνητό νησί του Περλ-Κατάρ. Όμως, ο αγγλικός σύλλογος απέρριψε το εν λόγω κατάλυμα, υποστηρίζοντας πως η λειτουργία του παραβιάζει ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, με υπαλλήλους να εργάζονται 12ωρα κάτω από 45 βαθμούς Κελσίου και με αμοιβή 8 δολάρια την ημέρα. Τα στοιχεία είχε φέρει στο φως προηγούμενη έρευνα της «The Guardian». 

Έτσι, η Λίβερπουλ προέβη σε δική της κράτηση, σε κατάλυμα της ενδοχώρας, ενημερώνοντας τόσο τη FIFA όσο και τις αρχές του Κατάρ για την απόφαση της.

Να θυμίσουμε πως οι «κόκκινοι» θα δώσουν την πρώτη τους αναμέτρηση στις 18 Δεκεμβρίου και τη δεύτερη (μικρό τελικό ή τελικό) στις 23.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε και στο repress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *