Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού… στόπερ!

Μετά από αρκετό καιρό, ο Μάνος Χαχλιούτης επιστρέφει στις επάλξεις και πλέκει το εγκώμιο του Joe Gomez, αλλά και αυτό του Jurgen Klopp, για τη σοφή επιλογή του Γερμανού να χρησιμοποιήσει τον ποδοσφαιριστή του στη θέση του στόπερ. 

Είναι δεδομένο πλέον πως η Liverpool έχει απομακρύνει από πάνω της την καραμέλα της άσχημης άμυνας, κάτι που διαπιστώναμε σιγά σιγά από την έλευση του Jurgen Klopp και το έχουμε διαπιστώσει ακόμα πιο καθαρά τη σημερινή ημέρα.

Ο Γερμανός τεχνικός, αναγέννησε τον Dejan Lovren, εξέλιξε τον Trent Alexander-Arnold, έκανε τη μεγαλύτερη ληστεία με την απόκτηση του Andy Robertson, επέμεινε μέχρι τελικής πτώσης για την αγορά του Virgil Van Dijk, τα έδωσε όλα για τον Alisson Becker και φέτος έκανε την κίνηση…ματ, φέρνοντας στη θέση του στόπερ τον φοβερό και τρομερό Joe Gomez.

Ο Άγγλος διεθνής, ο οποίος την περυσινή σεζόν αγωνιζόταν κυρίως ως δεξιός οπισθοφύλακας, έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά κι έχοντας δίπλα του ένα ποδοσφαιρικό…κτήνος όπως είναι ο Van Dijk, έχει δημιουργήσει κάτι πολύ θετικό κι αισιόδοξο.

Ίσως ήταν αυτό που έλειπε για χρόνια από την Liverpool, από εποχές που ακόμα αγωνιζόταν το δίδυμο Jamie Carragher – Sami Hyypia, ένας παθιασμένος Άγγλος και ένα κτήνος που έκοβε ότι μπαλιά πλησίαζε στην ελεγχόμενη περιοχή τους.

Βρισκόμαστε ακόμα στον Οκτώβριο και ήδη η άμυνα της Liverpool έχει τραβήξει πάνω της τα βλέμματα και επιτέλους είναι για ευχάριστους λόγους. Ένας 19χρονος Scouser, ένας Σκωτσέζος που μέχρι λίγα χρόνια αγωνιζόταν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κι ένας ποδοσφαιριστής που αν δουλέψει μπορεί να γίνει μεγαλύτερο κτήνος και από τον Ολλανδό.

Ο Jürgen Klopp έχει καταφέρει με υπομονή να φτιάξει την ομάδα όπως την θέλει και έχει δώσει το μεγαλύτερο βάρος στην εξέλιξη των παικτών και όπως φαίνεται έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην άμυνα του. Ήδη από το τέλος της περυσινής και το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, έχουμε δει μια άλλη, αμυντικά Liverpool, κάτι που μας δίνει την αισιοδοξία για κάτι πολύ καλό τη φετινή σεζόν.

Η χρησιμοποίηση του Joe Gomez στη θέση του κεντρικού αμυντικού, ήταν το κλειδί που ξεκλείδωσε μετά από χρόνια την πόρτα της…ηρεμίας για την Liverpool, με την απόκτηση του Van Dijk να είναι η πυξίδα για να βρεθεί αυτή η πόρτα.

Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ καιρό για να τα συζητήσουμε και άπαντες ευχόμαστε η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών να φτάσει μέχρι εκεί που δεν μπορούμε να φανταστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *