Η ανοιχτή επιστολή των ποδοσφαιρικών αρχών προς τους φιλάθλους: «Πιέζουμε την κυβέρνηση για επιστροφή στα γήπεδα»

Σύσσωμες οι αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές συνέταξαν μια ανοιχτή επιστολή προς τους ποδοσφαιρόφιλους του Νησιού, γνωστοποιώντας τους τα έως τώρα δεδομένα στο δρόμο για την επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες και τα γήπεδα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η Premier League, η EFL, η FA, η Women’s Super League και η Women’s Championship θέλουν να βεβαιώσουν όλους τους φιλάθλους ότι μαζί αφοσιωνόμαστε πλήρως στο έργο της ασφαλούς επιστροφής σας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η υγεία του έθνους παραμένει η εξέχουσα προτεραιότητα μας και για πολλούς μήνες τώρα εργαζόμαστε με ειδικούς ώστε να καταστήσουμε τα στάδια μας ασφαλή τόσο – αν όχι περισσότερο – όσο κάθε άλλη δημόσια δραστηριότητα που τώρα επιτρέπεται. Και συμβουλευόμαστε την Ομοσπονδία Φιλάθλων Ποδοσφαίρου ώστε να κρατάμε ενήμερους τους φιλάθλους σε κάθε μας βήμα.

Γνωρίζουμε πως η παράσταση φιλάθων στους αγώνες μπορεί να έχει θετικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Και κατά τους προηγούμενους μήνες φάνηκε πώς οι σύλλογοι μπορούν να επωφεληθούν ακόμα από την υποστήριξη των φιλάθλων τους. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να είστε μαζί, εσείς και οι σύλλογοι σας έχετε βρει τρόπους να κάνετε τη διαφορά στις τοπικές κοινότητες, με τους συλλόγους να προσφέρουν πακέτα τροφίμων, να κάνουν τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικές συζητήσεις με φιλάθλους, τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς και μετακινούμενες υπηρεσίες και διαδικτυακά προγράμματα για να κάνουν τη διαφορά στις πρωτόγνωρες και δύσκολες αυτές στιγμές.

Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο χωρίς φιλάθλους. Σε κάθε παίκτη και προπονητή λείπει η άμεση σύνδεση με εσάς και η επίδραση που έχετε στα παιχνίδια μας.

Με την EFL, την Premier League, την Women’s Super League και τη Women’s Chamionship να έχουν ήδη διεξάγει 11 επιτυχημένα δοκιμαστικά events πρόσφατα, αποδείξαμε ότι μπορούμε να διεξάγουμε αγώνες με ασφάλεια. Όσο πιο σύντομα καταφέρουμε να επιστρέψουμε, τόσο πιο σύντομα θα μπορέσουμε να επανενώσουμε τοπικές κοινότητες και να στηρίξουμε τοπικές εργασίες, τα μέσα προς επιβίωση, τοπικές επιχειρήσεις και επίσης την εθνική οικονομία.

Θα συνεχίσουμε να πιέουμε την κυβέρνηση να μας επιτρέψει να επαναφέρουμε τους φιλάθλους με ασφάλεια στα στάδια. Αποτελεί θετική εξέλιξη ότι δόθηκε άδεια στα μεγάλα καλλιτεχνικά και μουσικά μέγαρα να διεξάγουν εκδηλώσεις εσωτερικού χώρου με κοινωνικές αποστάσεις. Και τώρα το ίδιο πρέπει να επιτραπεί και στο ποδόσφαιρο – σε υψηλά επιτηρούμενο και ελεγχόμενο εξωτερικό περιβάλλον.

Επιπλέον, εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου είναι ενεργά μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας της κυβέρνησης, ενώ συμμετέχουν και στο πρότζεκτ μαζικών τεστ “Moonshot” ώστε να ανοίξει η οικονομία. Και υπό το πρίσμα της αναβολής δοκιμαστικών events, θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας να καινοτομήσουμε με νέες προσεγγίσεις – δουλεύοντας με επιδημιολόγους, επιστήμονες και ιατρικούς ειδικούς σε τομείς όπως η δημόσια υγεία, οι κλινικές διαδικασίες και η περιπτωσιολογική υγιεινή. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα στάσια θα προστατευτούν από τον COVID, υπολογίζοντας τις καλύτερες πρακτικές αποτύπωσης σε οθόνη και υγειονομικές μεθόδους για να εξασφαλιστεί ότι οι φίλαθλοι και το γενικό κοινό θα είναι ασφαλές και να οδηγήσουμε τον αθλητικό σχεδιασμό της κυβέρνησης να αναπτυχθεί ταχύτερα.

Τα περιβάλλοντα των σταδίων μπορούν να τροποποιηθούν και να διαχειριστούν προσεκτικά. Τα μέτρα μπορούν να περιλαμβάνουν προβολή των θεατών σε οθόνη πριν μπουν στο γήπεδο, εγκατάσταση ελέγχων θερμοκρασίας, απαίτηση για χρήση μάσκας, μονόδρομους διαδρόμους και παροχή κώδικα επικοινωνίας για όσους θα παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι. Όλα αυτά θα εξασφαλιστούν από πρακτικές βαθέως καθαρισμού που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω μείωση του ρίσκου μετάδοσης του ιού.

Οι σύλλογοι θέλουν να είναι απόλυτα τυπικοί σε αυτό το κομμάτι και πρόθυμοι να εξετάσουν μέτρα τόσο αναφορικά με τα στάδια όσο και με την προσέγγιση που θα απαλείψει οποιαδήποτε ανησυχία γύρω από την ασφάλεια των φιλάθλων. Από την οπτική ενός ταξιδιού, οι σύλλογοι θα δουλέψουν στενά με ειδικούς και τοπικές αρχές ώστε να διαμορφώσουν λύσεις σχετικές με κάθε ξεχωριστό στάδιο ώστε να κατευνάσουν την πίεση στη δημόσια μεταφορά, την ώρα που επιπλέον υποδομές για πάρκινγκ θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες ώστε μεγαλύτερη μερίδα σας να μπορέσει να ταξιδέψει με ιδιωτικό όχημα ή ποδήλατο.

Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε ένα μονοπάτι εμπρός, μαζί με την κυβέρνηση. Επιθυμούμε σαφήνεια για τους συλλόγους μας και για εσάς ως φίλαθλοι για το πώς μοιάζει ο δρόμος για την αλλαγή σε αυτόν τον τομέα. Όλοι γνωρίζουμε γιατί είναι απαραίτητη η προσοχή και ζητούμε από την κυβέρνηση σταθερότητα στην ποιλιτική της ώστε ο αθλητισμός να απολάβει αντιμετώπισης εξίσου δίκαιης όσο άλλες δραστηριότητες στις οποίες τώρα επιτρέπεται να υποδέχονται θεατές.

Έτσι, θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις στις αρμόδιες αρχές ώστε να μας επιτρέψουν, μαζί, να χρησιμοποιήσουμε καινοτόμους τρόπους να φέρουμε τους φιλάθλους με ασφάλεια πίσω στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ξεκινώντας με την επιστροφή του προγράμματος για δοκιμαστικά events. Αν το καταφέρουμε, τότε τα οφέλη θα τα απολάβουν όχι μόνο οι φίλαθλοι αλλά όλη η κινωνία και η οικονομία».

photo credits: liverpoolfc.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *