Η κατάθεση του Wijnaldum: «Η… άλλη πλευρά δε με εκτιμούσε»

Ο πρώην παίκτης της Liverpool, Georginio Wijnaldum, έσπασε τη σιωπή του και αναφέρθηκε στις αιτίες που τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου από τους Reds.

Ο νυν ποδοσφαιριστής της Paris Saint-Germain μίλησε για πρώτη φορά με περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που τον έκαναν να μη δεχτεί την προσφορά της FSG για ανανέωση συμβολαίου, εξηγώντας ότι υπήρχε μια «άλλη πλευρά» στους κόλπους του συλλόγου, που δεν τον εκτιμούσε, αναφερόμενος στη διοίκηση και το κοινό στα social media.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του συλλόγου, αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του που έληγε το φετινό καλοκαίρι, μπήκαν στο ψυγείο και έπειτα τέθηκαν οριστικά εκτός ατζέντας. Δεν υπήρξε χρυσή τομή που θα ένωνε τον Ολλανδό μέσο και την FSG και έγινε πια γνωστό ότι ο Wijnaldum δε θα ήταν παίκτης της Liverpool από την επόμενη σεζόν.

Μετά το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, μάλιστα, κόντρα στην Crystal Palace, ο Gini είχε αναφέρει ότι θα ήθελε πολύ να παραμείνει παίκτης της Liverpool για πολλά ακόμη χρόνια, «αλλά δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά». Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι θα εξηγούσε τους λόγους πίσω από την αποχώρηση του και την άρνηση να υπογράψει την πρόταση ανανέωσης, όταν θα είχε ολοκληρωθεί και το EURO 2020.

Η στιγμή αυτή ήρθε. Σε μια συνέντευξη που θυμίζει κατάθεση, αλλά κατάθεση συναισθημάτων, ο Gini Wijnaldum προσπάθησε να πει τη δική του αλήθεια για τα πράγματα.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του, καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόβλημα ξεκίνησε στο χάσμα μεταξύ των εγγυήσεων που ζητούσε ο ίδιος ενόψει ανανέωσης και των παροχών που ήταν διατεθειμένη να του προσφέρει η FSG (αλλά και στις αιτίες της… ασυνεννοησίας), ενώ η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δυσάρεστη όταν ο κόσμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έβλεπε στο πρόσωπο του Ολλανδού τον αποδιοπομπαίο τράγο, τον προδότη, που ευθύνεται για τα αρνητικά αποτελέσματα των Reds.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Gini φαίνεται πως δε θέλησε να αναφερθεί ρητά στη διοίκηση, αφήνοντας απλώς να εννοηθεί ότι αυτήν εντάσσει στον ορό «άλλη πλευρά».

Αναλυτικά τα κρίσιμα σημεία της συνέντευξης του Wijnaldum:

«Υπήρξε μια στιγμή που δεν ένιωθα αγαπητός και ότι με εκτιμούν. Όχι από τους συμπαίκτες μου, ούτε από τους ανθρώπους στο Melwood. Για αυτούς, ξέρω… Μπορώ να πω ότι με αγαπούν όλοι και τους αγαπώ κι εγώ. Δεν ήταν απ’ αυτήν την πλευρά, αλλά περισσότερο από την άλλη πλευρά.

Πρέπει να πω ότι επίσης υπήρχαν και τα social media. Όταν στράβωναν τα πράγματα, ήμουν εγώ αυτός που κατηγορούσαν, επειδή ήθελα να φύγω. Κάθε μέρα στην προπόνηση και στους αγώνες, έδινα όσα είχα ώστε να καταφέρουμε κάτι καλό επειδή, όσο περνούσαν τα χρόνια, η Liverpool σήμαινε τόσα πολλά για μένα και εξαιτίας του τρόπου που μου φερόταν ο κόσμος στο γήπεδο

Η αίσθηση μου είναι ότι ο κόσμος στο γήπεδο και ο κόσμος στα social media ήταν δύο διαφορετικά πράγματα. Ο κόσμος στο γήπεδο πάντα με στήριζε. Ακόμα και όταν επέστρεψε μετά την καραντίνα, γνωρίζοντας ήδη ότι επρόκειτο να αποχωρήσω, συνέχισε να με στηρίζει και, στο τελευταίο παιχνίδι, μου χάρισε ένα σπουδαίο αντίο.

Στα social media, αν χάναμε, κατηγορούσαν εμένα. Υπήρξε μια στιγμή που σκέφτηκα “μακάρι να γνώριζαν τι έκανα για να παραμένω σε φόρμα και να παίζω κάθε αγώνα”. Άλλοι στη θέση μου μπορεί να σκέφτονταν “ΟΚ, δεν είμαι σε φόρμα”. Μπορεί να συναντήσεις παίκτες στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους που σκέφτονται ως εξής: “Δεν παίζω, επειδή είναι ρίσκο”. Εγώ έκανα το αντίθετο.

Δεν έπαιζα πάντα καλά αλλά, μετά τον αγώνα, μπορούσα να κοιτάξω τον καθρέφτη και να πω: “Τα έδωσα όλα. Προπονήθηκα για να βελτιωθώ”. Ακόμα και με τους φυσικοθεραπευτές… Λάμβανα την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Δε θυμάμαι πότε είχα ρεπό, επειδή έπαιζα τόσα πολλά παιχνίδια και βασικά ήταν μεγάλο το φορτίο για το σώμα, αλλά έκανα τα πάντα για να μείνω σε φόρμα».

Σχετικά με το πότε ξεκίνησε να νιώθει μη αγαπητός και ότι δεν τον εκτιμούν, εξήγησε:

«Οχι προς το τέλος της σεζόν, αλλά από νωρίτερα. Βασικά στις τελευταίες δυο σεζόν το αισθανόμουν συχνά.

Υπήρχε αυτό το αφήγημα ότι η Liverpool μου έκανε μια προσφορά, εγώ αρνήθηκα επειδή ήθελα περισσότερα χρήματα και οι φίλαθλοι έλεγαν το εξής: “ΟΚ, δεν δέχτηκε την πρόταση, άρα δεν προσπαθεί όσο μπορεί για να κερδίσει τα παιχνίδια”. Έπειτα τα αποτελέσματα μας δεν ήταν όντως πολύ καλά και όλα έμοιαζαν να είναι εναντίον μου. Μερικές φορές σκεφτόμουν “Ουάου, πάλι εγώ φταίω;”. Ήταν μαζικό. Αλλά οι συμπαίκτες μου ποτέ δε μου έδωσαν την εντύπωση ότι τους απογοήτευσα ή κάτι τέτοιο. Όλα ήταν καλά με την ομάδα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *